Mου πήρε πολύ χρόνο να διεκδικήσω κάποιον και τώρα νιώθω σα να μην αξίζω

Mου πήρε πολύ χρόνο να διεκδικήσω κάποιον και τώρα νιώθω σα να μην αξίζω

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Καλημέρα. Είμαι 41 ετών και μόνη εδώ και αρκετά χρόνια. Έμεινα μόνη μου από επιλογή μετά από μια σειρά σοβαρών απωλειών, μεταξύ αυτών και το θάνατο του συντρόφου μου, και παντελούς ψυχολογικής κατάπτωσης. Τον τελευταίο χρόνο άρχισα και πάλι να σκέφτομαι πως θα μου έκανε καλό να αρχίσω να βγαίνω και πάλι και ίσως ακόμα και να ξανακάνω σχέση με κάποιον. Συναντήθηκα τυχαία με κάποιον που έκανα παρέα πριν πολλά χρόνια κι αρχίσαμε να βγαίνουμε φιλικά. Περνούσα πολύ όμορφα και το ίδιο έδειχνε κι αυτός χωρίς κανένα σημάδι όμως ότι με βλέπει διαφορετικά. Άρχισε να με καλεί σε διάφορα μέρη και μεταξύ αλλων και στο εξοχικό του για σαββατοκύριακο. Μιλούσαμε γενικά και αόριστα για μέρη που θα θέλαμε να ταξιδεψουμε κι άρχισε να μιλάει στον πληθυντικό, να πάμε εκεί, να κάνουμε αυτό. Κι εγώ άρχισα να νιώθω όμορφα, ζεστά. Ώσπου μετά από 5 μήνες αποφάσισα να το πάω λίγο παραπέρα και τον κάλεσα στο σπίτι για φαγητό. Περάσαμε και πάλι πολύ ωραία, ήπιαμε πολύ και αργά πλέον μου είπε πως θα φύγει. Του ζήτησα να μείνει κι δε ξέρω κι εγώ ακόμα που βρήκα το κουράγιο. Κι εκείνος με πήγε στο κρεβάτι μου γιατί "ζαλιζόμουν" λέει, με φίλησε στο μάγουλο κι έφυγε. Την επόμενη μιλήσαμε και ζήτησα συγνώμη αν τον έφερα σε δύσκολη θέση. Αρνήθηκε τη συγνώμη γιατί όπως είπε με αυτή τη λογική θα έπρεπε κι εκείνος να ζητήσει συγνώμη γιατί ξαφνιάστηκε και δεν ήξερε τι να κάνει. Και ακόμα πως ο καθένας πράττει για τον εαυτό του.
Νιώθω πολύ άσχημα, πως εξέθεσα τον εαυτό μου, πως με άδειασε. Ξέρω πως είμαι μια όμορφη γυναίκα, είμαι έξυπνη, δραστήρια και κατασταλαγμένη. Τι έκανα λάθος; Μου πήρε πολύ χρόνο να αποφασίσω να διεκδικήσω κάποιον και τώρα νιώθω σα να μην αξίζω τίποτα πια. Φταίω;

Η απάντηση του Queen.gr

Θα πρέπει να το ξεπεράσουμε το θέμα της απόρριψης οι γυναίκες όπως έχουν κάνει οι άντρες εδώ και χρόνια, γιατί πραγματικά δεν σημαίνει κάτι.

Κατανοώ τη δυσκολία σου μετά από τόσα χρόνια και ιδίως αν δεν έχεις μάθει να είσαι εσύ εκείνη που διεκδικεί.

Δεν ξέρω πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που έγινε αυτό και αν εκείνος έχει 'κόψει' από τότε τα πολλά πολλά, ούτε πώς έκανες εσύ ακριβώς την κίνησή σου να μείνει.

Εκείνος, αν όντως ξαφνιάστηκε από την κίνησή σου, ενδέχεται να σε έβλεπε όντως φιλικά και επειδή περνούσατε καλά να ήθελε μια γυναικεία συντροφιά- με την ένοια της συντροφιάς και μια φίλη, έναν άνθρωπο με τον οποίο επικοινωνεί για να μοιραστεί πράγματα.

Δεν έκανες και κάτι τραγικό. Αν δεν κρεμάστηκες από πάνω του να τον παρακαλάς και δεν του την έπεσες βαριά που λέμε, είναι ανθρώπινο αυτό που συνέβη.

Μπορεί εσύ να το σκεφτόσουν καιρό, αλλά το ποτό και η οικειότητα είναι καλός λόγος να ξεγύγουν καμιά φορά λιγάκι τα πράγματα. Σταμάτα να απολογείσαι αν ξαναμιλήσετε και μη νιώθεις άσχημα. Πού ξέρεις, μπορεί και να το δει διαφορετικά. Αν είσαι αξιοπρεπής άνθρωπος και ήσουν εντάξει απέναντί του γενικά αποκλείεται να χάσει πάσα ιδέα τώρα. Ίσως βγει και σε καλό.

Μη νιώθεις άσχημα ενώ όπως λες είσαι μαι γοητευτική γυναίκα με αρκετά θετικά στοιχεία. Έχεις απλά από επιλογή βγει από το παιχνίδι. Να ξέρεις όμως ότι ο έρωτας την ίδια γεύση έχει σε κάθε ηλικία. Επιπλέον, όλες το βιώνουμε αυτό. Και η πιο ενδιαφέρουσα γυναίκα, μπορεί να λάβει το 'όχι' της- και σιγά το όχι δηλαδή. Δεν θα διαμορφώσει αυτό την άποψή μας για τον εαυτό μας. Δεν γίνεται να έρχονται τα πράγματα όπως τα υπολογίζουμε πάντα. Στην προκειμένη περίπτωση, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα μην εξαφανιστείς και χαλάσεις την επαφή μαζί τπου σαν άνθρωπος από φόβο. Περίμενε να δεις τι θα κάνει, κράτα επικοινωνία χωρίς απολογίες και αναφορές και είδομεν.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ