Δεν ήθελε να έχουμε επίσημη σχέση και χωρίσαμε. Τώρα έχει άλλη και παρακαλάει εμένα!

Δεν ήθελε να έχουμε επίσημη σχέση και χωρίσαμε. Τώρα έχει άλλη και παρακαλάει εμένα!

To Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Διαβάζω αρκετά συχνά τη στήλη σου και σκέφτηκα ότι μπορεί να με βοηθήσεις να βγάλω άκρη. Πριν λίγο καιρό είχα σχέση με κάποιον, εγώ πρώην μοντέλο, που τώρα δραστηριοποιούμαι στο χώρο των δημοσίων σχέσεων, αυτός στο χώρο των επιχειρήσεων. Αν και δεν ήταν ο τύπος μου εμφανισιακά με γοήτευσε με την προσωπικότητα του. Όμως κάτι που δεν είχα καταλάβει τότε ήταν το γεγονός ότι ήταν κολλημένος με την πρώην γυναίκα του που είχε αποβιώσει. Αν και προσπαθούσα να τον κάνω ευτυχισμένο εκείνος ήταν κολλημένος στο παρελθόν! Φοβόταν τα πρώην πεθερικά του και τη μάνα του με αποτέλεσμα σπάνια να κοιμόμαστε μαζί ή να πηγαίνουμε διακοπές, φοβόταν ακόμα και να με βάλει στο facebook, γιατί είχε μέσα φίλους της! Εγώ ύστερα από λίγο καιρό δεν άντεξα ούτε αυτή την κατάσταση ούτε την ανυπόφορη ζήλεια του (φαντάσου ότι έψαχνε ακόμα και τις αποδείξεις από το super market για να δει που ήμουν όταν δεν απαντούσα στα τηλεφωνήματα του) ούτε τα πολύ συχνά ταξίδια του στο εξωτερικό και του είπα να χωρίσουμε. Αυτός μου είπε ότι θα αλλάξει και συνεχίσαμε για κάποιο διάστημα πότε να είμαστε μαζί και πότε όχι. Με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να του πω ότι δεν αντέχω άλλο και θέλω μια φυσιολογική σχέση. Χωρίσαμε οριστικά και εγώ ξεκίνησα κάτι με κάποιον άλλο και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ο Γολγοθάς μου, από τη μία να μου λέει ότι έχει άλλη σχέση εξ αποστάσεως (αυτή μένει Έβρο ενώ εμείς Αθήνα) και της δίνει ότι δεν έδωσε ποτέ σε μένα και από την άλλη να με παρακαλάει να είμαστε ξανά μαζί, να μου αφιερώνει τραγούδια στο linkedin, ότι θα την χωρίσει, ότι δεν αξίζει για αυτόν (την θεωρεί άσχημη και δεύτερη), ότι την έχει μόνο για το σεξ και ότι δεν ενδιαφέρεται για εκείνη (μάλιστα μου απέδειξε ότι στα γενέθλια του δεν ήταν καν μαζί, αυτός Αθήνα με τους φίλους του και αυτή στον Έβρο στο facebook μέχρι τις 2 η ώρα). Αν όλα αυτά είναι αλήθεια, γιατί δεν χωρίζει οριστικά, αλλά είναι σε μια κατάσταση on-off; Γιατί της δείχνει τα μηνύματα μου και τα e-mails μου κάνοντας την να πιστεύει ότι εγώ τον ενοχλώ ενώ εκείνος με παίρνει τηλέφωνο 2 η ώρα το πρωί στο σταθερό του σπιτιού μου; Γιατί της επιτρέπει να με εξευτελίζει δημοσίως από το facebook; Θέλει να με πληγώσει, να με εκδικηθεί, τι θέλει;

Η απάντηση του Queen.gr

Πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς καλά τι κάνεις στον εαυτό σου, τι έχεις δεχτεί, τι δέχεσαι, τι επιθυμείς, πόσο σε σέβεσαι και πόσο καθαρά λειτουργεί το μυαλό σου. Εμείς οι γυναίκες όταν κολλάμε, τυφλωνόμαστε σε άσχημο βαθμό. Καμιά φορά απορώ με το μυαλό μας.

Οκ, σεβαστό το παρελθόν του και η άσχημη περίοδος στην οποία τον γνώρισες. Όλο το άλλο όμως είναι παράλογο. Από τη φάση της ζήλειας μέχρι την παράκρουση με την άλλη κοπέλα και σένα μαζί. Δεν καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για έναν διαταραγμένο άνθρωπο που κάθε γυναίκα που βρεθεί δίπλα του θα την κάνει δυστυχισμένη; Βλέπεις να φέρεται καλά στην επίσημη σχέση του; Αλήθεια, τι να ζηλέψεις από όλο αυτό; Βλέπεις να είναι πιστός; Να σέβεται; Βλέπεις να περνάς καλά εσύ; Να σε θέλει πραγματικά; Άσε τις αηδίες που σου λέει, γιατί αηδίες είναι και δεν θα έπρεπε καν να καταδέχεσαι να τις ακούς.

Αντί να σκέφτεσαι τι κάνει εκείνος και να προσπαθείς να αναλύσεις μια άρρωστη συμπεριφορά ενός τύπου που καμία γυναίκα με σώας τας φρένας δεν θα γύριζε να κοιτάξει ή να πάρει στα σοβαρά- δες τι κάθεσαι και κάνεις στον εαυτό σου! Πόσο τραγικό είναι για έναν τρίτο να διαβάζει το γράμμα σου και να βλέπει πόσο μπερδεμένη είναι. Αναρωτιέται κανείς: Καλά αυτή η γυναίκα είναι δυνατόν να να ασχολείται και να δίνει βάση στα γιατί της συμπεριφοράς του; Ρωτάει κανείς γιατί ένας ψυχοπαθής πχ. έκανε το έγκλημα; Ρωτάει κανείς γιατί ο καταθλιπτικός κλαίει; Εσύ γιατί ρωτάς αν θέλει να σε εκδικηθεί, να σε πληγώσει κλπ. Δεν είναι εμφανές ότι δεν είναι και πολύ καλά; Ότι δεν πρόκειται περί ολοκληρωμένης και υγιούς προσωπικότητας; Τι ψάχνεις;

Προτείνω να ψάξεις άμεσα για έξοδο. Μη χάνεις άλλο χρόνο και αξιοπρέπεια. Δεν σε θέλει, όπως δεν θέλει καμία. Δεν είναι άνθρωπος που κάνει για σχέση ή για ερωτική επαφή γενικότερα. Ξύπνα και δες καθαρά τι συμβαίνει. Βγες από αυτό και μην απαντάς, μην σκεφτεσαι καν- αγνόησέ τον ό, τι και να κάνει. Να έυχεσαι να βρει κάποια στιγμή μια ισορροπία κι αυτός, αλλά πήγαινε παρακάτω. Επιβάλλεται.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ