Οδυνηρός χωρισμός; 7 τρόποι για να βρεις την ευτυχία ξανά

Οδυνηρός χωρισμός; 7 τρόποι για να βρεις την ευτυχία ξανά

Ετοιμάσου για τη νέα σου ζωή βήμα βήμα.

Κανείς δεν μπορεί να σου πει ότι η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου από τη ζωή μας είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν σε αυτή την σχέση είχες συναισθηματικά επενδύσει πολλά. Η διαδρομή του χωρισμού έχει πολλά στάδια, που θα τα περάσεις όλα μέχρι να απελευθερωθείς από το συναίσθημα της απώλειας. Θα νιώσεις μόνη σαν να χάθηκε ένα κομμάτι δικό σου. Θα νιώσεις θυμωμένη, προδομένη και θα βιώσεις την απόρριψη. Τα καλά νέα που ίσως τώρα να μην μπορείς να δεις είναι ότι η λύπη δεν θα διαρκέσει για πάντα και οι ευτυχισμένες μέρες είναι μπροστά σου.

1. Έχεις το δικαίωμα να πενθήσεις.
Όταν βιώνουμε το αίσθημα του πόνου το να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να πενθήσει είναι το σημαντικότερο βήμα στη θεραπεία. Βρες υγιείς τρόπους να εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Μπορείς να κλάψεις, να μιλήσεις σε φίλους, να γράψεις τις σκέψεις σου στο χαρτί, να επισκεφτείς ένα ειδικό ή να προσευχηθείς στην ανώτερη δύναμη που πιστεύεις. Με τον καιρό τα δάκρυα θα λιγοστέψουν.

2. Πρόσεχε τον εαυτό σου
Οι περισσότεροι από εμάς σχεδόν αντανακλαστικά κατηγορούμε τον εαυτό μας για τον χωρισμό ή μας θεωρούμε το θύμα της υπόθεσης. Και για αυτό -συνειδητά ή όχι- επιλέγουμε να τιμωρήσουμε τον εαυτό μας. Αν σκέφτεσαι και εσύ το ίδιο, τότε πρέπει να αναρωτηθείς αν αξίζει να χωρίσεις και με σένα! Θες πραγματικά να εγκαταλείψεις τον σπουδαιότερο άνθρωπο της ζωής σου –ΕΣΕΝΑ; Όσο πιο δύσκολος είναι ο χωρισμός τόσο πιο σημαντικό γίνεται να σε φροντίσεις. Κάνε σωστή διατροφή και ασχολήσου με το σώμα σου. Κάνε κάτι καλό για σένα καθημερινά. Αφέσου σε ένα ζεστό αφρόλουτρο, αγόρασε λουλούδια για το σπίτι ή κλείσε ραντεβού για μασάζ σε ένα spa. Φαίνονται απλά, αλλά θα σε βοηθήσουν... πάνω απ' όλα γιατί τα αξίζεις.

3. Κράτησε δίπλα σου τους αγαπημένους σου.
Κατά τη διάρκεια του χωρισμού η υποστήριξη από αγαπημένα πρόσωπα είναι βασικό συστατικό της γιατρειάς σου. Αφέσου στην αγάπη των φίλων σου, της οικογένειας σου ή ακόμα και του κατοικίδιου αν έχεις. Απέφυγε όμως την συνεχή ανάλυση του παρελθόντος και τις δίχως τέλος συζητήσεις για το πως σου φέρθηκε και τι σου έκανε. Δεν χρειάζεται να ξύνεις τις πληγές σου ξανά και ξανά.

4. Ξεκίνησε νέα χόμπι.
Το πώς χειριζόμαστε το σώμα μας, επηρεάζει το πώς αισθανόμαστε. Ο εύκολος τρόπος για να λυπόμαστε τον εαυτό μας είναι να κατεβάσουμε το κεφάλι, να καθίσουμε στον καναπέ και να βυθιστούμε στη μιζέρια. Αν δώσεις στον εαυτό σου, όμως, μια ευκαιρία να ξεκινήσει οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα όπως ο χορός θα ενεργοποιήσεις το σώμα σου, θα ανεβάσεις τη διάθεσή σου και θα ανανεώσεις την σκέψη σου. Φαντάζει δύσκολο, αλλά είσαι μόνο μια απόφαση μακριά.

5. Επέτρεψε στον εαυτό σου την απομόνωση.
Το επόμενο βήμα για να ξεπεράσεις ένα δύσκολο χωρισμό είναι να σου επιτρέψεις να νιώσεις άνετα με το να μένεις μόνη σου. Κάτι που σίγουρα λόγω σχέσης δεν έκανες πριν. Μαγείρεψε, φρόντισε τα λουλούδια σου, το κατοικίδιό σου, δες ταινία, φτιάξε τη ντουλάπα σου. Γνώρισε και πάλι τον εαυτό σου, αυτή τη φορά χωρίς σύντροφο δίπλα σου.

6. Πρόσφερε σε άλλους.
Το να βοηθήσεις κάποιους που το έχουν περισσότερο ανάγκη από σένα είναι ένα τεράστιο βήμα για εσένα την ίδια. Συμμετείχε στις δράσεις μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, κάνε παρέα σε παιδιά, σε ηλικιωμένους. Θα καταλάβεις πόσο τυχερή είσαι. Άσε τη προσφορά προς άλλους να γιατρέψει τη δική σου ψυχή και επιτέλους απέκτησε νέα οπτική για τη ζωή σου.

7. Στάσου στα πόδια σου
Αν ακολουθήσεις τα παραπάνω έξι βήματα, θα βρεθείς σιγά σιγά σε ένα πολύ καλό σημείο σωματικά, πνευματικά και ψυχικά. Η τελευταία οδηγία είναι απλή... Ασχολήσου με τη ζωή σου, θυμήσου ότι το μέλλον είναι γεμάτο με νέες και χαρούμενες προοπτικές. Μην ξεχάσεις ότι πάντα υπάρχει ο κατάλληλος σύντροφος για όλους. Μπορεί να πάρει χρόνο, γι' αυτό πρέπει να είσαι πάντα ανοιχτή να καταλάβεις ποιος είναι.

“Οι φυσιολογικοί άνθρωποι έχουν προβλήματα. Οι έξυπνοι τα λύνουν".

Διάβασε ακόμη

«Μπορώ να καλέσω τον πρώην μου στον γάμο;»