Τι είναι αγάπη για εσένα;

Τι είναι αγάπη για εσένα;

H Life Coach, συγγραφέας και εισηγήτρια Τζιλ Δούκα μιλά για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αγαπήσουμε κάποιον

«To θέμα είναι να με αγαπάς όπως θέλω εγώ και όχι όπως θέλεις εσύ» μου είπε ο πρώτος μου έρωτας αφού μου ανακοίνωσε ότι ήθελε να χωρίσουμε.

Ήμουν 21 και είχα αποσβολωθεί. Αρχικά γιατί εγώ ήμουν 100% ευτυχισμένη και μετά γιατί ήταν η πρώτη φορά που με χώριζαν. Έκατσα στην καφετέρια μόνη μου και έκλαιγα (έβαλα τα γυαλιά ηλίου για να μην γίνω ρεζίλι). Και μετά από λίγο, βλέποντας πάλι την σκηνή στο μυαλό μου άκουγα συνέχεια: «To θέμα είναι να με αγαπάς όπως θέλω εγώ και όχι όπως θέλεις εσύ». Μα τι λέει; σκέφτηκα.... μια είναι η αγάπη, δεν είναι πολλές.

Χρειάστηκε να ραγίσει ξανά και ξανά η καρδιά μου για να αποφασίσω να μάθω όσα περισσότερα μπορώ για το τι είναι αυτό που το λένε αγάπη. Οι καλύτεροι δάσκαλοι στον κόσμο Gay and Katheen Hendricks, John Gray, Marianne Williamson, Katherine Woodward Thomas, Cloe Madanes, όλοι λένε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκδηλώνουμε την αγάπη μας. Και ναι, το σημαντικό είναι να δίνεις στον σύντροφό σου την αγάπη με τον τρόπο που θέλει.

Επειδή όμως όλα ξεκινούν από εμάς, το πρώτο βήμα είναι να γνωρίζεις πως θέλεις εσύ να σου δείχνουν την αγάπη. Έτσι, σου προτείνω να κάνεις την παρακάτω άσκηση. Βάλε με σειρά προτεραιότητας τις παρακάτω ανάγκες. Οι 3 πρώτες είναι οι πιο καθοριστικές.
Ασφάλεια
Ποικιλία
Σημαντικότητα
Ανάπτυξη
Συμμετοχή
Αποδοχή

Για παράδειγμα η δική μου σειρά είναι:
Ανάπτυξη
Σημαντικότητα
Ποικιλία
Συμμετοχή
Αποδοχή
Ασφάλεια

Τώρα κατέγραψε τι ακριβώς σημαίνει για εσένα η κάθε μια με 3 επιπλέον τρόπους. Μπορείς να απευθύνεσαι στον σύντροφό σου.

Ανάπτυξη, όταν μαθαίνουμε νέα πράγματα μαζί, με βοηθάς να ξεπερνώ τα όριά μου και γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Σημαντικότητα, όταν χαίρεσαι με την χαρά μου, με επικροτείς και είμαι η προτεραιότητά σου.

Ποικιλία, όταν ταξιδεύουμε, όταν ζούμε νέες εμπειρίες, όταν μου κάνεις θετικές εκπλήξεις.

Μπράβο! Μόλις έμαθες πως θέλεις να σου εκφράζουν την αγάπη τους.
Τώρα, σου προτείνω να ζητήσεις από τον σύντροφό σου να κάνει την παραπάνω άσκηση, ή να την κάνετε μαζί. Μην φοβηθείς, οι άντρες είναι πολύ πιο δεκτικοί στην προσωπική ανάπτυξη από ότι νομίζουμε, αρκεί να τους δίνουμε την ευκαιρία.

Το πιο πιθανό είναι να έχετε διαφορετικά αποτελέσματα. Είναι οκ! Κατέγραψε κάπου που μπορείς να τα βλέπεις καθημερινά (με τον σύντροφό μου έχουμε τις 2 λίστες μας στο ψυγείο) ώστε να μην ξεχνάει κανείς τον τρόπο που θέλουμε να μας δείχνουν την αγάπη.
Και θυμήσου, πρώτα δίνουμε και μετά λαμβάνουμε!
Be Unique!