Έχω σχέση μα μάλλον είμαι ερωτευμένη με άλλον

Έχω σχέση μα μάλλον είμαι ερωτευμένη με άλλον

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Πίστευα πως δεν θα στείλω ποτέ τέτοιο γράμμα. Προβληματίζομαι όμως και δεν μπορώ να μιλήσω σε δικούς μου ανθρώπους γιατί μπορεί να μαθευτεί. Από την άλλη δεν νιώθω πως αντιμετωπίζω κάτι σπάνιο, ούτε κάτι που θέλει ας πούμε επισκέψεις σε ψυχολόγο. Πνίγομαι όμως κάποιες φορές. Ας ξεκινήσω...

Πριν ενάμιση χρόνο γνώρισα κάποιον οποίος με γούσταρε πολύ και με κυνήγησε κάποιους μήνες. Μου άρεσε αλλά, δεν ήμουν σε καλή φάση μετά από χωρισμό κι επειδή το βιαζόταν το θέμα και ήταν έντονη η επιθυμία του για σεξ, ήθελα πιο χαλαρά. Μπερδευόμουν και δεν ήξερα τι θέλει από μένα. Κάποιες φορές έδειχνε να με νοιάζεται κάποιες ένιωθα πως τον νοιάζει μόνο το σεξ. Με τον καιρό άρχισα να τον ερωτεύομαι. Πολύ. Τον παρατηρούσα και όλα σε εκείνον μου άρεσαν. Έχουμε φιληθεί κάποιες φορές έξω αλλά μεχρι εκεί. Όσο άρχισα να του δείχνω το ενδιαφέρον μου, εμμονικά σχεδόν με έκανε πέρα. Μου έριξε και χυλόπιτα 2 φορές. Το άφησα κι εγω. Στο μεταξύ μιλούσαμε λίγο πάντα. Εγώ διορίστηκα σε μία δημόσια υπηρεσία κι εκείνος έκανε τα χαρτιά του για το συγκεκριμένο τμήμα και μέρος, και δύο μήνες μετά βρεθήκαμε μαζί, να είμαι προϊσταμένη του. Σε κάποια φάση έπαιζε με την πρώην του και άλλη μία. Δεν έδινα βάση, θεώρησα πως απλά τον νοιάζει η δουλειά, με συμπαθεί κάπως και έχει άλλες στο κεφάλι του. Είναι ο καλύτερος συνεργάτης μου, με πιο πολλά προσόντα από εμένα. Κάνει και άλλη δουλειά δική του και βγάζει πιο πολλά χρήματα ευτυχώς, άρα δεν παίζει να νιώθει κόμπλεξ. Στη δουλειά τα πάμε τέλεια! Μόνο μαζί συνενοούμαστε καλά. Καμιά φορά είναι πολύ απότομος μαζί μου στα προσωπικά μας, άλλες φορές είναι νορμάλ. Καμιά φορά νιώθω ότι με κρατά σε απόσταση ή ότι δεν με συμπαθεί. Έχει περίεργες αντιδράσεις.

Τυχαία έξω γνώρισα τη μητέρα του μια μέρα, η οποία με κοιτούσε πάντα περίεργα και επίμονα αλλά είχε ένα ύφος σαν να μην με συμπαθούσε. Της έδωσα το χέρι και άρχισε: "Α, ξέρω είσαι η τάδε! Χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω από κοντά και μόνο τα καλύτερα ακούω για σένα. Μήνες μιλάει ο γιος μου για σένα. Σου έχει αδυναμία. Σε σέβεται πολύ και χαίρομαι που σε γνωρίζω μιας και ποτέ δεν λέει καλό λόγο για άνθρωπο".Έμεινα παγωτό! Μετά από καιρό που την ξαναείδα και είχα χάσει τον πατέρα μου, με έπιασε και μου είπε ότι ο γιος της έχει στενοχωρηθεί πολύ και πως αν μπορεί κι εκείνη να κάνει κάτι να μην ντραπώ να τους το πω και να τον συγχωρώ όταν είναι απότομος γιατί έτσι είναι αλλά με αγαπάει πολύ και πιστεύει ότι αξίζω, άρα κι εκείνη πιστεύει το ίδιο. Την ευχαρίστησα αλλά δεν το δέχτηκα. Προβληματίστηκα όμως... Εκείνος άρχισε να βγαίνει με άλλη κοπέλα. Σκέφτηκα πως απλά με εκτιμά και δεν με θέλει σα γυναίκα.

Στο μεταξύ, άρχισα να βγαίνω κι εγώ με ένα παιδί και κάναμε σχέση. Είμαστε 3 μήνες. Τον συμπαθώ, γελάω, περνάω καλά, μου αρέσει αλλά δεν αισθάνομαι κανέναν ενθουσιασμό. Μόλις κοιτάξω τον άλλο, αναστατώνομαι.

Εκείνος χώρισε και σε μία ασθένεια μου μάλιστα έκανε τα πάντα στη θέση μου για να μην μου κοπούν μέρες και εκτεθώ σε ένα πρότζεκτ. Νύχτες, Κυριακές, Σαββατόβραδα μαζί μου χωρίς παράπονο, επιμένοντας. Ο φίλος μου λέει πως με γουστάρει (δεν του έχω πει τίποτα). Την τελευταία φορά που ήμασταν μαζί ήταν κάπως η ατμόσφαιρα, υπάρχει πολλή χημεία και όταν ήταν πολύ κοντά και με πείραζε, του πέταξα ότι έχω σχέση με τον τάδε. Μου είπε και μπράβο και ότι χαίρεται πολύ! Είναι τυπικός στη δουλειά, αλλά στο προσωπικό δεν μου απαντάει ποτέ αν ρωτήσω τι κάνει ή πω κάτι.

Κοντινοί μας άνθρωποι λένε ότι υπάρχει πολλή αγάπη. Ξένοι έχουν παρατηρήσει ότι όταν τον κοιτάζω λάμπω και γελάω σαν χαζή. Καμιά φορά όταν ο φίλος μου (που είναι πολύ καλός) πει κάτι χαζό, σκέφτομαι αμέσως πόσο θαυμάζω τον άλλο. Ο φίλος μου είναι ωραίο παιδί αντικειμενικά. Ο άλλος ακριβώς το αντίθετο. Το λένε όλοι. Εγώ είμαι η μόνη που βλέπω το ανάποδο! Με πιάνω να τον κοιτάω είτε σε φωτό είτε από κοντά και να λιώνω. Αν πάθαινε κάτι θα τρελαινόμουν. Το κουλό είναι πως δεν ζηλεύω για τις άλλες, αν είναι καλά είμαι οκ- απλά θα ήθελα να ήμουν εγώ μαζί του...

Δεν ξέρω τι να κάνω... Φοβάμαι να πω κάτι. Κι αν νιώθει όλα αυτά; Γιατί είναι έτσι μαζί μου; Είναι απλά λόγω εκτίμησης; Πφφφφ... Και έχω και σχέση μετά από τόσο καιρό! Και μου φέρεται και καλά! Τι να κάνω;

Η απάντηση του Queen.gr

Αχ, αυτές οι ιστορίες, αχ! Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει μάλλον. Είσαι. Ερωτευμένη μαζί του. Για ποιο λόγο σας συμβαίνει αυτό δεν ξέρω. Αν δεν υπήρχε η μάνα του, θα έλεγα πως είναι στη φαντασία σου, αλλά κι εγώ θα προβληματιζόμουν. Το θέμα είναι τι λέει αυτός. Από μόνος του.

Το ότι τα κάνει όλα αυτά για σένα ενώ είναι απόμακρος σαν άνθρωπος χωρίς να κερδίζει κάτι θα μπορούσε να είναι και από συμπάθεια, αλλά μεταξύ μας δεν χαλάνει πολλοί βράδια, ρεπό και Κυριακές για κάποιον που δεν κάνουν κολλητή παρέα, έστω.

Δεν καταλαβαίνω γιατί σε έκανε πέρα όταν γούσταρες όμως. Και γιατί προτιμούσε όσο ήσουν μόνη να ασχολείται με άλλες. Μήπως όντως δε σε βλέπει ερωτικά και σε εκτιμά βαθιά σαν άνθρωπο, αλλά έχει αντιληφθεί πώς τον βλέπεις εσύ- και σε κρατά σε απόσταση για να μην πληγωθείς;

Από τις δουλειές και τον τρόπο που γράφεις καταλαβαίνω πως είστε μεγάλοι άνθρωποι, άρα ικανοί να πράξετε αυτό που επιθυμείτε. Άντρας είναι και ξέρει. Τόσο καιρό ήσουν μόνη. Αν ήθελε κάτι θα έκανε. Το θέμα είναι αυτό. Τόση αγάπη και ευκαιρίες μαζί, να μην κάνει τίποτα και να παίζει με άλλες; Στ' αλήθεια δεν έχει λογική.

Αν περνάς καλά στη σχέση σου, δώσε μια ευκαιρία. Αν ούτως ή άλλως δεν σε γεμίζει ο σύντροφός σου μην τον ταλαιπωρείς, ανεξάρτητα από το αν θα γίνει κάτι ανάμεσα σε σένα και το συνάδελφό σου.

Στείλε κι εσύ το γράμμα σου εδώ