Μήπως σαμποτάρεις μόνη σου τη σεξουαλική σου ζωή; 4 λόγοι που δεν ικανοποιείσαι

Μήπως σαμποτάρεις μόνη σου τη σεξουαλική σου ζωή; 4 λόγοι που δεν ικανοποιείσαι

Ήρθε η ώρα των απαντήσεων.

Έχετε καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά στον ερωτικό τομέα της ζωής σας, αλλά δεν μπορείτε να το προσδιορίσετε... Μήπως κάτι από τα παρακάτω σας ακούγονται γνωστά;

Ο φόβος των πειραματισμών: Ο καλός σας θέλει να ντυθείτε σερβιτόρα, με ψηλές μπότες και σούπερ μίνι; Να παίξετε strip-poker; Μια χαρά! Για ποιο λόγο να αρνηθείτε; Τα παιχνίδια είναι αυτά που κρατάνε ζωντανή τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού, γι' αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να διστάζετε. Την επόμενη φορά που θα σας ζητήσει κάτι τέτοιο, αποβάλλετε τους ενδοιασμούς σας, εκτός αν έχετε πραγματικά σοβαρό λόγο. Όσο φοβάστε να κάνετε καινούργια πράγματα δεν πρόκειται να ανακαλύψετε ποτέ νέες απολαύσεις στο σεξ. Και εφόσον ο καλός σας σας το ζητάει, δεν χάνετε τίποτα να τον καλομάθετε λιγάκι.
Στην περίπτωση που σκέφτεστε ότι μπορεί να κάνει λάθος, επειδή κανείς μέχρι τώρα δεν σας είχε ζητήσει κάτι ανάλογο, έχετε υπόψη σας ότι το σεξ δεν είναι ίδιο για όλους. Στην τελική, δεν πρέπει να σας ενδιαφέρει καθόλου τι κάνουν οι άλλοι, ούτε καν τι κάνατε εσείς με τους πρώην σας. Και εφόσον κανείς δεν πληγώνεται, είτε σωματικά είτε συναισθηματικά, το μόνο που μένει είναι να κάνετε οτιδήποτε σας βοηθάει να περνάτε οι δυο σας καλά.
Αυτό που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε, είναι πως τίποτα δεν μπορεί να σκοτώσει τη σεξουαλική ζωή πιο εύκολα και πιο γρήγορα από ό,τι ένας ή μία σύντροφος που αρνείται να δοκιμάσει να βγει έξω από την "περιοχή ασφαλείας" που έχει στη σεξουαλική του δραστηριότητα. Μάλιστα, αν ο σύντροφός σας εισπράττει την άρνησή σας κάθε φορά που σας ζητάει κάτι καινούργιο, αργά ή γρήγορα θα θεωρήσει ότι του στέλνετε ένα πολύ σαφές μήνυμα: ότι η ικανοποίησή του και οι ανάγκες του είναι κάτι που δεν σας ενδιαφέρει καθόλου.

Δεν γνωρίζετε το σώμα σας: Μπορεί να σας σοκάρει, όμως είναι γεγονός. Πολλές γυναίκες βιώνουν τον πρώτο τους οργασμό μόνες, επειδή -σε αντίθεση με τον αντρικό- η διαδικασία του δικού τους οργασμού είναι πολύ πιο περίπλοκη. Ενώ οι άντρες μπορεί να βρεθούν πολλές φορές στη δυσάρεστη θέση να μην ξέρουν πώς να κρατηθούν, ακόμη και... εκτός σεξουαλικής πράξης (ναι, ναι, τους συμβαίνει και αυτό), οι γυναίκες πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ για να φτάσουν ώς εκεί. Σε αντίθεση με εκείνες που γνωρίζουν το σώμα τους, οι υπόλοιπες κυριολεκτικά πηγαίνουν ψάχνοντας! Και, δυστυχώς, πολλές φορές και οι σύντροφοί τους.
Αν λοιπόν νομίζετε ότι είστε ανοργασμική, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Μην εμποδίσετε τον σύντροφό σας να κάνει κάποιες... εξερευνητικές κινήσεις. Αφήστε τον να δοκιμάσει διαφορετικές τεχνικές και δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε καθετί που απολαμβάνετε περισσότερο. Θυμηθείτε ανάλογες περιπτώσεις, ακόμη και με παλιότερους συντρόφους, αφού μπορεί να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε κάτι παραπάνω. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε σιγά-σιγά να αποκτήσετε μια καθαρή εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο αντιδράτε σεξουαλικά.
Κάτι άλλο που πρέπει να κάνετε -και αυτό ισχύει για όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από το πώς τα πάνε στο θέμα του οργασμού- είναι να αποβάλλετε από το μυαλό σας όλες εκείνες τις γελοίες προσδοκίες που υποτίθεται ότι πρέπει να έχετε σε ό,τι αφορά το σεξ. Το πραγματικά καλό σεξ έρχεται μόνο του. Μπορεί να μη συμβαίνει συχνά, αν έχετε μόνιμη σχέση που μετράει πολλά χρόνια, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθετε και το πάθος που νιώθατε στην αρχή! Πάρτε απόφαση ότι σε κάποια πράγματα πρέπει να παίρνετε πρωτοβουλίες και, επιτέλους, κάντε το πράξη.

Δεν παίρνετε πρωτοβουλίες: Αυτό το "καυτό" ζήτημα πρέπει να το δούμε λίγο πιο αναλυτικά. Αν είστε από εκείνες που περιμένουν πάντα να κάνει ο σύντροφός τους την πρώτη κίνηση, δεν ξέρετε τι χάνετε. Πρώτον, περισσότερο σεξ! Δεύτερον, ακόμη πιο "καυτό" σεξ. Για τους άντρες δεν υπάρχει μεγαλύτερο διεγερτικό από μια γυναίκα γεμάτη σεξουαλική αυτοπεποίθηση, η οποία δεν διστάζει να κάνει την πρώτη κίνηση, ακόμη και αν αυτή είναι πολύ απλή - απλώς να του κατεβάσει το φερμουάρ. Κάτι τέτοιο μπορεί να ανεβάσει ακόμη και την πιο πεσμένη λίμπιντο.
Ένας τόσο σέξι αιφνιδιασμός θα κάνει τον σύντροφό σας να ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία σας με πολύ μεγαλύτερη θέρμη από ό,τι φαντάζεστε. Κάντε την πρώτη κίνηση όσο πιο συχνά γίνεται και η αλλαγή που θα δείτε στη σεξουαλική του συμπεριφορά θα σας εκπλήξει πολύ ευχάριστα.

Είστε ντροπαλή: Εντάξει, συμβαίνει κι αυτό, όμως στο σεξ δεν χρειάζονται ντροπές. Δεν μπορεί να θέλετε να του κάνετε όσα δεν του έχουν κάνει ποτέ, αλλά να φοβάστε τι μπορεί να σκεφτεί. Αν ψάχνετε απάντηση σ' αυτό, είναι μία: Τα καλύτερα! Ωστόσο, δικαιολογείστε αν κάποιες φορές βρεθείτε σε δύσκολη θέση για κάποιον λόγο που δεν έχει να κάνει με τις επιδόσεις σας στο κρεβάτι. Αν, για παράδειγμα, αδιαθετήσετε νωρίτερα από ό,τι περιμένετε ή σας φύγουν οι ψεύτικες βλεφαρίδες!
Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης περιπτώσεων όπως οι παραπάνω δεν είναι άλλος από το χιούμορ. Ένα χαμόγελο, μια έξυπνη ατάκα θα ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα και θα δείξουν ότι είστε ακομπλεξάριστη, πράγμα πολύ σημαντικό για τον τρόπο με τον οποίο σάς βλέπει ο καλός σας.