Τα οικονομικά και οικογενειακά του επηρεάζουν τη σχέση μας. Τι κάνω;

Τα οικονομικά και οικογενειακά του επηρεάζουν τη σχέση μας. Τι κάνω;

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Ειμαι με ενα παιδι εδω και σχεδον 2 χρονια, το οποιο προηγουμενως υπηρξε κολλητος μου φιλος για 3 χρονια. Ειμαστε 20 και οι δυο. Στις αρχες ημασταν παρα πολυ αγαπημενοι και περνουσαμε τελεια, αλλα απο τοτε που ξεκινησαν καποια οικονομικα προβληματα σπιτι του (μενει με τους γονεις του) ολα πηραν την κατηφορα. Σπιτι του επικρατει ενα χαος απο φωνες και καυγαδες, με αποτελεσμα οταν βρισκομαστε να τσακωνομαστε και να φερεται ασχημα, μετανιωνοντας το μετα. Κλεινεται στν εαυτο του και θελει να μενει μονος του και αν αντιδρασω, μου λεει οτι ολοι τον πιεζουν και τον κανουν να νιωθει αχρηστος. Θελω πολυ να τον βοηθησω αλλα δε μπορω γιατι η κατασταση ειναι οικογενειακη και οι γονεις του δεν παιρνουν τη σχεση μας στα σοβαρα, λεγοντας με απλα "φιλη του". Τι μπορω να κανω;

Η απάντηση του Queen.gr

Σαφώς και νιώθεις ότι η σχέση σου είναι σοβαρή και για σένα μετρά πολύ ο άνθρωπός σου. Είστε όμως μόνο 20 ετών. Μόνο. Δεν μειώνω την ηλικία σου, αργότερα όμως θα πεις κι εσύ το ίδιο όταν κοιτάξεις πίσω. Από την άλλη, το να σε λένε φίλη του δεν θα έπρεπε να σε επηρεάζει. Αυτό δεν σημαίνει κάτι. Εκτός κι αν είσαι σύζυγός του. Δεν ξέρουν ότι έχετε σχέση; Εκείνος έχει σχέση μαζί σου, σωστά;

Από εκεί και πέρα, τέτοιου είδους προβλήματα στο σπίτι είναι πολύ σοβαρά. Αυτή τη στιγμή μοιράζεται το ίδιο περιβάλλον με τους γονείς του και σαφώς βιώνει την ίδια πραγματικότητα, άγχη, στενοχώριες και δυσκολίες. Αυτό πρέπει να το σεβαστείς. Αν τώρα χωρίς κανένα λόγο ξεσπά πάνω σου, όσο και να τον κατανοήσεις θα πρέπει να σκεφτείς αν θα μείνεις ή αν θα φύγεις. Μπορεί να μην είναι καλή περίοδος για να έχει σχέση. Να τον βοηθήσεις διαφορετικά από το να τον στηρίξεις και να κάνεις υπομονή ή να του δείξεις πως είσαι εκεί για να τον ακούσεις, φοβάμαι πως δεν γίνεται.

Μην αντιδράς επιθετικά, δες πώς μπορείς να βάλεις ισορροπίες σε όλο αυτό και αν μένεις μόνη εσύ να μοιραστείτε ελεύθερο χρόνο μακριά από όλα αυτά.

Πάντως σου ξαναλέω, ότι το αν οι γονείς του σε παίρνουν στα σοβαρά ή όχι και σε αποκαλούν φίλη του δεν έχει σχέση με τη σχέση σας.

Γράψε μας τη δική σου ιστορία εδώ