Είμαι παρθένα και δεν φλερτάρω γιατί ντρέπομαι για τα παραπανίσια κιλά μου

Είμαι παρθένα και δεν φλερτάρω γιατί ντρέπομαι για τα παραπανίσια κιλά μου

Τα παραπάνω κιλά που έχω με κάνουν να διστάζω να βγω και να συνάψω σχέσεις με άντρες

Αγαπητέ Dr. Love

Είμαι η Έλενα και είμαι σχεδόν 18 και τώρα πια είμαι φοιτήτρια...είμαι παρθένα...δεν έχω φιλήσει ποτέ αγόρι διότι ντρέπομαι για τα παραπάνω κιλά που έχω...μου αρέσει ένα αγόρι και μου έχει δείξει και αυτός το ίδιο αλλα δεν νιώθω άνετα...

Η παρέα μου,μου λέει ότι <<ειμαστε όπως είμαστε και σε όποιον αρεσουμε >> αλλα και πάλι εγω δεν νιώθω άνετα...μου έχει αρκετές φορές να βγούμε και τις περισσοτερες φορές έλεγα ότι δεν μπορούσα...τις υπόλοιπες φορές πήγαινα αλλα κάπου που υπήρχαν γνωστοί μας και του έλεγα την γνωστή δικαιολογία <<δεν θέλω να μας δούνε και να λένε μετα >>...

Έχω ξεκινήσει αρκετές φορές δίαιτα για να σας αυτα τα 15 κιλά αλλα χάνω κάμποσα αλλα μετα τα ξανά παίρνω...τι να κάνω??ειμαι ερωτευμένη μαζι του...αλλα ντρέπομαι

Αγαπητή Έλενα,

δεν γράφω σε αυτή τη στήλη ούτε σαν εξειδικευμένος ψυχολόγος, ούτε σαν σύμβουλος σχέσεων με επιστημονικές γνώσεις. Απαντώ σε mail σας, με τον δικό μου τρόπο σκέψης και φιλοσοφία στα θέματα σεξ και σχέσεων - αλλά πάντα σαν ένας απλός άντρας.

Η εισαγωγή αυτή έγινε μόνο και μόνο για να σου επισημάνω πως θα σου πω τη γνώμη μου και τίποτε περισσότερο. Χωρίς χαιδέματα, κλισέ και τσάμπα ηθικολογίες.

Αυτό που σου λένε οι φίλοι σου : "...σε όποιον αρέσουμε, όπως είμαστε" είναι μπούρδες. Όλοι γνωρίζουμε πως ποθούμε τον άλλον ΚΑΙ για το πως μοιάζει. Σχεδόν πάντα.
Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν πρέπει να είμαστε συμφιλιωμένοι με την εικόνα μας, ή έστω να προσπαθούμε να συμφιλιωθούμε.

Αλλά παράλληλα, ΑΝ αυτή δεν μας ικανοποιεί, να προσπαθούμε, πειθαρχημένα και μεθοδικά, να την αλλάξουμε. Δεν χρειάζονται υπερβολές και υπερβολικοί στόχοι. Ξεκίνα από κάτι απτό και πραγματοποιήσιμο, και όχι υποχρεωτικά από αριθμό κιλών.

Πες: "θα κόψω τα γλυκά, το junk food και τα τηγανιτά. Θα περπατάω όσο περισσότερο γίνεται και δεν θα παίρνω ασανσέρ". Ξεκίνα με αυτό το στόχο. Κια ζυγίσου μετά από ένα μήνα, για παράδειγμα. Νομίζω πως αν έχει κρατήσει την "υπόσχεση" αυτή θα δεις διαφορές. Και χωρίς το άγχος του: "ΠΡΕΠΕΙ να χάσω κιλά, πρέπει να χάσω κιλά".

Όσον αφορά το αγόρι τώρα. Αν κατάλαβα σωστά, έχει δείξει ο ίδιος ενδιαφέρον. Που σημαίνει πως, αφού έχει μάτια προφανώς ο άνθρωπος, γνωρίζει την εμφάνισή σου. Άρα, τον ενδιαφέρεις ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ. Σέβομαι τους δισταγμούς σου, όμως νομίζω πως οφείλεις να φανείς πιο θαραλλέα και να δεχτείς να βγείτε, να γνωριστείτε καλύτερα. Μάθε τον. Ακουσέ τον. ίσως στη συζήτηση που θα κάνετε ανοιχτείτε ο ένας στον άλλο και καταλάβεις αν όντως του αρέσεις όπως είσαι ή ΤΙ είναι αυτό που του αρέσει τελοσπάντων.

Μην αφήνεις κάτι το οποίο αλλάζει (το σώμα σου και τα κιλά του) να σου στερήσει τις χαρές της ζωής. Τόλμη, αποφασιστικότητα, προγραμμα και σιγουριά. Τόσο στο θέμα "κιλά" όσο και στο θέμα "αγόρι'.
Να περνάς όμορφα.

Περιμένω ακόμη περισσότερες ερωτήσεις και ιστορίες σας στο info@queen.dpg.gr