Τα τελευταία χρόνια προτιμώ το ελεύθερο σεξ. Κουράστηκα όμως και πλέον θέλω να κάνω σχέση. Αλλά δεν ξέρω πώς και δυσκολεύομαι.

Τα τελευταία χρόνια προτιμώ το ελεύθερο σεξ. Κουράστηκα όμως και πλέον θέλω να κάνω σχέση. Αλλά δεν ξέρω πώς και δυσκολεύομαι.

Γεια σου ''γιατρέ'', ζητάω κι εγώ συμβουλή

Μικρή είμαι, εμπειρίες όμως έχω μεγάλες και αρκετές. Σχέσεις για καιρό δεν έκανα από επιλογή, Μην πληγώσω κυρίως, γιατί έγινε μια φορά και με φόβισε, αλλά και να μην πληγωθώ, που με φοβίζει γιατί μου είναι άγνωστο και πιθανότατα επειδή έχω κάτι θεματάκια εμπιστοσύνης. Κάπως έτσι, καταδίκασα τον εαυτό μου σε πολύ ελεύθερες καταστάσεις, η μόνη αποκλειστικότητα είναι το σεξ στη ζωή μου.
Δεν κρύβω πως το απολαμβάνω, μου ταιριάζει σαν άτομο να μην δεσμεύομαι, μου έχει πάει καλά δηλαδή. Δεν έχω καμία ιστορία κολλήματος ή καψούρας με κάποιον που απλά κάναμε σεξ. Το ελέγχω αυτό. Το πρόβλημα που εντοπίζω είναι άλλο. Δυσκολεύομαι να αλλάξω όλο αυτό που έχω φτιάξει και έχει γίνει ο χαρακτήρας μου. Πλέον βαρέθηκα το ''από δω κι από 'κει'' πολύ, απλά νιώθω πως μου χρειάζεται και λίγο συναίσθημα σ' όλο αυτό.
Πιάνω τον εαυτό μου να θέλει μια σχέση αλλά χωρίς δράματα και υπερβολές, αυτά δεν τα αντέχω και ξέρω πως αντιδράω άσχημα, και κυρίως χωρίς ταμπέλες. Όμως μου είναι εξαιρετικά δύσκολο όταν γνωρίζω κάποιον να του δώσω να καταλάβει πως δεν είμαι μόνο για σεξ και δεν είναι το μόνο που με απασχολεί. Δεν κρύβομαι, είμαι πολύ ξεκάθαρη και ειλικρινής αλλά μήπως δεν πρέπει; Δηλαδή δεν ξέρω πως να το πάω, να το χειριστώ. Πότε να πω τις προθέσεις μου, πότε να ξεκαθαρίσω τι θέλω από μια σχέση; Πριν εγκλωβιστώ σε κάτι που δε θέλω.
Το 'χω πάθει, να βρεθώ σε μια χαζούλα σχέση πριν καλά καλά το καταλάβω και μετά ήταν αργά. Δε θέλω να τρομάξω και τον άλλον από την αρχή αλλά ανέκαθεν ήμουν ευθύς προς τον άλλον, φαίνομαι κιόλας, με καταλαβαίνουν πως είμαι απελευθερωμένη και χωρίς κολλήματα. Όχι ότι μου πήγε και τέλεια, αλλά παλιότερα δεν ήθελα κάτι άλλο, αυτοί ήθελαν χαλαρό σεξ, εγώ το ίδιο και τα βρίσκαμε. Τώρα δε θέλω να δίνω μόνο αυτή την εντύπωση. Θέλω να έρθει κάτι καλό και να μη το διώξω άθελά μου...
Προφανώς και καταλαβαίνω πως θέλει ισορροπία και να τα λες όλα στην κατάλληλη στιγμή αλλά δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμο. Επίσης, όσο περιμένω αυτό το κάτι το καλό, συνεχίζω να έχω μια δραστήρια σεξουαλική ζωή που οι φίλοι μου λένε να σταματήσω, και να απλά να περιμένω. Διαφωνώ αλλά όντως να μείνω τελείως μόνη; δεν ξέρω κι αν αντέχω. Δε θεωρώ πως με κρατάει πίσω κάτι. Είμαι αρκετά έτοιμη να ''παρατήσω'' τους όποιους φίλους έχω για σεξ και μόνο. Τα έχω λίγο χαμένα στο ζήτημα γιατί σκέφτομαι υπερβολικά, μια άλλη ματιά πιστεύω θα βοηθήσει.
Ευχαριστώ.


Αγαπητή φίλη

Ειλικρινά, πώς έχεις καταδικάσει έτσι τον εαυτό σου; Πώς αντέχεις να ζεις μέσα σε αυτή την κατάσταση; Κάπως έτσι έχω την εντύπωση ότι θα μοιάζει η κόλαση! Ακούς εκεί σχέσεις για σεξ και χωρίς δεσμεύσεις/υποχρεώσεις; Ήμαρτον.
Btw είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν μερικά εκατομμύρια άνθρωποι που θα ήθελαν να είναι στη θέση σου. Και μάλλον δεν θα το έβλεπαν ως καταδίκη. Νομίζω δηλαδή, δεν είμαι και σίγουρος.

Έλα, ok, πλάκα κάνω. Πάμε στο θέμα σου τώρα.
Ήρθε ο καιρός που θέλεις σχέση ε; Λογικό. Η αλήθεια είναι πως όσο κι αν στους περισσότερους αρέσει ο ελεύθερος τρόπος ζωής, φτάνει αυτή η στιγμή που σε κουράζει το «εδώ και εκεί» κάθε μέρα. Θέλεις την αλλαγή, το κάτι άλλο. Σου είπα, λογικό.

Αλλά δεν πρέπει να σε αγχώνει τόσο. Καταρχήν κάνεις ένα λάθος: δεν μπορείς από τη μία να λες «θέλω σχέση», αλλά από την άλλη να λες « χωρίς δράματα και υπερβολές, αυτά δεν τα αντέχω».
Πίστεψέ με κανείς δεν τα θέλει, δεν τα αντέχει (εκτός από τους γεννημένους drama queen και τους Σκορπιούς!), αλλά δεν είναι πάντα στο χέρι μας. Η αλήθεια είναι πως κατά 99% θα πετύχεις ένα δράμα σε μια σχέση. Είναι σαν να λες «θέλω junkfood, αλλά δεν θέλω να παχύνω». Έχω την αίσθηση ότι δεν γίνεται και πολύ εύκολα.

Κατά δεύτερον: σταμάτα να τα αναλύεις τόσο πολύ στο μυαλό σου όλα αυτά. Στο τέλος θα κουραστείς με τη σχέση, προτού ακόμα κάνεις σχέση! Χαλαρά...

Ναι, καλά κάνεις και θέλεις να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα, αλλά δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις με το καλημέρα και κάπως έτσι: «Κοίτα Παναγιώτη να δεις πως έχουν τα πράγματα. Ναι, θα έχουμε σχέση, αλλά θα βλεπόμαστε κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Θα μιλάμε 2 φορές την ημέρα στο τηλέφωνο και θα αλλάζουμε το πολύ 3 μηνύματα. Α, και δεν θέλω τώρα δράματα και έτσι. Να είσαι cool».

Αυτά τα «καθιερώνεις» μέσα από τη σχέση. Σταδιακά. Όπως και την εικόνα που έχει ο άλλος για σένα - αρκεί να μην αρχίσεις και εσύ να λες με το καλημέρα: «Ξέρεις ε, εγώ τους αλλάζω σαν τα πουκάμισα». Χαλάρωσε και εσύ λίγο.
Άλλωστε όταν ξεκινάς κάτι πιο σοβαρό με έναν άνθρωπο ποτέ δεν ξέρεις αν αυτό θα κρατήσει 1 μήνα ή 1 χρόνο ή και παραπάνω.

Όσο για το τέλος, δεν θα πω αν συμφωνώ ή όχι που σου λένε οι φίλοι σου να σταματήσεις τις σεξ-σχέσεις που έχεις. Το σωστό αυτό είναι, αλλά όπως έχω πει «το σωστό και το λάθος είναι αρκετά σχετικό στα ερωτικά».
Αν δεν σε γεμίζει μόνο το σεξ πλέον, τότε σταμάτα το. Άλλωστε και το να μείνεις χωρίς αγόρι και παιχνίδι, μερικές φορές δεν κάνει κακό. Σου δίνει και τη δυνατότητα να σκεφτείς μερικά πράγματα. Τόσο απλό είναι.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ