Αυτός, αυτή, η σχέση και εκείνος ο... ενοχλητικός o Βαλεντίνος

Αυτός, αυτή, η σχέση και εκείνος ο... ενοχλητικός o Βαλεντίνος

Και φτάσαμε σε αυτή τη μέρα. Την 14η Φεβρουαρίου. Ξέρεις μια μέρα μετά την 13η Φεβρουαρίου και μια μέρα πριν την 15η Φεβρουαρίου. Ή όπως λένε οι περισσότερες γυναίκες, τα ανθοπωλεία, τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις στη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ok, να πούμε την αλήθεια: σχεδόν όλοι οι άνδρες έχουν γιορτάσει έστω και μια φορά τη μέρα του έρωτα. Για να μην το παίζουμε και μάγκες. Ναι, έχουμε πάρει από λουλούδια μέχρι αρκουδάκια, έχουμε κάνει ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι τους ή έχουμε κλείσει και τραπέζι σε κυριλέ εστιατόριο. Αλλά αυτά τα έχουμε κάνει στην καλύτερη μέχρι την δευτέρα λυκείου στη χειρότερη μέχρι το πρώτο έτος της σχολής. Μετά πάπαλα - υπάρχουν και αυτοί που στα 30κάτι τους τα κάνουν ακόμα, αλλά τους δείχνουμε με το δάχτυλο οι υπόλοιποι.

Όχι, δεν κατακρίνω τον έρωτα. Είναι ωραίο να υπάρχει. Θέλω να υπάρχει και θέλω να το ζω. Αλλά το να χρειάζεσαι μία μέρα, το βρίσκω εντελώς αστείο. Ο έρωτας δεν είναι γενέθλια -άλλο το να μεγαλώνεις μια φορά τον χρόνο και να το γιορτάζεις, και άλλο το να δείχνεις τον έρωτά σου μια φορά τον χρόνο.

Για παράδειγμα: είσαι γυναίκα και επιλέγεις να βάλεις αυτή τη μέρα τα καυτά σου εσώρουχα, αυτή τη μέρα να παίξεις με σοκολάτες και σαντιγές, αυτή τη μέρα να κοιτάς τον άλλον στα μάτια και αυτή τη μέρα να βγάλεις όλο σου τον ερωτικό εαυτό. Εύγε και συγχαρητήρια.

Αλλά μια απορία. Τις υπόλοιπες 364 ημέρες γιατί δεν το κάνεις; Κυκλοφορείς σαν 60αρα και αδιαφορείς; Και αν το κάνεις, γιατί θέλεις τόσο και εκείνη τη μέρα και τον κοιτάς τον άλλον στα μάτια περιμένοντας να σου κάνει την έκπληξη; Αστείο.

Και θα μου πεις «γιατί τα χώνεις μόνο στις γυναίκες; Άλλωστε στα τραπεζάκια έξω δεν είναι μόνες τους. Μαζί με τον σύντροφό τους είναι που γιορτάζει και αυτός τον Άγιο Βαλεντίνο». Σωστό και δίκαιο. Απλά να σας πω ένα μυστικό. Όταν ο καλός σας σκάσει με το αρκουδάκι στο χέρι και τη σοκολάτα σε σχήμα καρδιάς και έχει ανάψει τα κεράκια στο σαλόνι και έχει μαγειρέψει για πάρτι σας μετά, το κάνει για 2 λόγους:

1. Για να αποφύγει τη μουρμούρα των επόμενων 364 ημερών. Μεταξύ μας τώρα, κανένας άνδρας δεν θέλει τη γκρίνια. «Άλλωστε τι είναι ένα χαζό βράδυ, αν τα υπόλοιπα τα περάσεις ωραία; Ας πάει το παλιάμπελο!» (ανδρική σκέψη Νο.1)

2. Για να δει επιτέλους αυτά τα καυτά εσώρουχα και τα παιχνίδια με σοκολάτα και σαντιγί κτλ κτλ που λέγαμε παραπάνω. «Αν είναι να με δείχνουν οι άλλοι με το δάχτυλο, ας είναι. Τουλάχιστον θα κάνω hot sex απόψε» (ανδρική σκέψη Νο.2)

Και ναι, μπορείτε να πέσετε να με φάτε με ατάκες «εμένα ο καλός μου το κάνει επειδή θέλει και είναι ρομαντικός και και και». Ναι, ok, απλά πες μου πρώτα τι νέα εσώρουχα πήρες για να του πεις «ευχαριστώ» και μετά το ξανασυζητάμε.

Άρα, ανακεφαλαιώνω και αποχαιρετώ: ζήσε και γιόρτασε τον έρωτά σου, αλλά όχι επειδή στο λέει η μέρα. Αλλά επειδή το θέλεις. Κι αν το θέλεις αυτό γίνεται κάθε μέρα - δεν έχεις ανάγκη το ημερολόγιο. Και ναι, στους άνδρες δεν αρέσει ο Βαλεντίνος, τι να κάνουμε. Όπως δεν τους αρέσει να χάνει η ομάδα τους στο ποδόσφαιρο και μετά να τρώνε καζούρα. Αλλά τι να κάνουμε, μέσα στη ζωή είναι αυτό και το ανεχόμαστε.

ΥΓ.: Ό,τι λέω για τις γυναίκες, ισχύει και για τους άνδρες. Αν είσαι ερωτευμένος δεν περιμένεις μια μέρα το χρόνο για να μαγειρέψεις, για παράδειγμα. Δεν είναι γυναικείο το μαγείρεμα, είναι τέχνη. Το κάνεις γιατί είναι ευχαρίστηση. Και στην τελική είναι ωραίο να μαγειρεύεις για αυτόν που αγαπάς. Είναι κάτι σαν διασκέδαση.

ΥΓ.1: Όσο θεωρώ γελοία τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και τις εκδηλώσεις γεμάτες έρωτα, άλλο τόσο θεωρώ γελοίες τις αντί-Αγίου Βαλεντίνου εκδηλώσεις. Ξέρεις, αυτοί που μαζεύονται και λένε «εγώ πάω κόντρα» και ακούνε κομμάτια μίσους του έρωτα και βγαίνουν ανδρο/γυναικοπαρέες. Έτσι για σπάσιμο στους άλλους. Άντε βρείτε κανένα χόμπι.

Καλή μέρα να έχετε. Πάω να ερωτευτώ - όπως έκανα χθες και θα κάνω και αύριο.