Πώς να πεις τα δύσκολα (μέρος 2)

Πώς να πεις τα δύσκολα (μέρος 2)

Μαθαίνουμε πως να επικοινωνούμε "δύσκολες" αλήθειες μας.


Ναι, τώρα έχεις ξεκαθαρίσει τι ακριβώς σε πειράζει και είσαι έτοιμη να μιλήσεις. Ναι, αλλά θα πληγωθεί/στεναχωρηθεί/ εκνευριστεί.... σκέπτεσαι, ας μην κάνω κακό στον άλλον.
Θα ακουστώ λίγο απότομη τώρα, όμως αυτή η συμπεριφορά είναι καθαρά εγωιστική. Ο λόγος που δεν θέλεις να πεις την αλήθεια είναι για να προστατέψεις τον ίδιο σου τον εαυτό από το να έρθει σε μια δυσάρεστη σύγκρουση. Αποφεύγεις την αντίδραση που πιστεύεις ότι θα ταράξει τα νερά γιατί δεν θέλεις εσύ να κουνηθείς στην βάρκα. Όμως, αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα! Και εξάλλου μια queen, δεν είναι δειλή.

Φυσικά το έχω περάσει πολλές φορές και αντιλαμβάνομαι την δυσκολία. Ναι, είναι δύσκολο να πεις στα παιδιά σου ότι παίρνεις διαζύγιο, στον σύντροφο σου ότι δεν είσαι ικανοποιημένη από την σεξουαλική σας ζωή ή στον προϊστάμενο σου ότι δεν θα προλάβεις να έχεις έτοιμη την δουλειά εντός προθεσμίας. Όμως σκέψου το, τι κερδίζεις έτσι; Το να μην λες την αλήθεια γυρνάει πάντα μπούμερανγκ. Όσο πιο πολύ καθυστερείς τόσο πιο πολύ σταματάς να εξυπηρετείς τον εαυτό σου και τους άλλους. Τόσο περισσότερες τύψεις έχεις και τόσο χάνεις πολύτιμο χρόνο από το να ζεις την πραγματικότητα.

Τι εννοώ; Όταν δεν μοιράζεσαι αυτό που είναι αληθινό για εσένα τότε και οι άλλοι δεν το γνωρίζουν... δηλαδή δεν μοιράζεστε μια ρεαλιστική βάση. Αυτό το γεγονός καταλήγει τελικά να μην αφήνει τις σχέσεις σου να αναπτυχθούν. Δοκίμασε με κάτι μικρό, π.χ. πες στον ψιλικατζή ότι θα εκτιμούσες αν σου έδινε κάθε φορά απόδειξη. Μετά πες κάτι πιο δύσκολο. Κάνε μικρά όμως καθημερινά βήματα και θα δεις τεράστιες αλλαγές στην ζωή σου. Η αλήθεια σε απελευθερώνει... εσύ ποια αλήθεια θα πεις για να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου;