Πώς να τα κάνεις άσπρα όταν όλα είναι μαύρα....

Πώς να τα κάνεις άσπρα όταν όλα είναι μαύρα....

Η Life Coach, εισηγήτρια και συγγραφέας Τζιλ Δούκα μας συμβουλεύει να δούμε τα πράγματα θετικά!

Προχθές, μέσα σε μια μέρα, έμαθα ότι δεν θα γίνουν 2 project για τα οποία δουλεύουμε με την ομάδα μου εδώ και 6 μήνες για το ένα και 2 για το άλλο. Πρώτη φορά πήρα τόσο μεγάλη απογοήτευση από την δουλειά μου. Ένιωσα σαν να μου κόπηκαν τα πόδια. Αφού έβαλα τα κλάματα, (βοηθάει πολύ στην απομάκρυνση της έντασης), πήγα για τρέξιμο στην παραλία (συνήθως τρέχω στο γυμναστήριο, έδωσα bonus στον εαυτό μου την θάλασσα που με ηρεμεί), έκανα διαλογισμό με την Sedona method (την διδάσκω στα workshop μας, δες στο YouTube για λεπτομέρειες) απομάκρυνα μεγάλο ποσοστό της έντασης.

Παρόλα αυτά η μαυρίλα υπήρχε... απίστευτη επιμονή. Μίλησα με τις καλύτερες μου φίλες και την coach μου, η κάθε μια με τον τρόπο της μου είπε: τα καλύτερα έρχονται. Ναι, σίγουρα έρχονται.

Περπατώντας στον δρόμο, άκουσα από μια πολυκατοικία μελωδία πιάνου. Αμέσως θυμήθηκα τον εαυτό μου όταν μάθαινα αρμόνιο. Δεν μου άρεσε καθόλου να κάθομαι σε ένα σκαμπό και να χτυπάω τα πλήκτρα. Κουνιόμουν πέρα-δώθε όρθια και προσπαθούσα να παίξω. Έχεις ακούσει ποτέ να κάνουν πρόβα ένα κομμάτι σε κάποιο όργανο; Πόσα λάθη και πόσες επαναλήψεις χρειάζεται ντο, ρε, μι, ρε ουπς, το έχασα πάμε ξανά. Και πόσο εκνευριστικό ακούγεται να επαναλαμβάνεις κανείς διαρκώς τις ίδιες νότες . Ξανά και ξανά λίγες νότες. Και μετά προσπαθεί να δέσει τις λίγες νότες με τις επόμενες και εκεί χάνει και αυτές που έχει μάθει.

Στάθηκα έξω από την πολυκατοικία, άκουγα τις ίδιες νότες και την προσπάθεια να βγει μια μελωδία μέσα από αυτές. Δεν ξέρω πόσο καιρό έχω να σταθώ στην μέση του δρόμου. Κάποια στιγμή βαρέθηκα, αμάν δεν μπορεί να παίξει μια μελωδία αυτός/η που κάνει πρόβα σκέφτηκα. Θα προχωρήσω. Έχω και δουλειές. Όμως περίμενα άλλα 2 λεπτά και τελικά άκουσα το κομμάτι της μελωδίας ολοκληρωμένο.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ολοκληρωθεί το δικό σου κομμάτι της μελωδίας. Αξίζει όμως τον κόπο να περιμένεις.... το χρωστάς στον εαυτό σου.

Follow me on twitter: @Jill_Douka

Be Unique,

Τζιλ Δούκα, Life Coach, εισηγήτρια, συγγραφέας
Αντιπρόεδρος http://www.uniquenessdevelopmentgroup.com/greek/

H κ. Δούκα είναι εισηγήτρια στο πρώτο DVD με στοιχεία Life Coaching "Θέλω να πετύχω τους στόχους μου" το οποίο διατίθεται σε όλα τα καταστήματα Public και online εδώ.