Τapping: Η νέα, απλή, μέθοδος που διώχνει το άγχος!

Τapping: Η νέα, απλή, μέθοδος που διώχνει το άγχος!

Η Life Coach, εισηγήτρια και συγγραφέας Tζιλ Δούκα αναλύει τη θαυματουργή αυτή μέθοδο!

Ένα από τα καλά της δουλειάς μου είναι το γεγονός ότι δοκιμάζω οποιαδήποτε νέα τεχνική αυτοβοήθειας υπάρχει... πολλές δεν μου ταιριάζουν και άλλες πάλι τις θεωρώ πολύ αποτελεσματικές. Όμως όπως και (σχεδόν) τα πάντα στη ζωή, σε κάποιους ανθρώπους ταιριάζουν κάποια πράγματα και σε κάποιους όχι.

Είχα ακούσει για το tapping χρόνια πριν. Για να είμαι ειλικρινής μου φαινόταν τελείως άτοπο να χτυπάω ρυθμικά κάποια σημεία του σώματός μου και να μου φεύγει το... άγχος. Ήταν λοιπόν από τις λίγες τεχνικές που είχα απορρίψει, δεν την είχα δοκιμάσει. Μέχρι που ο μέντοράς μου Jack Canfield (θεωρείται ο νούμερο 1 Coach της Αμερικής), έγραψε ένα βιβλίο πάνω στην τεχνική. Την δοκίμασα και τα αποτελέσματα με εξέπληξαν.

Τι κάνουμε λοιπόν με το tapping; Ξεκλειδώνουμε ενεργειακά κέντρα του σώματός μας στους μεσημβρινούς, για αυτόν τον λόγο πολλοί το ονομάζουν EFT, Emotional Freedom Technique. Χτυπώντας μαλακά αυτά τα ενεργειακά κέντρα λέμε μια κατάφαση προς την επιθυμητή μας κατάσταση.

Και ναι, έχει αποτέλεσμα. Έχει τόσο αποτέλεσμα που υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες ανθρώπων που λένε ότι ξεπέρασαν το άγχος τους, έβγαλαν χρήματα, ξεπέρασαν ακόμα και ασθένειες με το tapping. Ξέρω ότι ακούγεται πολύ περίεργο, όμως είναι πραγματικότητα. Το σημαντικό με το tapping είναι ότι μπορεί κανείς να το κάνει μόνος/η στον εαυτό του μόλις μάθει την τεχνική. Μας βοηθάει να αναπτύξουμε την αυτοπεποίθησή μας, να έχουμε καλύτερες σχέσεις και να απελευθερώνουμε τον ψυχικό και τον σωματικό πόνο.

Μπορείς να βρεις video στο youtube που να περιγράφουν την διαδικασία... ούτως η αλλιώς ο μόνος τρόπος για να δεις αν κάτι σου ταιριάζει είναι να το δοκιμάσεις σωστά; Όπως είπε και coachee μου, αν είναι να μου φύγει το άγχος δοκιμάζω οτιδήποτε!

Be Unique!
Τζιλ Δούκα, Life Coach, εισηγήτρια, συγγραφέας
Αντιπρόεδρος http://www.uniquenessdevelopmentgroup.com/greek/
Follow on twitter: @Jill_Douka

Στην εκπαιδευτική ημερίδα Better Life Day o Martin Laschkolnig- από την Αυστρία, Διεθνούς φήμης ομιλητής, συγγραφέας θα μας μιλήσει για το 8-80-80 Πώς 8 σημεία του σώματος μπορούν να σε αποδεσμεύσουν σε 80 δευτερόλεπτα από 80% του άγχους σου. Δες πληροφορίες εδώ: http://betterlifeday.com/gr/page/athens