«Με βλέπει ως φίλη ή όχι;»

«Με βλέπει ως φίλη ή όχι;»

To ερώτημα των εφηβικών μας χρόνων ξαναχτυπά

"Είμαι 16 χρονών και θέλω βοήθεια σε κάποιο ερωτικό θεμάτακι που έχω... Είναι αυτό αγόρι που μου αρέσει πολύ. Είμαστε στο ίδιο σχολείο και κάνουμε παρέα γενικώς. Μιλάμε στο Facebook συνέχεια και τις πιο πολλές φορές στέλνει αυτός (χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό). Έτσι όπως μιλάμε όμως, δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί και δεν είμαι σίγουρη αν όντως με νιώθει κάτι παραπάνω από φίλη ή αν απλά είναι έτσι ο τύπος του. Βασικά μου έχει πει πως είναι γενικά αρκετά free τύπος με τις παρέες του και δεν ξέρω αν με θεωρεί "φίλη του" ή κάτι παραπάνω. Με πειράζει συνέχεια και γενικώς ψάχνει αφορμές να μου μιλήσει. Οι φίλες μου μου λένε ότι φαίνεται πως με θέλει, άλλα είναι φίλες μου και λογικό να μην θέλουν να με πληγώσουν. Χθες βγήκαμε για καμία βόλτα και πήγαμε να καθίσουμε κάπου. Εκεί μιλούσαμε γενικώς και μετά σταματήσαμε να μιλάμε για λίγο και μου λέει "βασικά θέλω να σου πω κάτι αλλά δεν είναι της ώρας" με έχει φάει η αγωνία από τότε. Τι μπορώ να κάνω για να αρχίσει να με θέλει; Είμαι σε απόγνωση. Ίσως να έχω παρεξηγήσει την συμπεριφορά του απέναντι μου αλλά μου φαίνεται γενικώς διαφορετικά από τα αλλά κορίτσια που κάνει παρέα. Μπορεί να κάνω και λάθος. Θέλω κάποιες συμβουλές που πιστεύετε πως θα βοηθήσουν αρκετά ώστε να καταλάβω αν με θέλει ή να τον κάνω να με θέλει".

Αγαπητή αναγνώστρια,
Τα πρώτα χτυποκάρδια είναι και αυτά που θα θυμάσαι με μπόλικη νοσταλγία για αυτό η πρώτη μας συμβουλή είναι να φροντίσεις να απολαύσεις κάθε στιγμή του φλερτ σου. Τώρα για να μιλήσουμε πιο πρακτικά με το ερωτικό θέμα που σε απασχολεί...
Ένας άντρας στην εφηβική του ηλικία (και μόνο σε αυτή) δικαιολογείται να μασάει τα λόγια του και να ψάχνει την κατάλληλη στιγμή για να σου πει ότι σε θέλει. Και για αυτό δεν θα αποδώσουμε την ολιγωρία του σε αδιαφορία.

Από όσα μας περιέγραψες βλέπουμε πως τα σημάδια δείχνουν πως πάει κάτι να γίνει... Εκείνος σου δίνει προσοχή. Το ότι σε πειράζει είναι εφηβική τακτική ερωτικής προσέγγισης και αφού είστε και οι δύο έφηβοι τότε είναι σημάδι. Να ξέρεις πως οι άντρες στην ηλικία σας δεν κάνουν εύκολα κίνηση γιατί φοβούνται μια πιθανή χυλόπιτα που θα κοστίσει πολύ στον αντρικό τους εγωισμό. Για να είμαστε ακριβείς, όμως, υπάρχουν βεβαίως και τα αγόρια, που σε βλέπουν και σου ζητούν αμέσως αυτό που θέλουν, αλλά στην περίπτωσή σας ο παράγοντας φιλία δρα ως ανασταλτικός παράγοντας για να κάνει κίνηση.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι πολύ ξεκάθαρη στο πράσινο φως που θα του δώσεις. Σε οτιδήποτε μπορεί να σου πει να ανταποκρίνεσαι ως φίλη, αλλά κυριότερα ως ένα κορίτσι προς ένα αγόρι με όλη τη γλυκύτητα και τρυφερότητα που χρειάζεται για να καταλάβει ότι τον σκέφτεσαι και αλλιώς. Και πολύ σύντομα πες του πως αυτό που ήθελε να σου πει και δεν ήταν η ώρα, είναι η στιγμή να το φέρετε στο τραπέζι!

Διαβάστε ακόμη:

«Δεν μου αρέσουν τα προκαταρκτικά... Τι να κάνω»;

To ερώτημα των εφηβικών μας χρόνων ξαναχτυπά