«Τον έβλεπα φιλικά, αλλά όχι πια... Tι να κάνω;»

«Τον έβλεπα φιλικά, αλλά όχι πια... Tι να κάνω;»

Πως θα βγεις από την κατηγορία της φίλης;

"Είμαι 24 και δουλεύω με ένα παιδί 22 χρονών. Λόγω δουλειάς συναναστρεφόμαστε πολλές ώρες και έχουμε έρθει αρκετά κοντά. Λέμε τα προσωπικά μας, βγαίνουμε μαζί (με άλλα άτομα όχι μόνο οι 2 μας) και γενικά ευχαριστιόμαστε ο ένας την παρέα του άλλου. Αρκετοί συνάδελφοι μας λένε πόσο ταιριάζουμε και πόσο ωραίο θα ήταν να είμαστε μαζί αλλά εμείς το γυρνάμε στην πλάκα. Τόσο καιρό τον έβλεπα φιλικά (ή έτσι νόμιζα τέλος πάντων) μέχρι που στην τελευταία μας έξοδο έφερε μαζί του μια κοπέλα που τρέχει κάτι (όχι σοβαρό) και ενώ γνώριζα την ύπαρξή της, δεν το περίμενα αλλά ζήλεψα. Κατάλαβα πως έχω συναισθήματα για εκείνον και δεν ξέρω πως να αντιδράσω... Εκείνος πάλι δεν μου έχει δείξει τίποτα το χειροπιαστό. Κάτι "διαφορετικές" ματιές στη δουλειά, κάτι ζηλίτσες όταν λέω κάποιον όμορφο που μπορεί να περάσει από το μαγαζί, κάτι χαζά πειράγματα του στυλ σου μπερδεύω τα μαλλιά αλλά μέχρι εκεί. Πάνω σε συζητήσεις μου έχει πει πως με θεωρεί από τις όμορφες κοπέλες αλλά ποτέ δεν μου έχει δώσει το δικαίωμα να σκεφτώ πως με βλέπει διαφορετικά. Μήπως νιώθει και εκείνος κάτι αλλά δεν θέλει να το δείξει λόγω διαφοράς ηλικίας ή επειδή όποτε πάει προς τα εκεί το θέμα βλέπει πως δεν το παίρνω στα σοβαρά; Πως να του δώσω να καταλάβει πως πλέον δεν τον βλέπω σαν φίλο χωρίς όμως να έρθω ούτε εγώ αλλά ούτε και εκείνος σε δύσκολη θέση μιας και δουλεύουμε μαζί; Ή μήπως να μην το δείξω ποτέ και να καταπιέσω αυτό που αισθάνομαι μέχρι να μου περάσει";

Αγαπητή αναγνώστρια,
Θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα σου προτείναμε να καταπιέσεις αυτό που νιώθεις. Αλλά είμαστε και οι πρώτοι που υποστηρίζουμε πως ο άντρας που ενδιαφέρεται το δείχνει και δεν κρύβεται.

Στη δική σου περίπτωση μπορούμε να του δώσουμε δύο ελαφρυντικά που ενώ δείχνει να σε συμπαθεί δεν προχωρά ένα βήμα πιο κάτω. Πρώτον η ηλικία του (τα 22 είναι μια ηλικία που ο άντρας δεν έχει μπόλικη εμπειρία και μεγάλη τόλμη) και δεύτερον βρίσκεστε στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον. Το γεγονός ότι δεν σου έχει δείξει κανένα σημάδι πως σε βλέπει και ερωτικά είναι ένα στοιχείο που πρέπει να κρατήσεις και να θεωρήσεις πως ακόμα και αν σε σκέφτεται ερωτικά μάλλον δεν έχει πάθει το λεγόμενο coup de foudre δηλαδή κεραυνοβόλο έρωτα. Οι "διαφορετικές" ματιές που σου ρίχνει και το ότι σε θεωρεί όμορφη δεν αποτελούν σημάδια ενδιαφέροντος ακόμα και αν εσύ τα εκλαμβάνεις έτσι. Το να κάνεις μια διερευνητική κίνηση, όμως, δεν θα ήταν το τέλος του κόσμου!

Θα σου προτείναμε πολύ φιλικά να του κάνεις μια πρόταση μετά τη δουλειά να πάτε να τσιμπήσετε κάτι, να δείτε σινεμά ή να πιείτε χαλαρά ένα ποτό. Η διάθεσή σου πρέπει να είναι φιλική και χαλαρή και χωρίς να δείχνεις ότι κάτι άλλο έχεις στο μυαλό σου. Αν αρνηθεί προσπέρασέ το. Αν είναι θετικός και βγείτε τότε μπορείς να του κάνεις κάποιες προσωπικές ερωτήσεις για να σπάσεις τον πάγο. Ρώτησέ τον για παράδειγμα γιατί δεν έχει κοπέλα, τι του αρέσει σε μια γυναίκα ή αν αυτό το διάστημα σκέφτεται κάποια. Αν μετά από τη συνάντηση σας δεν δείξει ερωτικό ενδιαφέρον που μεταφράζεται με το να σε ρωτήσει με τη σειρά του για τα προσωπικά σου, να σου ζητήσει να ξαναβγείτε ή να αυξήσει την καθημερινή σας επικοινωνία τότε πιθανότατα δεν σε βλέπει ερωτικά και τότε μπορείς να προχωρήσεις σκεφτόμενη ότι είχε μπροστά του την ευκαιρία και την άφησε.

Οπότε προχωράς στον επόμενο που θα σου κάνει το κλικ.

Διαβάστε ακόμη:

«Πώς θα καταλάβω ότι έχω οργασμό;»