«Είμαστε πέντε μήνες με το αγόρι μου και δεν θέλει να κάνουμε σεξ»

«Είμαστε πέντε μήνες με το αγόρι μου και δεν θέλει να κάνουμε σεξ»

Τι βρίσκεται πίσω από την άρνησή του να ολοκληρώσει τη σχέση;

"Σας είχα ξαναστείλει γράμμα άλλες δύο φορές γιατί έχω ένα μεγάλο πρόβλημα με το αγόρι που είμαι εδώ και πέντε μήνες μαζί! Σας είχα πει ότι δεν έχει κάνει ΚΑΝΕΝΑ βήμα να κάνουμε σεξ και τα προκαταρκτικά έχουν γίνει μόνο δύο φορές και όχι όλα τα προκαταρκτικά! Μου είχατε πει να του κάνω μια κουβέντα για να δω τι ακριβώς γίνεται! Λοιπόν του έκανα κουβέντα την πιο κατάλληλη στιγμή όταν είχαμε έρθει πολύ κοντά, του είπα ότι θέλω να προχωρήσουμε... τελείως αυθόρμητα. Εκείνη την ώρα δεν απάντησε... του το είπα ξανά και μου λέει κάπως νευριασμένος ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ! Τον ρώτησα τι έπαθε και αν είναι τόσο κακό που θέλω να προχωρήσουμε και μου λέει φυσικά και δεν είναι κακό. Ρώτησα γιατί δεν έχουμε προχωρήσει ακόμα και μου έδωσε τρεις λόγους. Οι δύο είναι ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα ο κατάλληλος χώρος και χρόνος... και ο τρίτος λόγος (και κατά τη γνώμη μου ο σημαντικότερος) είναι ότι οι φαντασιώσεις του μερικές φορές υπερβαίνουν την επιθυμία του για σεξ. Έτσι μου είπε... και ότι τον πιάνει ορισμένες περιόδους της ζωής του και ότι προσπαθεί να το ξεπεράσει. Το αγόρι μου γενικότερα είναι κατά κάποιο τρόπο σαδομαζοχιστής... Του αρέσει να παίζουμε το παιχνίδι σκλάβα - αφέντης και το αντίθετο αλλά δεν προχωράμε μετά! Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι υγιές...και μένα μ' αρέσει αυτό... αλλά γιατί να μην προχωρήσουμε; Γιατί να μένει εκεί; Φοβάμαι ορισμένες φορές ότι πίσω απ' όλο αυτό υπάρχει ένα σκοτάδι... Νιώθω ότι δεν τον ξέρω καθόλου...του είπα ότι δεν φανταζόμουν τη σχέση μαζί του χωρίς σεξ και μου λέει ότι εννοείται πως θα κάνουμε ερώτα και σεξ...και αυτός θέλει... αλλά έμενα κάτι δεν μου αρέσει. Περιμένω απάντηση σας"!

Αγαπητή αναγνώστρια,
Υπάρχουν πολλά συστατικά που συνθέτουν μια υγιή ερωτική σχέση. Η καθημερινή επικοινωνία, οι συναντήσεις, τα συναισθήματα, που μοιράζονται οι δύο σύντροφοι, και φυσικά η πράξη του έρωτα.

Η περίπτωση σου δεν είναι απλή και προφανώς δεν έχεις καταφέρει να φτάσεις στην αλήθεια του συντρόφου σου. Η εμμονή του να μην ολοκληρώνει τη σχέση σας είναι κακός οιωνός καθώς αποκαλύπτει πως κάτι συμβαίνει στο μυαλό του συντρόφου σου. Όταν ένας άντρας δεν επιδιώκει τη σωματική επαφή με την κοπέλα του τότε κάτι συμβαίνει σε εκείνον, στο σώμα και το μυαλό του... Είτε στο πως αντιμετωπίζει το σεξ, είτε το τι ζητά από την σύντροφό του.

Έτσι όπως περιγράφεις την κατάσταση (εσύ τον πιέζεις να ολοκληρώσετε εκείνος εκνευρίζεται όταν ζητάς εξηγήσεις) μας δείχνεις πως το πρόβλημα σε αυτή τη σχέση το έχει αποκλειστικά εκείνος γιατί εσύ ζητάς κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Το ότι δεν θέλει να σου εξηγήσει, αλλά την ίδια ώρα σε κρατάει δίπλα του με υπεκφυγές για το σεξ είναι πραγματικά ύποπτο και εσύ ως γυναίκα πρέπει να κάνεις κάτι.

Θα μπορούσαμε να δεχτούμε ότι πρόκειται για ένα ασεξουαλικό ον. Το ότι στη συζήτησή σας ανέφερε πως έχει κάποιες φαντασιώσεις δυσκολεύουν τη διάγνωση του βαθύτερου προβλήματος και μάλλον εσύ δεν μπορείς να τον βοηθήσεις. Πρέπει, όμως, να θεωρήσεις δεδομένο πως η σχέση σου είναι δυσλειτουργική και πως εκείνος κουβαλά διάφορα προσωπικά θέματα που πρέπει να λύσει. Και πρέπει να το κάνει χωρίς εσένα και πιθανόν και με τη βοήθεια κάποιου σεξολόγου.

Μας αναφέρεις ακόμη πως είναι σαδομαζοχιστής, αλλά πριν αναφέρεις τη λέξη θα πρέπει να γνωρίζεις τι σημαίνει αυτή η λέξη. Εσύ από την πλευρά σου αφού του έχεις κάνει ήδη συζήτηση, αλλά δεν άλλαξε τίποτα στην πράξη δεν μπορείς να πιέσεις τα πράγματα. Το να κάνει σεξ μαζί σου μετά από πίεση δεν είναι λύση. Η διάθεση για σεξ πρέπει να έρχεται χωρίς σκέψη και χωρίς προσπάθεια από σένα. Το πρόβλημα στη σχέση σου είναι σημαντικό και θα πρέπει να του πεις πως υπάρχει αρκετό καιρό για να κάθεσαι με τα χέρια σταυρωμένα. Δώσε του χώρο να λύσει το πρόβλημα του και αν δεις πως αναζητά λύση τότε ίσως να μείνεις δίπλα του.

Αν η επιμονή του να μην κάνετε σεξ παραμένει, τότε η αποχώρησή σου από τη σχέση φαίνεται να είναι μονόδρομος.

Διαβάστε ακόμη:

«Μου φέρεται καλά πριν κάνουμε σεξ και μετά εξαφανίζεται»

«Έχουμε σχέση εξ αποστάσεως... αλλά τον τελευταίο καιρό δεν μου μιλάει»