«Εκείνος θέλει ελεύθερη σχέση, αλλά εγώ είμαι ερωτευμένη μαζί του»

«Εκείνος θέλει ελεύθερη σχέση, αλλά εγώ είμαι ερωτευμένη μαζί του»

Ναι ή όχι σε μια σχέση χωρίς συναίσθημα;

"Είμαι η Αννη, 20 χρόνων και τον τελευταίο καιρό βγαίνω με ένα παιδί που είναι 24 ετών. Δεν έχω ολοκληρώσει με κάποιον και το ξέρει έχουμε κάνει διαφορά και γενικά περνάμε πολύ ωραία αλλά δεν ξέρω κάτι με φοβίζει... Μπορεί να φταίει ότι δεν μένει στην ίδια περιοχή που μένω κι εγώ και τον βλέπω μόνο το Σαββατοκύριακο και ο ίδιος όμως ενώ φαίνεται ότι με θέλει ορισμένες φορές αμφιβάλει για μένα, ενώ ο ίδιος μου έχει πει πως δεν θέλει σχέση και να είμαστε χαλαρά και να περνάμε καλά και είναι λες και αυτό με κρατάει και δεν αφήνομαι. Από την μια μου αρέσει και τον θέλω κι από την άλλη κρατάω τα συναισθήματα μου για να μην δεθώ μαζί του και πληγωθώ. Δεν ξέρω τι να κανω να δώσω χρόνο στα πράγματα να εξελιχθούν ή να το σταματήσω τώρα που ειναι νωρίς κι αυτά που νιώθω... Πρώτη φορά νιώθω έτσι για κάποιον".

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το θέμα ελεύθερες σχέσεις είναι ένα μεγάλο και πονεμένο κεφάλαιο το οποίο είναι το πιο συχνό πρόβλημα στις ερωτικές σχέσεις.

Μία ελεύθερη σχέση στην οποία και ο ένας και ο άλλος είναι σύμφωνοι με τους όρους της και προφανώς και οι δύο δεν μοιράζονται περισσότερα συναισθήματα από όσα προδιαθέτει μια τέτοια επαφή τότε μπορεί να λειτουργήσει. Και όχι μόνο μπορεί να λειτουργήσει, αλλά μπορούν και οι δύο να περάσουν ευχάριστες και κυρίως απολαυστικές στιγμές.

Στην περίπτωση, όμως, που ο ένας από τους δύο θέλει, επιδιώκει ή ευελπιστεί η ελεύθερη σχέση να γίνει μόνιμη τότε δεν το συνιστούμε γιατί τα στατιστικά λένε πως θα φύγει πληγωμένος και συναισθηματικά άδειος.

Αν είσαι 24 ετών και όπως λες δεν έχεις ολοκληρώσει τότε το να ξεκινήσεις μια ελεύθερη σχέση σημαίνει πως αυτή η απουσία συναισθήματος από εκείνον θα σου πέσει ακόμα πιο δύσκολη στη διαχείρισή της.
Εσύ πολύ εύκολα θα τον ερωτευτείς, αλλά εκείνος το πιο πιθανό είναι να μην σε ακολουθήσει σε αυτό το κομμάτι. Γιατί συνήθως αν ο άντρας σε θέλει για σχέση το ξέρει από την αρχή. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, αλλά προς το παρών είναι εξαιρέσεις.

Θα σου προτείναμε αν νιώθεις συναισθηματικά ευάλωτη να μην μπεις σε μια διαδικασία - σχέση που μπορεί να σε πληγώσει. Καλύτερα να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου σε εκείνον, μιλώντας για όσα αισθάνεσαι ΤΩΡΑ παρά να κρατηθείς και να τα πεις (γιατί κάποια στιγμή θα τα πεις) όταν θα είσαι πληγωμένη. Ξεκαθάρισε πριν κάνεις οτιδήποτε μαζί του.

Διαβάστε ακόμη:

«Είμαι 17 και εκείνος 35 ετών... Τον θέλω, αλλά δεν ξέρω τι να κανω»