«Χώρισα το αγόρι μου, τώρα ζητάει δεύτερη ευκαιρία, αλλά στη ζωή μου έχει μπει άλλος»

«Χώρισα το αγόρι μου, τώρα ζητάει δεύτερη ευκαιρία, αλλά στη ζωή μου έχει μπει άλλος»

Eρωτικά μπερδέματα αναζητούν απάντηση...

"Tα πράγματα είναι λίγο περίπλοκα οπότε θα χρειαστώ την πολύτιμη (απ΄ότι έχω καταλάβει) βοήθεια σου! Είμαι 21 χρονών και είχα για δύο χρόνια μια όμορφη και ήρεμη σχέση γεμάτη έρωτα, εμπιστοσύνη και χαρούμενα συναισθήματα χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα παρά την απόσταση που μας χώριζε κατά καιρούς λόγω σπουδών! Όλα ήταν τέλεια μέχρι τη στιγμή που το αγόρι μου μπήκε στο στρατό και ξαφνικά έγινε ένα άλλο άτομο. Άρχισαν οι ζήλιες, η γκρίνια, χάθηκε η εμπιστοσύνη και η ομορφιά. Το θέμα είναι πως όλοι οι τσακωμοί έρχονται όταν βγαίνω έξω και γενικότερα όταν βρίσκομαι με παρέα και άτομα που ο ίδιος δεν γνωρίζει. Μόλις είμαστε μαζί όμως όλα γίνονται φυσιολογικά. Μου λέει πως απλά φοβάται μη με χάσει και μέσα στο στρατό η ανασφάλεια είναι μεγάλη. Μετά από τεράστια υπομονή από την πλευρά μου του είπα πως δεν γίνεται άλλο και πως πρέπει να χωρίσουμε. Μου είπε πως θ'αλλάξει και του έδωσα μια δεύτερη ευκαιρία. Ακόμα έχω συναισθήματα! Απλά θέλω το άτομο που γνώρισα παλιά για να του τα προσφέρω. Ήταν για λίγο καιρό καλά μέχρι που πάλι άρχισαν τα ίδια. Στο διάστημα αυτό εμφανίστηκε όμως ένα τρίτο άτομο το οποίο μ΄έκανε να νιώσω πολύ όμορφα και να ξεχαστώ από όλη αυτήν την κατάσταση. Προσπάθησα να το αποφύγω αλλά τελικά έγινε κάτι μεταξύ μας. Έγινε κάτι γιατί υπήρχαν συναισθήματα, όχι απλά για να περάσω τον χρόνο μου. Δύο φορές όμως τον άφησα γιατί γύρισα πάλι πίσω. Ξέρω πως αν ξαναγυρίσω δεν θα είναι εκεί. Δέχτηκε πως είμαι σε μια περίεργη περίοδο της ζωής μου αλλά επειδή νιώθει πράγματα και θέλει να συνεχίσουμε, εάν η απόφαση μου είναι να συνεχίσω τη σχέση μου δεν θα είναι εκεί ξανά εάν τον θελήσω. Έτσι, βλέποντας πως το αγόρι μου δεν αλλάζει και πως εμφανίστηκαν έντονα συναισθήματα για κάποιο άλλο πρόσωπο, μη θέλοντας να κοροϊδεύω ούτε εμένα αλλά ούτε και αυτόν του είπα το οριστικό(πιστεύω)τέλος. Θέλει να είμαστε ξανά μαζί, λέγοντας ξανά πως θ' αλλάξει, κι επειδή μου έχει εμπιστοσύνη πως δεν μπήκε κάποιο τρίτο πρόσωπο ανάμεσα μας. Είναι όμως σωστό; Λάθος μου αλλά δεν έχω το θάρρος να γυρίσω να πω την αλήθεια. Γίνεται να έχεις αισθήματα για δύο άτομα ταυτόχρονα? Κανείς δεν θα είναι εκεί να περιμένει για πάντα εμένα, κι εγώ απλά δεν ξέρω τι αξίζει να ρισκάρω και τι όχι. Τι αξίζει να χάσω και τι όχι. Είναι η σχέση μου μια συνήθεια πλέον ή υπάρχει ακόμα έρωτας? Ήταν αυτό το τρίτο άτομο απλά μια διαφυγή από τη σχέση ή όντως υπάρχουν αληθινά συναισθήματα τα οποία θα μπορούσαν να εξελιχθούν αλλά θα με κρατήσει πίσω μια λάθος πλέον σχέση; Ελπίζω να είσαι το άτομο που θα μου δώσει μια λύση αφού προφανώς δεν μπορώ να το κάνω εγώ"!

Aγαπητή αναγνωστρια,
Ακούγεσαι και μάλλον είσαι μπερδεμένη. Καταλαβαίνουμε τη μάχη που δίνεις μέσα σου να επιλέξεις το καλύτερο για σένα. Δυστυχώς, όμως, θα πρέπει να σε ενημερώσουμε πως με το να επιτρέπεις σε ένα τρίτο πρόσωπο να μπαίνει στη ζωή σου όταν δεν έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου τι θες από τον πρώην σου θα σε οδηγήσει με ακρίβεια σε αδιέξοδο.

Χωρίς συντηρητική διάθεση, αλλά με την κοινή λογική σου προτείνουμε να αποστασιοποιηθείς από το νέο πρόσωπο και να αφιερώσεις την σκέψη σου στον πρώην σύντροφό σου, που ζητά ευκαιρία και η ίδια λες πως έχεις συναισθήματα. Δεν υποστηρίζουμε να γυρίσεις σε αυτόν, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι έχεις μπροστά σου ένα κεφάλαιο να κλείσεις για να ανοίξεις το επόμενο.

Για να μην μετανιώσεις ποτέ πρέπει να δεις για ποιο λόγο η σχέση σου είχε προβλήματα και αν αυτά διορθώνονται. Πρέπει να μιλήσεις μαζί του, να του πεις αυτά που σκέφτεσαι, να μιλήσετε για τα συναισθήματά σας. Να τους πεις αυτά που σε προβληματίζουν. Αν θεωρήσεις πως δεν αλλάζει τότε μπορείς να πάρεις την απόφαση να πας σε κάτι καινούριο και να το αφήσεις αυτό για πάντα πίσω σου. Θα είναι λάθος, όμως, να αφήσεις κάτι γιατί δεν το πάλεψες αρκετά εφόσον υπάρχει έρωτας και σεβασμός και από τις δύο πλευρές. Όσο για το τρίτο πρόσωπο όταν θα είσαι ελεύθερη θα έχεις όλο τον χρόνο να κοιτάξεις αν σου κάνει.

Ένα ένα τα βήματα και πάντα με λογική είναι η καλύτερη τακτική ακόμα και στον έρωτα!

Διαβάστε ακόμη:

«Τα έχει με άλλη, αλλά τον θέλω και με θέλει»