«Βγαίνουμε ένα μήνα και μου ξεκαθάρισε πως θέλει ελεύθερη σχέση»

«Βγαίνουμε ένα μήνα και μου ξεκαθάρισε πως θέλει ελεύθερη σχέση»

Μια αναγνώστρια μπροστά στο δίλημμα της εποχής

"Πριν από 2.5 περίπου μήνες γνωριστήκαμε σε μια σελίδα γνωριμιών. Στην αρχή διατηρούσαμε μια τυπική επαφή, προσπαθώντας να βρούμε ελεύθερο χρόνο να βρεθούμε από κοντά. Τελικά στις αρχές του προηγούμενου μήνα καταφέραμε να συναντηθούμε. Από την πρώτη στιγμή η έλξη ήταν έντονη και προφανής. Περάσαμε αρκετές ωρες μαζι και με δυσκολία τελικά χωριστήκαμε. Απο τότε μιλάμε καθε μερα με μηνύματα κάποιες φορές και στο τηλέφωνο. Συναντιόμαστε τακτικά (δυο φορές την εβδομαδα) και κυκλοφορούμε σαν κανονικό ζευγάρι. Το σεξ δεν είναι κανόνας σε κάθε μας συνάντηση. Είναι αρκετά εκδηλωτικός και ρομαντικός απέναντι μου χωρίς να λέει πολλά ή να δίνει υποσχέσεις. Την τελευταία φορά που βγήκαμε ξεκίνησε μια κουβέντα σχετικά με το παρελθόν του και με το τι είδους σχέσεις κάνει. Μου αποκάλυψε ότι κάνει μόνο ελεύθερες σχέσεις και ποτέ ως τώρα "κανονική". Εγώ από την άλλη έχω κάνει ήδη τρεις μεγάλες σχέσεις από τις οποίες έλαβα κατά κύριο λόγο πολλή καταπίεση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση παίρνω όλα όσα θέλω από μια σχέση και παράλληλα δίνω κ ότι θα έδινα σε μια σχέση που θα μου ταίριαζε. Αυτός όμως δήλωσε ότι δεν είναι στη φάση για σχέση. Εγώ του είπα πως δεν βάζω ταμπέλες και πως ο,τι σχέση κ αν έχω δεν έχω σκοπό να πάω με άλλον και ότι αν νιώσω κάποια πράγματα για αυτόν θα του τα πω. Δεν καταλήξαμε κάπου συγκεκριμένα αλλά με απασχολεί πολύ το πως θα συνεχίσουμε από εδώ κι έπειτα. Ταιριάζω πολύ μαζί του και θέλω να προσπαθήσω να τον κρατήσω. Η αλήθεια είναι πως επειδή και εγώ είμαι πληγωμένη από προηγούμενη κατάσταση δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε μια σχέση όπως όλες. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος όμως μου βγάζει πολύ όμορφα συναισθήματα και νιώθω διαφορετικά δίπλα του. Κ βλέπω πως κ αυτός νιώθει κάποια πράγματα για μένα. Πως θα καταφέρω να τον κρατήσω δίπλα μου";

Αγαπητή αναγνώστρια,
Θα ξεκινήσουμε την απάντησή μας στο γράμμα σου με την τελευταία ερώτηση που μας θέτεις... Πώς θα καταφέρεις να τον κρατήσεις δίπλα σου δήλαδή... Πολλά βιβλία, πολλά άρθρα, πολλοί ειδικοί (και μη) δίνουν οδηγίες στο πώς μπορεί μια γυναίκα να κρατήσει έναν άντρα δίπλα της...

Η απάντηση είναι πολύ απλή παρά τους τόνους μελανιού που χύθηκαν για αυτό το ερώτημα.

Δεν υπάρχει κανόνας, δεν υπάρχει τακτική, δεν υπάρχει φόρμουλα. Δεν μπορείς να κρατήσεις κάποιον κοντά σου με οδηγίες... Για να μείνουν δυο άνθρωποι μαζί πρέπει να υπάρχουν διάφορα συστατικά... χημεία, έρωτας, πάθος, timing και διάθεση για το ίδιο πράγμα. Και αυτά ξεφεύγουν από τι μπορείς να κάνεις εσύ. Ακόμα και αν με διάφορα κόλπα τον φέρεις κοντά σου, το να τον κρατήσεις δεν εξαρτάται μόνο από σένα ακόμα και αν γίνεις η τέλεια γυναίκα.
Αφού λοιπόν ξέρεις αυτό τότε μπορούμε να σου μιλήσουμε για την περίπτωσή σου.
Είμαστε υπέρ του να διατηρείς μια σχέση με οποιαδήποτε ταμπέλα θέλεις, που σε γεμίζει, σε κάνει χαρούμενη, παίρνεις αυτά που χρειάζεσαι από αυτή και περνάς όμορφες στιγμές. Το ότι σου έχει ξεκαθαρίσει πως δεν κάνει ή δεν θέλει σχέση σημαίνει πως είναι πλέον στο δικό σου χέρι αν θα τον κρατήσεις ή όχι. Όσο τα συναισθήματά σου για αυτόν παραμένουν όμορφα όπως λες... και όσο σέβεσαι τις επιθυμίες σου και τον εαυτό σου μείνε κοντά του.
Αν τα συναισθήματά σου μεγαλώσουν τόσο που αυτά που θα σου δίνει θα φαίνονται πλέον λίγα τότε θα φτάσει και η στιγμή να αποχωρήσεις. Κανείς δεν πρέπει να μένει στα λιγότερα. Όχι για λόγους εγωισμού, αλλά γιατί μετά έρχονται αυτές οι μικρές πληγές, που δεν αξίζουν σε κανέναν. Μιας και μας αποκαλύπτεις πως και εσύ δεν θες να κάνεις σχέση τότε νομίζουμε ότι μπορείς να απολαύσεις αυτή τη σχέση και όσα έχει να σου δώσει χωρίς πολλές σκέψεις για το κοινό σας μέλλον, που πιθανότατα έχει ημερομηνία λήξης.

Στείλτε τη δική σας ερώτηση στο info@queen.dpg.gr.

Διαβάστε ακόμη:

«Βγαίναμε τρεις μήνες και τώρα εξαφανίστηκε χωρίς να πει τίποτα»