Tο φάντασμα του πρώην και πώς θα το διώξεις

Tο φάντασμα του πρώην και πώς θα το διώξεις

Τι γίνεται όταν ο πρώην παραμένει στο μυαλό και την καρδιά σου;

"Eίμαι 21 χρονών και έχω σχέση σχεδόν 2 χρόνια τώρα....Όμως ποτέ δεν κατάφερα να ξεπεράσω τον πρώτο μου μεγάλο έρωτα που κράτησε σαν σχέση άλλα 2 χρόνια....Τα καλοκαίρια και τις γιορτές θα τον πετύχω γιατί είμαστε από το ίδιο μέρος....Κάθε φορά που τον βλέπω όμως μου έρχεται να τρέξω και να τον πάρω αγκαλιά....Έχουμε χωρίσει εδώ και τέσσερα χρόνια και σπουδάζουμε στην ίδια πόλη....Εκεί δεν έχω τη τύχη να τον βλέπω συχνά...Έχει την τρίτη του σχέση απ' όταν χωρίσαμε... Προσπάθησε να με προσεγγίσει πριν λίγους μήνες.....Μου είπε να πάμε για καφέ αλλά όπως και τις προηγούμενες φορές δεν το έκανε... Είχα προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να τον προσεγγίσω πάλι, αλλά οι μνήμες του παρελθόντος μ έκαναν εχ8ρική....Έμαθα οτι με απατούσε όσο ήμασταν μαζί....Δεν ξέρω αν ισχύει όμως πληγώθηκα....Δεν μπορώ να τον ξεχάσω.....Τι να κάνω για να τον έχω πίσω?

Υ.Γ: Η σχέση μου οδεύει καλά.....Με κάνει ευτυχισμένη...Τον αγαπώ, νιώθω τύψεις που σκέφτομαι τον πρώην, αλλά δεν είμαι ερωτευμένη... Ίσως και να φταίει η απόσταση....Δεν ξέρω.... Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας...".


Αγαπητή αναγνώστρια,
Στην ηλικία που βρίσκεσαι συμβαίνει πολύ συχνά η γυναίκα να διατηρεί ως απωθημένο στο μυαλό της τον πρώτο της έρωτα. Το φάντασμα του πρώην είναι μεγάλο κεφάλαιο για κάθε γυναίκα το οποίο μπορεί να την ταλαιπωρεί για καιρό και πρέπει να το ξεπεράσει όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μπορέσει να κάνει ευτυχισμένες σχέσεις στο μέλλον. Πρέπει να θυμάσαι πως μερικοί άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και για εκείνους δεν είμαστε αυτό που είναι εκείνοι για εμάς. Στη δικήσου περίπτωση θα λέγαμε πως αυτό το φάντασμα έχει τέτοια παρουσία στη ζωή σου που καταστρέφει το παρόν σου. Το ότι έχεις σχέση με κάποιον και σκέφτεσαι τον πρώην σου δεν είναι καλό σημάδι. Αν αυτός ο άνθρωπος δεν κατάφερε μετά από δύο χρόνια να σε κάνει να σκέφτεσαι κάποιον άλλον μάλλον δεν είναι ο κατάλληλος για σένα. Εκτός από αυτή την σκέψη που πρέπει να κρατήσεις σημαντικό είναι να μπορέσεις να μιλήσεις με τον εαυτό σου. Γιατί γυρνάς στο παρελθόν και σκέφτεσαι κάποιον που όπως λες πολύ πιθανό να σε έχει απατήσει; Αποδέξου πως ανήκει πλέον στο παρελθόν και αποτελεί απωθημένο. Δούλεψε μέσα σου τη σκέψη ότι πρέπει να απελευθερώσεις το φάντασμα από τη ζωή ώστε να μπορέσεις να ξεχωρίσεις τον κατάλληλο για σένα όταν έρθει. Διαφορετικά θα χάσεις την ευκαιρία μιας ευτυχισμένης σχέσης. Μην κοιτάς πίσω άλλο.

Διαβάστε ακόμη:

Τα καλοκαιρινά ειδύλλια μπορούν να γίνουν σχέση;