"Γεύσεις του Τόπου μας": Δοκιμάζουμε και μαγειρεύουμε ΤΩΡΑ με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!

"Γεύσεις του Τόπου μας": Δοκιμάζουμε και μαγειρεύουμε ΤΩΡΑ με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!

Σας περιμένουμε στο κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη! 

"Και συ στο ΙΚΕΑ πας κοπελιά; Μα τι γίνεται εκεί σήμερα;" με ρώτησε ο γλυκύτατος οδηγός ταξί που πήρα από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί. "Εδώ είναι ένας διάσημος σεφ λέει, μαγειρεύει και γίνεται χαμός" ακούω τώρα να λέει στη φίλη της η κυρία που κάθεται στο διπλανό τραπέζι. "Ο Σκαρμούτσος πού είναι;" ρωτάει το αγόρι που κάθεται απέναντί μου, όσο γράφω αυτό το post και θέλω να του πω ότι είναι εδώ δίπλα, στο parking του ΙΚΕΑ, όπου έχει στηθεί ένα όμορφο αίθριο που φιλοξενεί το πιο νόστιμο event του Σαββατοκύριακου: τις Γεύσεις του Τόπου μας!

Τοπικοί παραγωγοί παρουσιάζουν τα ξεχωριστά προϊόντα τους για να τα γνωρίσουμε και να τα δοκιμάσουμε, χειροποίητα ζυμαρικά, ζύμες, πίτες, είδη φούρνου, αλίπαστα, πιπεριές, μανιταροπροϊόντα και διάφορα γλυκάκια από συνεταιρισμούς και στο βάθος της αίθουσας, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος παίρνει στα χέρια του αυτά τα υλικά και τα μεταμορφώνει σε yummy πιάτα, που δοκιμάζουμε όλοι όσοι είμαστε εδώ!

ergon

Και επειδή ο Δημήτρης είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει να μοιράζεται τη γνώση του, με πήρε μαζί του, μου φόρεσε ποδιά και με άφησε να πειραματιστώ δίπλα του με τα υλικά, δίνοντάς συμβουλές και έξυπνα tips για... ερασιτέχνες στην κουζίνα! Τι φτιάξαμε; χειροποίητες πένες με λαχανικά εποχής και φρέσκο βασιλικό- η συνταγή πολύ σύντομα στο επομενο post με όλες τις λεπτομέρειες από το σημερινό event που δεν έχει τελειώσει.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, μέχρι τις 6 εδω στο ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη για ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων!