Πέθανε σήμερα η πιο εκκεντρική Δούκισσα της Ευρώπης

Γωγώ Φούντα
Πέθανε σήμερα η πιο εκκεντρική Δούκισσα της Ευρώπης

Μία από τις πιο πλούσιες αριστοκράτισσες της Ευρώπης νεκρή απο πνευμονία

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γυναίκα αυτή ήξερε να ζει τη ζωή της και να την απολαμβάνει στο έπακρο, μιας και μάλλον ασπαζόταν τη σοφή ρήση: Μια ζωή την έχουμε! Αναφερόμαστε στην πιο εκκεντρική και πολυσυζητημένη περσόνα της Ισπανίας, τη Δούκισσα της Alba, Cayetana Fitz-James Stuart, η οποία σε ηλικία 88 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στη Σεβίλλη, ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους.

Η προσωπικότητά της φλογερή, όπως επίσης και το ταπεραμέντο της, κάτι που φυσικά οδηγούσε τους δημοσιογράφους να ασχολούνται μονίμως μαζί της μιας και η περσόνα της ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και εντελώς έξω από τα συνηθισμένα. Γεννήθηκε το 1926 στο σπίτι της οικογένειάς της στη Μαδρίτη-προερχόταν από ιδιαιτέρως ευκατάστατη οικογένεια-ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κάποτε ο Pablo Picasso της ζήτησε να γίνει η μούσα του και εκείνη αρνήθηκε γιατί όπως είπε το να είσαι μοντέλο είναι φριχτό!

Το 1947 έκανε τον πρώτο της γάμο, με τον Don Pedro Luis Martinez de Irujo y Artaco γιο του Δούκα του Sotomayor ενώ ο γάμος αυτός συναγωνίστηκε επάξια το γάμο της Βασίλισσας Ελισάβετ με το Φίλιππο, ένα μήνα μετά. O γάμος αυτός, έφερε στη Δούκισσα 5 γιους και μία μονάκριβη κόρη! Αφού λοιπόν χήρεψε, το 1978 παντρεύτηκε τον πρώην Ιησουίτη ιερέα Jesus Aguirre y Ortiz de Zaráte ο οποίος είχε αφοριστεί κατά τη δικτατορία του Φράνκο, σοκάροντας όπως ήταν φυσικό την υψηλή κοινωνία της Ισπανίας. Το 2001, η αμφιλεγόμενη αυτή προσωπικότητα πεθαίνει, κάνοντας τη Δούκισσα χήρα για δεύτερη φορά.

Και επειδή φυσικά δεν το έβαλε ποτέ κάτω, το 2011 παντρεύεται τον κατά 25 ολόκληρα χρόνια νεότερό της Alfonso Diez, τον οποίο είχε γνωρίσει 30 χρόνια πριν, μέσω του δεύτερου συζύγου της! Το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα μείνει στη ιστορία για την ιδιαίτερη προσωπικότητά της, τον ατίθασο χαρακτήρα, τα φουντωτά μαλλιά και την περιουσία της που αγγίζει τα... 3 δισεκατομμύρια!

Διαβάστε ακόμη:

Το μεγάλο δίλημμα της Δέσποινας Βανδή: Τι ψάχνει μανιωδώς;

Αυτό είναι το πιο χαριτωμένο παιδί του κόσμου που... απειλεί τους stars του Hollywood