Σαν σήμερα έκανε πρεμιέρα η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Στέλλα»

Σαν σήμερα έκανε πρεμιέρα η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Στέλλα»

Αναδρομή σε μια από τις πιο αγαπημένες μας ταινίες

Σα σήμερα, στις 21 Νοεμβρίου του 1955 έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Στέλλα», με πρωταγωνίστρια την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη.

Και ποιος δεν έχει λατρέψει αυτήν την ταινία! Βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», η «Στέλλα» άφησε το δικό της στίγμα στην ιστορία του κινηματογράφου. Τυχαία νομίζετε κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξένης ταινίας το 1956 και το βραβείο καλύτερης ταινίας ρετροσπεκτίβας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1960; Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να κερδίσει το Χρυσό Φοίνικα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών το 1955.

230px-1383

Πάμε να θυμηθούμε την αξέχαστη υπόθεση του έργου:

Η Στέλλα είναι τραγουδίστρια στο κέντρο Παράδεισος, που διευθύνει η Μαρία. Το αγόρι της Στέλλας είναι ο Αλέκος, γόνος πλούσιας οικογένειας. Η Στέλλα αποφασίζει για μια ακόμη φορά όμως να θέσει τέρμα στη σχέση τους, πριν έρθει η φθορά. Τότε εμφανίζεται ο Μίλτος, ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Η Στέλλα αρχικά θα αποφύγει τη στενή πολιορκία του, αργότερα όμως θα υποκύψει στο πάθος και τη γοητεία του. Τον αγαπά, αγαπά όμως και την ελευθερία της. Θα χρειαστεί, λοιπόν, να κάνει μια σημαντική επιλογή.