Στόχοι VS αποτέλεσμα: Δες πως καταλήγουν τα πιο μεγαλεπήβολα σχέδια υγιεινής διατροφής!

Στόχοι VS αποτέλεσμα: Δες πως καταλήγουν τα πιο μεγαλεπήβολα σχέδια υγιεινής διατροφής!

Τα όνειρά σου γκρεμίζονται και πάλι…

Πόσες είναι οι φορές που αποφάσισες να κάνεις σωστή και υγιεινή διατροφή, είτε εν ενόψει των γιορτών, είτε μετά το τέλος τους προκειμένου να κάνεις αποτοξίνωση από το γιορτινό γαστρονομικό... ξεσάλωμα, είτε γιατί απλά θέλεις να ακολουθείς σε γενικότερη βάση έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής; Φανταζόμαστε πως είναι αμέτρητες.


Και τώρα αναλογίσου πόσες από αυτές τις φορές κατάφερες να το τηρήσεις. Αν δεν μπορείς... να θυμηθείς κάποια, μην ανησυχείς, καθώς ανήκεις στην συντριπτική πλειοψηφία που δεν καταφέρνει να εκπληρώσει τον δύσκολο αυτό στόχο. Παρακάτω ακολουθούν 5 από τα αρχικά σου σχέδια, αλλά και πως αυτά συνήθως καταλήγουν.


Στόχος 1: Αποφασίζεις, για ακόμα μια φορά, να περιορίσεις την ποσότητα του αλκοόλ που θα καταναλώνεις στις εξόδους σου, τις Παρασκευές τα βράδια. Μάλιστα, είσαι σίγουρη πως θα περιοριστείς σε ένα ή δύο ποτήρια κόκκινο κρασί, που είναι και ωφέλιμα για τον οργανισμό σου, και φυσικά την επόμενη μέρα θα κάνεις γυμναστική και θα φας σαλάτες για να φέρεις και πάλι πίσω τις ισορροπίες.


Αποτέλεσμα: Ποτέ δεν κατάφερες να πιείς τόσο λίγο ή να απαρνηθείς το αγαπημένο σου ποτό ή κοκτέιλ, προκειμένου να πάρεις μερικές θερμίδες λιγότερες. Πάλι ξενύχτησες και πάλι οδηγήθηκες σε κραιπάλη. Όσο για την γυμναστική της επόμενης μέρας αλλά και για το αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα; Απλά, ούτε λόγος!


Στόχος 2: Βάζεις ως στόχο σου να γυμνάζεσαι 3 φορές την εβδομάδα (και αυτό φυσικά είναι το minimum των φορών που έχεις σκοπό να πηγαίνεις στο γυμναστήριο). Επίσης, για λίγο πιο εντυπωσιακά και άμεσα αποτελέσματα στοχεύεις στο να περπατάς τις κοντινές αποστάσεις και να μην μετακινείσαι με το λεωφορείο.


Αποτέλεσμα: Το γυμναστήριο παραμένει στη μια με δύο φορές, αν τελικά αποφασίσεις να ξεκινήσεις. Επιπλέον, παίρνεις πια απόφαση πως δεν είσαι διατεθειμένη να περπατήσεις ούτε 2 τετράγωνα με τα ποδιά και προτιμάς να... ξεροσταλιάζεις στη στάση μέχρι να περάσει το λεωφορείο που θέλεις. Κι ας περιμένεις περισσότερη ώρα από όση θα σου έπαιρνε να φτάσεις με τα πόδια!


Στόχος 3: Θέλεις να προμηθευτείς υγιεινά σνακς και superfoods, έτσι ώστε να υπάρχει πάντοτε κάτι υγιεινό στα ντουλάπια σου όταν πεινάς, και να μην... αναγκάζεσαι να ανατρέχεις σε πρόχειρες και ανθυγιεινές λύσεις όπως πατατάκια και σοκολάτες.


Αποτέλεσμα: Απλά συνειδητοποιείς πως ξόδεψες τα τελευταία σου χρήματα για να αγοράσεις τρόφιμα που όχι απλά δεν σου αρέσουν αλλά ίσως δεν είχες... ξανά ακούσει μέχρι τότε ποτέ ξανά. Και φυσικά εννοείται πως καλύτερα να λιμοκτονήσεις παρά να αναγκαστείς να τα φας!


Στόχος 4: Αποφασίζεις να βγάλεις μια και καλή από τη ζωή και τη διατροφή σου τη ζάχαρη, αφού μόνο κακό μπορεί να σου κάνει. Μάλιστα, έχεις την προσδοκία πως όταν απεξαρτηθείς πλήρως θα αισθάνεσαι πολύ καλά με τον εαυτό σου.


Αποτέλεσμα: Μετά από μόλις λίγες ημέρες αποκλεισμού της ζάχαρης από το διατροφικό σου πρόγραμμα τα σημάδια της επιθυμίας σου να φας κάτι γλυκό είναι πλεόν αισθητά και μόνο... καλύτερα δεν αισθάνεσαι τελικά. Νιώθεις τόσο απελπισμένη που θα μπορούσες ακόμα και να... σκοτώσεις για ένα κομμάτι σοκολάτας.


Στόχος 5: Αυτές οι ασκήσεις γυμναστικής που εντόπισες κάπου στο διαδίκτυο φαίνονται αποτελεσματικές και όχι πολύ δύσκολες. Έτσι, θα μπορείς να τις κάνεις κάθε μέρα και τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα αισθητά. Νιώθεις πως ήδη μπορείς να διακρίνεις το... μελλοντικό σου six-pack!


Αποτέλεσμα: Δύο μήνες αργότερα, που φυσικά έχεις ξεχάσει οτιδήποτε είχε να κάνει με τις ασκήσεις αυτές, τα τζιν σου είναι πιο στενά από ποτέ! Άλλος ένας στόχος που ποτέ δεν εκπληρώθηκε!

Διαβάστε ακόμη:

Tα 9 πιο παράξενα χριστουγεννιάτικα έθιμα της υφηλίου που δεν γνώριζες!

Ένα δωράκι από εμάς: Το χριστουγεννιάτικο σποτ, που θα σας φτιάξει το Σαββατοκύριακο