John Lennon: 34 χρόνια από τη δολοφονία του διάσημου «σκαθαριού»

Γωγώ Φούντα
John Lennon: 34 χρόνια από τη δολοφονία του διάσημου «σκαθαριού»

Σαν σήμερα ο διάσημος μουσικός έπεφτε νεκρός έξω από το διαμέρισμά του

Ήταν 8 Δεκεμβρίου του 1980 όταν ο John Lennon έπεφτε νεκρός έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη, από τις σφαίρες του ορκισμένου του θαυμαστή Mark David Chapman, βυθίζοντας όχι μόνο την μουσική βιομηχανία αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη στο πένθος. Ήταν ο frontman του διασημότερου και δημοφιλέστερου ροκ συγκροτήματος του κόσμου, των Beatles, οι οποίοι άλλαξαν κυριολεκτικά την ιστορία της μουσικής και θεωρούνται μέχρι και σήμερα αξεπέραστοι.

lennon-ono-23

Ο Lennon λοιπόν, επέστρεφε με τη Γιαπωνέζα σύζυγό του Yoko Ono, στο διαμέρισμά τους έπειτα από την ηχογράφηση ενός ακόμα τραγουδιού, όταν ο Chapman πυροβόλησε το διάσημο μουσικό και τράπηκε σε φυγή. Το ασθενοφόρο έφτασε κατευθείαν αλλά ήταν ήδη πολύ αργά, μιας και ο Lennon ήταν ήδη νεκρός.

{youtube}PZRX4tYPo84{/youtube}

beatles

Οι προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί ήταν μάταιες, κι έτσι το διάσημο «σκαθάρι», πέρασε στην ιστορία πρόωρα και άδοξα. Παρόλα αυτά, το έργο που άφησε πίσω του, δεν είναι μόνο σπουδαίο αλλά και ανεκτίμητο, μιας και εκτός από μουσικός ήταν και διάσημος για την έντονη ακτιβιστική του δράση, ενώ ήταν και η ηγετική μορφή του κινήματος ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ.

john-lennon-yoko-ono--large-msg-130383944328

Σε όλα αυτά, σταθερός και μόνιμος σύντροφος, ήταν η Yoko Ono, η οποία ήταν εξίσου δυναμική και φλογερή προσωπικότητα, ενώ δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που τη θεώρησαν ως την κύρια αιτία διάλυσης των Beatles.

yoko-ono-john-lennon-1

Στις μνήμες όλων, θα μείνουν χαραγμένες οι τεράστιες επιτυχίες του «Imagine», «Let it Be» καθώς και όλα τα υπόλοιπα τραγούδια που ερμήνευσε ως μέλος του θρυλικού συγκροτήματος. Η φωνή και οι ερμηνείες του συνεχίζουν να συγκινούν και να εμπνέουν εκατομμύρια ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

John-Lennon-Life1