Γιατί βάφονται οι άνδρες πολιτικοί;

Γιατί βάφονται οι άνδρες πολιτικοί;

Μάσκαρα, eyeliner, σκιά ματιών, κραγιόν ή lipgloss, ρουζ και πούδρα... είναι μόνο μερικά από τα καλλυντικά που χρησιμοποιούν

Πριν από μερικά χρόνια ένας Έλληνας βουλευτής στην προσπάθειά του να εφαρμόσει τη βαφή πετυχαίνοντας μια σωστή και κυρίως «μη ανιχνεύσιμη» απόχρωση στα μαλλιά του, καψαλίστηκε ο άμοιρος κι έγινε θέμα συζήτησης για πολύ καιρό. Οπως ένας ακόμη που πριν ορκιστεί υπουργός έσπευσε να κάνει μπότοξ για να είναι όμορφος στην ορκωμοσία!

Επίσημα μπορεί το μακιγιάζ από τους πολιτικούς να γίνεται αποδεκτό μόνον όταν πρόκειται να εμφανιστούν σε μία τηλεοπτική εκπομπή, ανεπίσημα όμως καταγράφονται σπαρταριστές ιστορίες για αποτυχημένη επιλογή μάσκαρα, για λάθος τερακότα και πολλά άλλα. Η δύσκολη περίοδος που διανύει η χώρα, δεν εμποδίζει ορισμένους από τους εκπροσώπους του κοινοβουλίου να ασχολούνται με τον ναρκισσισμό τους, ορισμένες φορές και... άτσαλα. Ενώ καταγράφονται περιπτώσεις που ένας πολιτικός έχει μηνύσει συνάδελφό του διότι ισχυρίστηκε ότι ο πρώτος βάφει τα μαλλιά του!


Πριν από λίγο καιρό ένα twitter του Αδωνι Γεωργιάδη κυριολεκτικά εξόργισε τον Πάνο Καμμένο. Τι έγραφε: «Συγνώμη είδα τώρα την εμφάνιση του Πάνου Καμμένου σήμερα στον Σκάι. Πρόεδρε σου ξέφυγε λίγο η βαφή στο πλάι... τι νούμερο είναι; 7 Loreal;». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έγινε έξαλλος και κατέθεσε αγωγή (εξήγησε μετά το σάλο που προκλήθηκε ότι κατέθεσε την αγωγή διότι ο Α.Γεωργιάδης τον αποκάλεσε "τσόλι" και όχι για τη βαφή των μαλλιών). Στο μεταξύ ο Α.Γεωργιάδης κι αφού είχε δεθχεί την αγωγή έγραψε στο twitter ότι αν χάσει την υπόθεση θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του!


Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει ο Νίξον όταν στο πρώτο τηλεοπτικό προεδρικό debate τη δεκαετία του 60, απέναντι στον νεαρό και ηλιοκαμμένο Τζον Φ.Κέννεντι εκείνος εμφανίστηκε με ένα άθλιο μακιγιάζ, τόσο άθλιο μάλιστα που ο τότε Δήμαρχος στο Σικάγο Richard Daley είχε αναφωνήσει: «Θεέ μου, τον ταριχεύσανε πριν πεθάνει!». Αυτό το περιστατικό έχει γράψει ιστορία μεταξύ των πολιτικών και γενικά των επώνυμων ανδρών των ΗΠΑ.


Ο Michele Probst, ένας από τους κορυφαίους μακιγιέρ στην Αμερική στο πελατολόγιο του οποίου περιλαμβάνεται ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζον Τραβόλτα και άλλοι, υποστηρίζει πως: «Η όλη ιστορία φρικάρει τους άνδρες. Το μακιγιάζ είναι ακόμη μεγάλο ταμπού». Ενας άλλος συνάδελφός του, με επίσης μακρά εμπειρία στο μακιγιάζ πολιτικών στις ΗΠΑ (από τα χέρια του έχουν περάσει αρκετοί Πρόεδροι), υποστηρίζει ότι «όλοι οι πρόεδροι το κάνουν». Τι κάνουν; Μάσκαρα, eyeliner, σκιά ματιών, κραγιόν ή lipgloss, ρουζ και πούδρα.


Το «κρυφό μυστικό» των περισσότερων ανδρών είναι πως νιώθουν καλά με το μακιγιάζ, αλλά σίγουρα δεν επιθυμούν να ταυτιστούν μαζί του. Τι σημαίνει αυτό; Ο,τι και να βάζουν δε θέλουν να φαίνεται! Δε θέλουν να φαίνεται όχι μόνον ότι το φορούν, αλλά κυρίως ότι το αγοράζουν!


Ο Probst μετά από 25 χρόνια επαγγελματικού μακιγιάζ στους άντρες έκανε την εξής σοφή επιχειρηματική κίνηση: δημιούργησε μία σειρά καλλυντικών μόνον για άντρες (Mënaji Skincare) μη... ανιχνεύσιμα. Οταν κάποιος παραγγέλνει τα προϊόντα αυτά online, του πηγαίνουν στο σπίτι του όχι σε κάποια συσκευασία με φανταχτερά χρώματα και χαριτωμένες κορδελίτσες, αλλά σε σκούρα καφέ κουτιά που δεν προδίδουν το λαμπερό τους περιεχόμενο.


Το 2009 ο τότε βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν είχε υποστεί «σοκ» όταν ένας συνεργάτης του ξέχασε στο ταξί που πήρε την «καυτή» λίστα με όλες τις συμβουλές για ένα άψογο μακιγιάζ στον πρωθυπουργό που έπρεπε να δώσει στην μακιγιέρ! Μέχρι και προϊόντα τεχνητού μαυρίσματος χρησιμοποιούσε ο Μπράουν, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Ο 58χρονος πολιτικός είδε το «μυστικό» να φιγουράρει στην πλέον σκανδαλοθηρική εφημερίδα της Βρετανίας, τη Sun. Οπότε καταλαβαίνουμε όλη την ψυχολογία του! (σ.σ., για την ιστορία αναφέρουμε ότι χρησιμοποιούσε terracotta της Guerlain).


Σε παρόμοια θέση είχε βρεθεί και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου όταν το 2013 μία φοιτήτρια της Νομικής στο Ισραήλ είχε αποκαλύψει έγγραφα τα οποία αποκάλυπταν τα υπέρογκα προσωπικά έξοδα που έκανε. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονταν σημαντικά ποσά για την κομμώτρια και την μακιγιέζ που χρησιμοποιούσε καθημερινά ώστε να δείχνει άψος!


Ψιλοπράγματα θα μας πείτε συγκριτικά με αυτό που αποκαλύφθηκε την ίδια χρονιά για τον πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι. Το τηλεοπτικό κανάλι Imedi αποκάλυψε ότι ο... σκληρός πρόεδρος βούτηξε 11.400 δολάρια από το δημόσιο ταμείο για να κάνει μπότοξ στην Αμερική (τι σόι μπότοξ έκανε;). Πάντως, ο Σαακασβίλι αγαπά πολύ τον εαυτό του και τον προσέχει, αλλά πάντα με τη χρήση δημοσίου χρήματος. Σχετικές διαρροές αναφέρουν ότι και η πολυτελης σάουνα που είχε κάνει κάποια στιγμή παρέα με τον πρώην Ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιουσένκο ήταν με... δανεικά λεφτά.


Εμείς εδώ στη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι τώρα, ευτυχώς δεν έχουμε φαινόμενα τέτοιου... βεληνεκούς. Αντε το πολύ πολύ να κυκλοφορήσει κάποια «λίστα» στη Βουλή για το ποιος βάφει και ποιος όχι τα μαλλιά του (έχει συμβεί στο παρελθόν) και μέχρι εκεί.


Τώρα γιατί βάφονται οι πολιτικοί; Αν εξαιρέσουμε τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις κι αν τους γυμνώσουμε από την αυστηρή τους ιδιότητα, ίσως και να είναι άνθρωποι με περισσό ναρκισσισμό... (με ότι αυτό συνεπάγεται).


σ.σ., εκτός συναγωνισμού τίθεται επάξια ο Μπερλουσκόνι (και δε χρειάζεται γιατί), αλλά και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν... επίσης δε χρειάζεται να αιτιολογήσουμε.