Καταραμένη φτώχεια και πολυέξοδα πλούτη: Ποιο είναι προτιμότερο τελικά;

Καταραμένη φτώχεια και πολυέξοδα πλούτη: Ποιο είναι προτιμότερο τελικά;

Αν δεχθούμε ότι η φτώχεια είναι καταραμένη, άλλο τόσο είναι και τα πλούτη. Και όχι μόνον καταραμένα αλλά και πολυέξοδα!

Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου' ρθε και μένα να θυμηθώ τη λίστα του Forbes για το 2014. Περιλαμβάνει 1645 δισεκατομμυριούχους σ' όλο τον κόσμο. Από τα πέρυσι αυξήθηκαν κατά 30% οκ; Τα δύο τρίτα αυτών δηλώνουν αυτοδημιούργητοι και σκληρά εργαζόμενοι, αλλά το θέμα δεν είναι εδώ. Αν δεχθούμε ότι η φτώχεια είναι καταραμένη, άλλο τόσο και τα πλούτη είναι. Καταραμένα και... πολυέξοδα!

Άραγε, με τόσα λεφτά, τι μπορεί να κάνει κάποιος που ούτε θα μας περνούσε από το μυαλό να κάνουμε εμείς;

Να μπει στο Human Regenerator!

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν πανάκριβο θάλαμο «αντιγήρανσης» ο οποίος παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Abu Dhabi στο πλαίσιο της έκθεσης World Luxury Expo.

Για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί 1,4 κιλό διαμάντια και 172.000 μικροσκοπικοί πολύτιμοι λίθοι και κοστίζει 10 εκατομμύρια δολάρια. Τι συμβαίνει σε όποιον έχει την τύχη να μπει μέσα; Μέχρις ενός βαθμού, τον «αναγεννά», του παίρνει πίσω τα σημάδια της γήρανσης. Έτσι λένε, οι κατασκευαστές του (Γερμανοί) αλλά και οι λίγοι που το' χουν δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Αν σκοπεύετε να το δοκιμάσετε κι εσείς, δεν έχετε πάρα να επισκεφθείτε το Talise Spa στο Ντουμπάϊ που είναι ένα από τα ξενοδοχεία στον κόσμο που το διαθέτουν.

Να συλλέγει Blacwing

Το μολύβι που χρησιμοποιούσε ο John Steinbeck, ο Leonard Bernstein και ο Chuck Jones για να σχεδιάσει τον θρυλικό του ήρωα Bugs Bunny, είναι συλλεκτικό και λέγεται Blackwing. Η παραγωγή του ξεκίνησε το 1930, από τον πατέρα των μολυβιών Eberhard Faber, αλλά σταμάτησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 από μία ατυχία. Η μηχανή που ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή πάνω στο μολύβι της επίπεδης γόμας χάλασε και ήταν αδύνατο να κατασκευαστεί. Για αρκετά χρόνια μετά το μολύβι ήταν συλλεκτικό (κόστιζε 40 δολάρια το ένα). Όμως, από την στιγμή που η εταιρεία μολυβιών Palamino στη Βόρειο Καρολίνα εμπνεύστηκε μία διαφορετική μηχανή που θα μπορούσε να αναστήσει τα Blackwing. Τα μολύβια ξαναβγήκαν στην αγορά με μία επιπλέον special edition, που περιλαμβάνει 24 χειροποίητα μολύβια και μία ξύστρα και κοστίζει 130 δολάρια.

Να φάει σάντουιτς στο Hullet House Hotel

Στο Hullett House Hotel στο Χόνγκ Κονγκ, ο σεφ Peter Lee δημιουργεί τα πιο ακριβώς κλαμπ σάντουιτς στον κόσμο. Εάν επιλέξετε το σάντουιτς να περιέχει τον κορυφαίο Σολωμό Balik τότε να γνωρίζετε ότι κοστίζει γύρω στα 150 ευρώ. Υπάρχουν και φθηνότερες επιλογές όπως το The Parlor του Peter κόστους μόλις 63 δολαρίων. Εάν θέλετε κάτι πιο εξεζητημένο τότε ο Frank Tujague του Westin Hotel στη Νέα Υόρκη μπορεί να ετοιμάσει για εσάς το κορυφαίο bagel από άποψη τιμής (1.000 δολάρια το κομμάτι) το οποίο περιέχει μία σος από λευκή τρούφα (αναπτύσσεται μόνον στην Αλμπα στην Ιταλία) goji berry και ζελέ από φύλλα χρυσού!

Να πιει... κρυστάλλινο νερό!

Μετά από μία τέτοια λιχουδιά αξίζει μόνον μια γουλιά κρυστάλλινου νερού στην κυριολεξία. Κάθε γουλιά και... πνιγμός, αλλά any way. Το Tributo a Modigliani είναι το ακριβότερο νερό στον κόσμο. Το εμπνεύστηκε ένας μεξικανός ο Paolo di Verachi. Βασικά το νερό δεν έχει καμία διαφορά. Το μπουκάλι όμως έχει. Είναι ένα κρυστάλλινο έργο τέχνης με επικάλυψη χρυσού 24 καρατίων και τα 750 ml κοστίζουν γύρω στα 60.000 δολάρια.

Να πιει μπύρα με νερό Ανταρκτικής!

Αν πάλι δεν έχετε τόσα λεφτά για νερό, επιλέξτε μία μπυρίτσα από την Ανταρκτική. Η Nail Ale θα σας κοστίζει μόλις 800 δολάρια το μπουκαλάκι και 1.815 δολάρια η φιάλη των 500ml και μη με ρωτήσετε τι διαφορετικό έχει διότι δεν πίνω μπύρα. Όταν την δοκιμάσετε πείτε μου αν αξίζει... Τι σχέση έχει αυτή η μπύρα με την Ανταρκτική; Παράγεται με νερό από τους πάγους που λιώνουν στην Ανταρκτική. Θεωρείται η πιο αγνή μπύρα στον κόσμο.

Να πλύνει τα δόντια με Reinast και Theodent!

Η Reinast είναι η πιο ακριβή οδοντόβουρτσα στον κόσμο. Κοστίζει 4.276,96 δολάρια! Είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και έχει αντιμικροβιακή επικάλυψη. Κάθε έξι μήνες η Γερμανική εταιρεία που την παράγει προσφέρει τους πελάτες της ανταλλακτικά της κεφαλής δωρεάν έξι τον αριθμό. Κι επειδή με μία τέτοια οδοντόβουρτσα δε μπορείς να χρησιμοποιείς όποια οδοντόκρεμα σου' ρθει, προτείνω την Theodent Bundle. Το σωληνάριο κοστίζει 100 δολάρια. Τι διαφορετικό έχει; Ξέρω γω;

Να... σκουπιστεί με χρυσό ή έργο τέχνης!

Ένας εξαιρετικά έξυπνος (λέμε τώρα) επιχειρηματίας στην Αυστραλία κατασκευάζει χαρτιά υγείας από χρυσό 22 καρατίων. Φυσικά δεν θα τα βρείτε στο σούπερ μάρκετ αλλά μάλλον σε «θυρίδες» καθώς το κάθε ρολό κοστίζει 1.300.000 δολάρια! Όπως καταλαβαίνεται το χαρτί αυτό δεν είναι για... τουαλέτα!

Αν πάλι θέλετε να δώσετε αίγλη στην... τουαλέτα σας επιλέξτε κάτι φθηνότερο. Ίσως ένα χαρτί: έργο τέχνης! Κοστίζει από 13 έως 17 δολάρια το ρολό και παράγεται στην Ιαπωνία. Το γνωστό ως Hanebisho paper είναι διακοσμημένο με ιαπωνικά έργα τέχνης, φτιάχνετε από τον καλύτερο πολτό χαρτιού και σας έρχεται σε μία ξύλινη χειροποίητη συσκευασία των τριών τεμαχίων.
Καταραμένα πλούτη! Πολυέξοδα. Δε συμφέρουν...

Της Γεωργίας Λινάρδου