Μας συγκλόνισε: Το εξώφυλλο του Cosmopolitan για τα εγκλήματα τιμής κατά των γυναικών

Μας συγκλόνισε: Το εξώφυλλο του Cosmopolitan για τα εγκλήματα τιμής κατά των γυναικών

Η νέα κοινωνική καμπάνια του περιοδικού είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική!

Και ενώ όλοι μας έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όμορφα μοντέλα και αγαπημένους σταρ ως εξώφυλλα γυναικείων περιοδικών, τη φορά αυτή, το Cosmopolitan αποφάσισε να σπάσει αυτό το... «κατεστημένο» και να ασχοληθεί με ένα θέμα που έχει σπρώξει στο θάνατο αμέτρητες γυναίκες. Το εξώφυλλο του τεύχους Φεβρουαρίου απεικονίζει τη θολή εικόνα μιας κοπέλας που πνίγεται από μια πλαστική σακούλα, που προσπαθεί να απελευθερωθεί από αυτήν πριν ξεψυχίσει από ασφυξία.

2 2


Η 17χρονη Shafilea Ahmed, το κορίτσι που βρήκε τραγικό θάνατο από ένα έγκλημα τιμής, δολοφονήθηκε το 2003 από τους ίδιους της τους γονείς, αφού αρνήθηκε να περάσει την υπόλοιπη ζωή της παντρεμένη με αυτόν που της προξένεψαν. Η ντροπή και ο εξευτελισμός που ένιωσαν ως οικογένεια ήταν τόσο μεγάλη, που οι γονείς οδηγήθηκαν στο έγκλημα, τυλίγοντας το κεφάλι της μέσα σε μια πλαστική σακούλα. Και όλα αυτά, μάλιστα, εκτυλίχθηκαν μπροστά στα αθώα μάτια των μικρότερων αδερφιών της.

H Shafilea Ahmed

2 1


Φυσικά, η Shafilea δεν είναι η μοναδική περίπτωση γυναίκας που έχασε τη ζωή της για χάρη της... τιμής της οικογενείας και πλήρωσε ακριβά την θέλησή της να ζήσει μια ζωή έτσι όπως εκείνη θα επέλεγε.

4 2


Με την νέα αυτή συγκλονιστική καμπάνια, που φέρει την υπογραφή της Erin Mulvehill και της Leo Burnett, το περιοδικό καλεί κάθε αναγνώστη της Βρετανίας –και όχι μόνο- να συμμετέχει στον αγώνα κατά των εγκλημάτων τιμής, με πρώτο βήμα να σκίσει το περιτύλιγμα και να «απελευθερώσει» την κοπέλα από την πλαστική σακούλα, που ασφυκτιά, αλλά και από τα υπόλοιπα «δεσμά» των γυναικών αυτών. Το περιοδικό, που δεν θα τεθεί σε ευρεία κυκλοφορία, αφού είναι σχεδιασμένο για την συγκεκριμένη καμπάνια, συνοδεύεται από το παρακάτω βίντεο.

4 1

Διαβάστε ακόμη:

Ο γύρος της Ευρώπης με...τρένο: Κλείστε εισιτήριο για τις top 10 διαδρομές πάνω στις ράγες

Όταν η απόλυτη χαρά μιας νύφης μετατρέπεται σε εφιάλτη