«Γιατί κάνω τα ίδια λάθη ξανά και ξανά»; Η ερώτηση της σύγχρονης γυναίκας έχει απάντηση

«Γιατί κάνω τα ίδια λάθη ξανά και ξανά»; Η ερώτηση της σύγχρονης γυναίκας έχει απάντηση

Λάθος επιλογές κάνουμε όλοι. Τυχαίες επιλογές δεν κάνουμε ποτέ

Όλοι θέλουμε απάντηση σε αυτή την εκνευριστική ερώτηση... "Γιατί βασανίζω τον εαυτό μου με το ίδιο λάθος";
Ένας από τους ορισμούς του παράλογου είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και την ίδια στιγμή να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.

Προφανώς, διαβάζεις αυτό το άρθρο γιατί και εσύ κάνεις το ίδιο λάθος ξανά και ξανά. Και είναι σίγουρο πως ξέρεις από την πρώτη στιγμή πως είναι λάθος. Γιατί λοιπόν είσαι κάτι περισσότερο από διαθέσιμη να το κάνεις πάλι;

Υπάρχει ένας μυστικός λόγος που σε κρατά δέσμια στο επαναλαμβανόμενο λάθος σου. Μάλλον πιστεύεις πως μια μέρα με μαγικό τρόπο θα καταφέρεις να βρεις την ευτυχία. Σε έναν τέλειο κόσμο μπορεί. Οι ζωές μας, όμως, απέχουν από το τέλειο.

Το μυστικό είναι να κοιτάξουμε τα λάθη με κατανόηση και όχι να μαστιγώνουμε διαρκώς τον εαυτό μας για αυτά. Πώς μπορείς να βγεις πάνω από το πρόβλημα και να το εκμεταλλευτείς θετικά;

Αναγνώρισε το λάθος που επαναλαμβάνεις
Τι είναι αυτό που πάει λάθος στη ζωή σου; Ξοδεύεις περισσότερα χρήματα από όσα έχεις; Πίνεις περισσότερο από όσο αντέχεις; Τρως μεγάλες ποσότητες φαγητού; Πώς είναι η κοινωνική σου ζωή; Αγνοείς επίτηδες ανθρώπους που σημαίνουν κάτι στη ζωή σου; Ότι και να είναι αυτό που μπαίνει εμπόδιο στην ευτυχία σου πρέπει να το ονομάσεις πριν το αντιμετωπίσεις.

Προσπάθησε να καταλάβεις με ποιον τρόπο σε βλάπτει το ίδιο λάθος
Μπορεί να μην κάνουμε πάντα το σωστό, αλλά σπάνια πράττουμε τυχαία. Αυτό σημαίνει πως τα λάθη που κάνεις και πρέπει να σταματήσεις τα κάνεις για συγκεκριμένο λόγο. Κάνε μια ενδοσκόπηση για να βρεις τον λόγο. Αποφεύγεις τους κοντινούς σου ανθρώπους επειδή η αυτοπεποίθησή σου έχει πέσει; Όποιος και αν είναι ο λόγος πρέπει να τον βγάλεις στο φως για να μπορέσεις να τον αντιμετωπίσεις.

Απέκτησε ένα καινούριο μηχανισμό άμυνας
Η καλύτερη συμβουλή που μπορείς να ακούσεις είναι να σταματήσεις να μαστιγώνεις τον εαυτό σου για τα επαναλαμβανόμενα λάθη... Συγκεντρώσου στο να αντικαταστήσεις το κακό με κάτι θετικό. Θυμήσου πως σε ότι αντιστέκεσαι τόσο του επιτρέπεις να υπάρχει. Μην παθαίνεις εμμονή με το γεγονός πως κάνεις το ίδιο λάθος... Σκέψου πως θα το αντικαταστήσεις με μια συνήθεια που σου κάνει καλό. Αν για παράδειγμα η αυτοπεποίθησή σου χρειάζεται να ανέβει κάνε παρέα με ανθρώπους που σε τονώνουν, θαυμάζουν και αγαπούν.

Ρώτησε τον εαυτό σου αν πραγματικά έχεις σκοπό να σταματήσεις να κάνεις το ίδιο λάθος ξανά και ξανά. Στην προσπάθεια σου να απαλλαγείς από αυτό φέρσου στον εαυτό σου ευγενικά. Μπορεί να περάσεις από πολλά σκαμπανεβάσματα μέχρι να το πετύχεις... για αυτό αποδέξου το μην τα αφήνεις να σε βγάλουν από τον δρόμο προς την ευτυχία.

Με επιμονή θα φτάσεις στο σημείο που θες.

Διαβάστε ακόμη:

Μας κατέστρεψε! Τα 8 λάθη που μας δίδαξε η Carrie & ΔΕΝ πρεπει να κάνουμε ποτέ