Βραβεία Όσκαρ 2015: Αυτές ήταν οι μεγαλύτερες εκπλήξεις των φετινών υποψηφιοτήτων

Βραβεία Όσκαρ 2015: Αυτές ήταν οι μεγαλύτερες εκπλήξεις των φετινών υποψηφιοτήτων

Μία ανάσα πριν το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός, κάνουμε μία μικρή ανασκόπηση στις μεγαλύτερες –και δυσάρεστες- φετινές εκπλήξεις των υποψηφιοτήτων

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την πιο αγαπημένη στιγμή των σινεφίλ -και όχι μόνο, αφού σε λίγες ώρες θα έχουμε τους φετινούς νικητές των βραβείων Όσκαρ, που θα καταφέρουν να κρατήσουν στα χέρια τους το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο. Άλλες από τις υποψηφιότητες αυτές, αναμενόμενες, και άλλες όχι, ωστόσο από τη φετινή διοργάνωση κατάφεραν να μείνουν και πάλι εκτός πολλά φαβορί, που μας έκαναν να απορήσουμε με τα κριτήρια επιλογής της επιτροπής. Παρακάτω ακολουθούν 8 από τις πιο ηχηρές απουσίες των φετινών υποψηφιοτήτων, που σίγουρα δεν περιμέναμε.


1.Η απουσία της Jennifer Aniston από τις υποψήφιες στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου
Ίσως η μεγαλύτερη και πιο απογοητευτική έκπληξη των φετινών Όσκαρ. Και ενώ η αγαπημένη Jen ήταν σχεδόν σίγουρη πως έχει... στο τσεπάκι της μια θέση ανάμεσα στις υποψήφιες για τον Α' Γυναικείο Ρόλο, τελικά η επιτροπή δεν της έκανε το χατίρι, παρά την εξαιρετική της ερμηνεία στο Cake, και έκανε το διάσημο αγαλματίδιο ένα... απατηλό όνειρο για την ίδια. Η ευχάριστη έκπληξη της κατηγορίας, η υποψηφιότητα της Γαλλίδας, Marion Cotillard, για την εξαίρετη ερμηνεία της στην ταινία Deux jours, une nuit.


2.Η ταινία Ιn the woods δεν κέρδισε μια θέση στις υποψηφιότητες για Hairstyling και Makeup
Παρά το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, η ταινία In the woods, δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει μία θέση ανάμεσα στις υποψηφιότητες για Makeup – Hairstyling, όπως θα ήταν αναμενόμενο. Ωστόσο, κατάφερε να κερδίσει μια οσκαρική συμμετοχή, σε άλλη κατηγορία, με την 19η (!) υποψηφιότητα της Meryl Streep, στην κατηγορία Β' Γυναικείου Ρόλου.


3.Jake Gyllenhaal, ο μεγάλος αδικημένος
Τι κι αν η ερμηνεία του στην ταινία Nightcrawler κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις και όλοι θεωρήσαμε πως θα του κατοχύρωνε την πολυπόθητη θέση στην πεντάδα της κατηγορίας Α' Ανδρικού Ρόλου, ο Jake Gyllenhaal τελικά έμεινε με... άδεια χέρια, για να κερδίσει τελικά την υποψηφιότητα αυτή, για τρίτη φορά, ο Bradley Cooper ύστερα από την ερμηνεία του στην ταινία American Sniper.


4.Η δυσάρεστη απουσία της ταινίας Lego από την κατηγορία των Animation Μεγάλου Μήκους
Μπορεί να απέσπασε τις καλύτερες κριτικές, να αγαπήθηκε από το κοινό και οι εισπράξεις της παγκοσμίως να ξεπέρασαν όλες τις προσδοκίες, όμως η ταινία Lego δεν κατάφερε να μπει στην πεντάδα των υποψηφιοτήτων για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων. Η πρώτη απόπειρα της μεταφοράς των αγαπημένων Lego στη μεγάλη οθόνη, δεν κατάφερε να πείσει την αυστηρή επιτροπή των Όσκαρ.


5.Μόλις δύο υποψηφιότητες για την ταινία Selma
Το σημαντικό ιστορικό υπόβαθρο τoυ σεναρίου, η προσεγμένη δουλειά αλλά και το καλό κάστινγκ της δεν κατάφεραν να την βάλουν στην πρώτη γραμμή των φετινών υποψηφιοτήτων, αφού η ταινία Selma βρέθηκε υποψήφια σε μόλις δύο κατηγορίες, προς έκπληξη πολλών. Και μπορεί η μία από τις δύο υποψηφιότητες να είναι εκείνη της Καλύτερης Ταινίας, ωστόσο η δεύτερη που κατόρθωσε να αποσπάσει ήταν η δευτερεύουσα κατηγορία του Καλύτερου Τραγουδιού.


6.Mόνο μία υποψηφιότητα για το Gone girl
Κάνοντας μία δυναμική είσοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες, η ταινία Gone girl άφησε την αίσθηση πως θα μπορούσε να βγει από τους μεγαλύτερους νικητές στη φετινή διοργάνωση. Ωστόσο, στον απολογισμό της, κατάφερε να μετρήσει μόλις μία υποψηφιότητα, αυτή της Rosamund Pike στην κατηγορία Α΄ Γυναικείου Ρόλου, αφήνοντας απογοητευμένους τους fans της δημοφιλούς ταινίας.


7.H απουσία του Life Itself από την κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ
Και ενώ όλοι περίμεναν το Life Itself, ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον κριτικό κινηματογράφου, Roger Ebert, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, να είναι ανάμεσα στις υποψήφιες παραγωγές για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ, τελικά, προς έκπληξη όλων, δεν κατάφερε να κερδίσει μια οσκαρική υποψηφιότητα στην «χρυσή» πεντάδα.


8.H Lana Del Ray εκτός των υποψηφιοτήτων Καλύτερου Τραγουδιού με το Big Eyes
Η πιο αιφνίδια απουσία των δύο τελευταίων ετών είναι σίγουρα αυτή της Lana Del Rey, αφού δεν κατάφερε, ούτε με το φετινό Big Eyes, της ομότιτλης ταινίας, αλλά ούτε και με το περσινό Young And Beautiful, να εξασφαλίσει μία θέση ανάμεσα στις υποψηφιότητες Καλύτερου Τραγουδιού. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να είναι η χρονιά της, αφού έχει ήδη φτάσει πολλές φορές κοντά στην πηγή χωρίς να... πιεί νερό.

Διαβάστε ακόμη:

Και το Όσκαρ πάει στον... Stoiximan.gr

Σκέφτεσαι να «χτυπήσεις» τατουάζ; Βρήκαμε για εσένα τα καλύτερα σχέδια!