Μήπως δε διαχειρίζεσαι σωστά το προφίλ σου στα social media; Δες τι πρέπει να αποφεύγεις

Ερμιόνη Σαρρή
Μήπως δε διαχειρίζεσαι σωστά το προφίλ σου στα social media; Δες τι πρέπει να αποφεύγεις

Και τα likes δε θα σταματήσουν ποτέ να πέφτουν βροχή!

Ξέρουμε πως έχουν γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια. Κάθε φορά που βαριέσαι, παίρνεις το κινητό στο χέρι και αρχίζεις και χαζεύεις τα social media. Βγάζεις selfies με hashtag #variemai και σπάνια περνάει ημέρα που να μην κάνεις αισθητή την παρουσία σου στους διαδικτυακούς σου φίλους. Θα ποστάρεις ένα τραγούδι, θα μοιραστείς το ψυχολογικό σου δράμα μέσω ενός status ή πολύ απλά με ένα check in θα δηλώσεις πως είσαι ένα πραγματικό party animal.

Δεν είσαι η μόνη που μερικές φορές το έχεις παρακάνει με το προσωπικό σου προφίλ στα social media και για αυτό θα θέλαμε να σου υπενθυμίσουμε τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να υποκύψεις. Δες τι πρέπει να αποφύγεις στα social media και πίστεψέ μας τα likes σου δε θα σταματήσουν ποτέ.

1.#aboutlastnight: Το hashtag που δεν ξεχνάς ποτέ μετά από ένα ξέφρενο πάρτι. Θες σε όλους να δείξεις πόσο καλά τα περνάς, απλά πρόσεχε μη σου γυρίσει μπουμερανγκ. Ξέρεις η εικόνα σου προς τα έξω δε θα είναι και η καλύτερη, αν κάθε πρωί στην αρχική τους σελίδα εμφανίζονται cocktails, check in στις 6.30 το πρωί και γενικώς μία καθημερινή βραδινή κίνηση. Θα στο πούμε και αλλιώς. Χάνεται το μυστήριο, αν όλοι γνωρίζουν πως η Μαρία και σήμερα θα το ξημερώσει σε κάποιο κλαμπ της περιοχής. Και μην ξεχνάς, πως οι καλύτερες στιγμές δεν έγιναν ποτέ... check in!

2.Είσαι ανοιχτό βιβλίο: Μπορεί να είναι το προσωπικό σου προφίλ, αλλά δε σημαίνει ότι πρέπει να αναγράφεις ακόμη και το νούμερο του κινητού σου τηλεφώνου. Γενικώς πρέπει να αποφεύγεις την υπερ-πληροφόρηση. Δες το και από τη δική σου πλευρά. Όταν οι φίλοι σου σε ενημερώνουν για τα πάντα, τότε αρχίζουν λίγο να σε κουράζουν. Είναι και θέμα ασφάλειας αλλά και σασπένς. Προσπάθησε, λοιπόν, να τραβήξεις μία διαχωριστική γραμμή μεταξύ προσωπικής και διαδικτυακής ζωής.

3. Είσαι πολύ αυθόρμητη: Σίγουρα θα έχεις μετανιώσει κάποια στιγμή για ένα σχόλιο που ίσως έκανες στα social media εν βρασμώ ψυχής. Το θύμα μπορεί να ήταν ο πρώην σου, η κολλητή που σε πρόδωσε ή ακόμη και ο διευθυντής που δε σου έδωσε άδεια. Τα γραπτά όμως μένουν (άτιμο πράγμα) και για αυτό πρέπει να είσαι αρκετά φειδωλή στις διαδικτυακές σου δηλώσεις. Δε χρειάζεται, λοιπόν, ούτε να ποστάρεις το τραγούδι που ακούγατε με τον πρώην σου (συνοδεία καρδούλας),αλλά ούτε και να δηλώσεις το πόσο βαριέσαι σήμερα στο γραφείο.

4.Βγάζεις selfies καθημερινά: Σίγουρα είναι της μόδας αυτού του είδους οι φωτογραφίες, αλλά μη βομβαρδίζεις καθημερινά τους διαδικτυακούς σου φίλους με το χαρούμενο ή μη πρόσωπό σου. Κάποια στιγμή χάνεται το ωραίο και εκείνοι αρχίζουν να κουράζονται. Αν θες να μοιραστείς τη διάθεσή σου με κάποιον, στείλε τη selfie σου στην κολλητή σου ή το αγόρι σου με ένα προσωπικό μήνυμα. Υπάρχει και το ανάλογο app άλλωστε! Γενικώς, όπως σου αναφέραμε και πριν, προσπάθησε να μην είσαι συνεχώς στο homepage τους.

5. Ξέρουν όλοι το relationship status σου: Χώρισες και τα post πέφτουν βροχή. Προσωπικές καταστάσεις, φωτογραφίες με ρητά και γενικώς ο πόνος είναι εμφανής. Ίσως ο δικός σου σκοπός είναι να τα δει ο πρώην και να καταλάβει πόσο στεναχωρημένη είσαι, αλλά πίστεψέ μας αυτό δε θα βγάλει πουθενά. Το ίδιο ισχύει και για την περίοδο που ο έρωτας έχει χτυπήσει κόκκινο. Φιλάκια και καρδούλες δε χρειάζεται να ποστάρονται ανά τρεις ώρες. Πρέπει πάντα να σκέφτεσαι και τους ανθρώπους της απέναντι όχθης.

Διαβάστε ακόμη:

Single lady; Δες πώς θα περάσεις και μόνη σου καλά