Grace Helbig: Η star του YouTube μιλάει αποκλειστικά στο Queen.gr!

Grace Helbig: Η star του YouTube μιλάει αποκλειστικά στο Queen.gr!

Και εξηγεί πώς ένας εσωστρεφής μπορεί να αποκτήσει πάνω από 2.000.000 followers και δικό του τηλεοπτικό Show!

Η Grace Helbig είναι ένα φαινόμενο: ξεκίνησε να ανεβάζει video στο YouTube γιατί φοβόταν μήπως... την δολοφονήσουν, γρήγορα απέκτησε εκατομμύρια fans χάρη στο καυστικό-και πάντα αυτοσαρκαστικό – χιούμορ της και πριν έναν μήνα βγήκε στον αέρα το δικό της TV Show στο E! , το "The Grace Helbig Show", που κάνει θραύση (στην Ελλάδα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 23:30 στο Ε!HD στον OTE TV).

Από τον καναπέ όχι πια του σπιτιού της, αλλά του τηλεοπτικού πλατώ, η Grace μας μίλησε για το πώς κατάφερε να περάσει από την οθόνη του λάπτοπ στην οθόνη της τηλεόρασής μας- απολαύστε την!

11350314 10153641006148352 992104467 n fddf7

Πες μας μερικά πράγματα για σένα
Λοιπόν, με λένε Grace Helbig. Λατρεύω το internet, τη guacamole και τα χαζά πράγματα.

Πες μας κάτι για σένα που θα κάνει τους fans σου να εκπλαγούν
Αυτή η ερώτηση είναι πάντα δύσκολη γιατί το internet ήδη ξέρει πολλά για μένα. Μάλλον θα έλεγα πως μου αρέσει να πηγαίνω σε αθλητικούς αγώνες αν και δεν έχω καμία σχέση με τα σπορ.

Ποια είναι η μεγαλύτερη παρεξήγηση γύρω από σένα και γιατί;
Η μεγαλύτερη παρεξήγηση θα ήταν να πιστέψει κανείς πως έχω τη ζωή μου σε τάξη. Στην πραγματικότητα, παλεύω να θυμάμαι καθημερινά τις υποχρεώσεις και τις εκκρεμότητές μου.


Πώς έγινες κωμικός;
Πάντα θαύμαζα τους αδερφούς μου όταν ήμουν μικρότερη. Πρώτον, γιατί ήταν πιο ψηλοί από μένα και δεύτερον, πίστευα πως ήταν οι πιο αστείοι άνθρωποι στον κόσμο και μια φορά, στο δημοτικό τους έκανα να γελάσουν και μου άρεσε πολύ αυτό που ένιωσα τότε. Πολύ αργότερα, όταν άρχισα να μελετάω και να δίνω παραστάσεις στον αυτοσχεδιασμό στο κολέγιο στη Νέα Υόρκη, κατάλαβα πως ήθελα να κάνω καριέρα στην κωμωδία.

Πότε αποφάσισες να κάνεις τα δικά σου βίντεο στο YouTube και γιατί;
Ξεκίνησα να κάνω βίντεο στο YouTube από χόμπι. Η σκέψη να κάνω καριέρα με αυτό το «εργαλείο» ούτε που περνούσε από το μυαλό μου. Απλά ήταν ένας υπέροχος τρόπος για ένα εσωστρεφές αλλά παθιασμένο με την κωμωδία άτομο όπως είμαι εγώ, να εκφραστώ από την ασφάλεια του σπιτιού μου. ΕΥΤΥΧΩΣ εξελίχθηκε σε καριέρα!

Θυμάσαι το πρώτο-πρώτο σου βίντεο στο YouTube; Τι θέμα είχε;
Το καλοκαίρι μετά την αποφοίτηση από το κολλέγιο φύλαγα σπίτια στο New Jersey, γύρνανα νύχτα στο Manhattan με συγκοινωνία, σε ένα μεγάλο, τρομακτικό, άδειο σπίτι. Ξεκίνησα να κρατάω ημερολόγιο μέσω video για να περνάω την ώρα μου αλλά (θεωρητικά) και για να ξέρουν κάποιοι άνθρωποι πού θα με βρουν αν έπεφτα θύμα δολοφονίας.
Γιατί πιστεύεις πως έγινες τόσο δημοφιλής στο YouTube; Τι πιστεύεις πως αγαπούν οι fans σου σε σένα;
Πιστεύω πως οι πιο πετυχημένες προσωπικότητες στο YouTube έχουν διαφάνεια και αυθεντικότητα – είναι ο εαυτός τους και αυτό φαίνεται.

Σε κάποια από τις συνεντεύξεις σου είπες πως ήσουν εσωστρεφής- πώς τα κατάφερες να ξεχωρίσεις σε έναν τόσο εξωστρεφή χώρο;
Υπάρχει μια παρανόηση γύρω από τους «εσωστρεφείς» ανθρώπους. Δεν σημαίνει πως δεν μου αρέσει να κοινωνικοποιούμαι, σημαίνει πως μου απορροφά περισσότερη ενέργεια από ό,τι σε έναν εξωστρεφή. Και βέβαια, το internet ειναι ο παράδεισος ενός εσωστρεφή!

Grace Guide: The Art of Pretending to be a Grown-Up είναι ο τίτλος του βιβλίου σου. Το να προσποιείσαι πως είσαι ενήλικας είναι το μυστικό για να πετύχεις στη ζωή;
Πιστεύω πως το να αναγνωρίζουμε ότι δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις και πως αυτό είναι ok, είναι βαθιά απελευθερωτικό. Θα σπαταλούσα το χρόνο μου, και τον δικό σας, αν προσπαθούσα να σας πείσω ότι πραγματικά ξέρω τι κάνω στη ζωή μου.

ymiw245 95737

Πες μας για την εκπομπή σου, το The Grace Helbig Show
Το show είναι ένα υβρίδιο ανάμεσα στα «παραδοσιακά» Μέσα και τα «νέα Μέσα». Ήθελα να συναντιούνται σε αυτό οι πιο «παραδοσιακοί» celebrities με προσωπικότητες του internet, να τους καλώ στο σπίτι μου και να περναμε χρόνο κάνοντας πλάκες.

Πώς προέκυψε το show?
Μετά από ένα meeting με τον Michael Davies στο Embassy Row, ο οποίος πραγματικά αγάπησε την ιδέα και ήθελε να πειραματιστεί φέρνοντας τα νέα Μέσα σε ένα περιβάλλον ενός παραδοσιακού Μέσου. Σκεφτήκαμε πώς θα έπρεπε να είναι αυτό το υβριδικό show, το παρουσιάσαμε σε διάφορα δίκτυα, το Ε! ενδιαφέρθηκε για το concept και... εδώ ειμαστε!

Ήθελες πάντα να έχεις το δικό σου show στην τηλεόραση;
Πάντα ήταν στο μυαλό μου αλλά ξόδευα τον περισσότερο χρόνο και την ενέργειά μου στο digital χώρο τα τελευταία χρόνια. Οπότε νιώθω υπέροχα που μπορώ να πειραματιστώ στην τηλεόραση, «μπολιάζοντάς» την με το Μέσο με το οποίο μεγάλωσα και αγαπώ.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σου guest μέχρι σήμερα;
Ο Jim Parsons ήταν απολαυστικός! Είναι τόσο μέσα σε κάθε δραστηριότητα, οποιαδήποτε συζήτηση, οποιαδήποτε χαζομάρα και είναι ταυτόχρονα τόσο ευγενής. Ήταν ένα μάθημα για μένα, να προσπαθώ πάντα να κάνω τους ανθρώπους που συναντώ να αισθάνονται ξεχωριστοί, όπως με έκανε να νιώσω ο Jim.

Ποιος είναι ο guest των ονείρων σου;
Το λέω εδώ και βδομάδες και είναι ο The Rock! Μοιάζει να έχει πολύ ωραίο attitude και είναι επίσης ένας άνθρωπος με μια αντισυμβατική καριέρα για την οποία θα ήθελα να μάθω πολλά!

Τι αγαπάς περισσότερο στο show και γιατι;
Όλοι όσοι δουλεύουν στο show είναι τόσο θετικοί και έχουν τόσο ωραία διάθεση,που ταιριάζει τέλεια σε αυτό που θέλουμε να βγάλουμε. Είναι ένα σπουδαίο περιβάλλον για να είσαι δημιουργικός- όσο πιο χαζές οι ιδέες, τόσο καλύτερα!

Για ποιο πράγμα είσαι περήφανη στη ζωή σου και γιατι;
Εύκολη ερώτηση. Χμ... πιστεύω πως νιώθω περήφανη όταν συναντάω ανθρώπους που βλέπουν τα βίντεο ή το show μου και έχουν μοναδική ποιότητα. Με κάνει να αισθάνομαι πως κάνω κάτι θετικό.

Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στο να βγαίνεις στο YouTube και να βγαίνεις στην τηλεόραση;
Σε ένα τηλεοπτικό show συμμετέχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, οπότε είναι ένα ενδιαφέρον νέο πείραμα να συνεργάζεσαι με άλλους ανθρώπους πιο συχνά. Επίσης είναι ένας cool καινούριος τρόπος να εκφράσω τη δημιουργικότητά μου.


Πώς είναι μια τυπική μέρα στη ζωή της Grace;
Εντελώς απρόβλεπτη και με λίγη καλή τύχη, γεμάτη με τηγανιτές πατάτες και πολλά γέλια.