Το παρατηρήσατε; Η μικρή(αλλά σημαντική) αλλαγή που έγινε για τις γυναίκες στο Facebook

Το παρατηρήσατε; Η μικρή(αλλά σημαντική) αλλαγή που έγινε για τις γυναίκες στο Facebook

#WomenPower

Πρέπει να ομολογήσουμε πως δεν το είχαμε παρατηρήσει. Το Facebook αποφάσισε να κάνει μια μικρή αλλαγή, που προωθεί την ισότητα των δύο φύλων και που μας έκανε πολύ, πολύ χαρούμενες.

Η design manager του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, Caitlin Winner, εξήγησε πως είχε παρατηρήσει την ανισότητα μεταξύ του γυναικείου και του ανδρικού φύλου στο μέχρι πρότινος εικονίδιο του Facebook, από τη στιγμή που μπήκε στην εταιρεία. Η ίδια εξήγησε πως δεν της άρεσε το γεγονός πως η γυναίκα ήταν κρυμμένη πίσω από τον άνδρα και πως το εικονίδιο αυτό ένιωθε πως την προσέβαλλε. Ποια είναι, λοιπόν, η αλλαγή που αποφάσισε να κάνει;

Ο γυναικείος χαρακτήρας έγινε πιο μεγάλος, απέκτησε καινούριο hairstyle και τοποθετήθηκε μπροστά από τον ανδρικό και η Winner δικαιολόγησε την αλλαγή, δηλώνοντας τα εξής: "Ως γυναίκα που μορφώθηκε σε ένα γυναικείο κολλέγιο, ήταν δύσκολο να μη διαβάσω το συμβολισμό του εικονιδίου. Η γυναίκα ήταν στην κυριολεξία στη σκιά του άνδρα".

facebook-images 26d04

Οι αλλαγές αποκαλύφθηκαν πρώτα στους υπαλλήλους του Facebook και έγιναν δεκτές, πριν γίνουν γνωστές σε όλο τον πλανήτη, χωρίς πολλούς "πανηγυρισμούς", σύμφωνα με πληροφορίες του Independent.

Διαβάστε ακόμα

#GreciaPerMe: Η εφημερίδα La Stampa κατακλύζει το διαδίκτυο με φωτογραφίες από την Ελλάδα

#LikeAGirl: Νεαρά κορίτσια "σπάνε" τα στερεότυπα για το φύλο σε ένα μοναδικό βίντεο

fashiondiaries247.blogspot.com