Είσαι στην αρχή της καριέρας σου; Αυτές είναι οι 10 γκάφες, που σίγουρα θα κάνεις

Γωγώ Φούντα
Είσαι στην αρχή της καριέρας σου; Αυτές είναι οι 10 γκάφες, που σίγουρα θα κάνεις

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες

Nαι το ξέρουμε: Είναι δύσκολο να ξεκινάς την καριέρα σου και μάλιστα σε μία απαιτητική δουλειά, αλλά καλώς ή κακώς, όλοι το έχουμε περάσει το στάδιο αυτό ή θα το περάσουμε τα επόμενα χρόνια. Μήπως είσαι κι εσύ από εκείνους που θυμούνται τους πρώτους τους μήνες στο γραφείο και γελάνε μέχρι δακρύων; Φυσικά! Διότι πολύ απλά όταν δεν ξέρεις, κάνεις την μία γκάφα μετά την άλλη. Εμείς, έπειτα από έρευνα και ερωτήσεις, καταλήξαμε στις 10 επικρατέστερες χαζομάρες, που όλοι κάνουμε τον πρώτο καιρό στη δουλειά.

1. Το άστοχο ντύσιμο: Στην προσπάθεια να το παίξουμε καριερίστα, όλες την έχουμε κάνει τη βλακεία μας ανεξαιρέτως. Ή το ντύσιμο θα είναι το επίσημο του γάμου στο Μονακό, ή το επίσημο στα... μπουζούκια, ή το επίσημο του Εσπερινού-βοήθειά μας-! Μία μέση λύση είναι αδύνατο να πετύχουμε, ειδικά τον πρώτο καιρό.

2. Και ναι έρχεται η στιγμή της απελπισίας. Μόλις έσβησες ένα πολύ σημαντικό mail, ο διευθυντής σου σου έχει δώσει διορία μέχρι... χθες, κι εσύ το μόνο που θέλεις είναι να κλάψεις γοερά και να κοπανήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο! Ελεύθερα.

3. Αργείς στο meeting πέντε λεπτά, με κάποια πρόσωπα που καλό θα ήταν να μην τα κάνεις να περιμένουν! Πιστεύεις ότι δε θα γίνεις αντιληπτός, αλλά δυστυχώς γίνεσαι. Την επόμενη φορά να φεύγεις νωρίτερα από το σπίτι.

4. Και φυσικά η καταστροφή! Δεν είσαι και χάκερ, κάτι που σημαίνει ότι όταν ο υπολογιστής σου... αργοσβήνει, εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τραβάς τα μαλλιά σου! Και πάντα όταν αυτό συμβαίνει να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου; Μα πάντα όμως;

still-of-meryl-streep-and-anne-hathaway-in-the-devil-wears-prada-2006-large-picture-1 419d7

5. Πηγαίνεις σε meeting και δεν έχεις ιδέα τι θα συζητηθεί! Θλιβερό τουλάχιστον. Και ποιον να ρωτήσεις εκείνη τη στιγμή; Και άντε και ρώτησες. Τι θα προλάβεις να καταλάβεις μέσα σε ελάχιστα λεπτά; Τίποτα;

6. Ξέρετε ε, τα πάρτι του γραφείου είναι μεγάλη παγίδα. Αφενός, έχεις άφθονο αλκοόλ, και αφετέρου δεν μπορείς να πιεις γιατί αν πιεις θα γίνεις αντιληπτός, και την επόμενη μέρα ένα ολόκληρο γραφείο θα σε κοιτάζει με ύφος τρομαγμένο. Δυστυχώς, είναι αρκετοί εκείνοι που έχουν μεθύσει σε πάρτι γραφείου. Να λες ευχαριστώ αν θυμάσαι και τα βασικά την επόμενη μέρα.

7. Και ναι, όταν η μανούλα σε παίρνει τηλέφωνο και γκρινιάζει γιατί βρήκε για ακόμη μία φορά το εσώρουχό σου παραπεταμένο, εκείνη τη διαμονισμένη στιγμή, πέφτει σιωπή στο γραφείο και όλοι ακούνε πεντακάθαρα τη γυναίκα που σε γέννησε να σε λέει αχαΐρευτη!

8. Πήζεις και θέλεις να μπεις λίγο facebook να χαζέψεις σαν άνθρωπος κι εσύ. Μα είναι δυνατόν εκείνη την ώρα να περνάει από πίσω σου το αφεντικό; Όχι είναι;

9. Ένα απλό λάθος φαντάζει τραγωδία. Δεν έγινε κάτι, αλλά εσύ χάνεις τον ύπνο σου, τρέμεις μήπως απολυθείς, ή ακόμα χειρότερα μπεις τιμωρία! Την επόμενη μέρα ίσως να μην το πρόσεξε κανείς, ή στη χειρότερη να σου γίνει μία παρατήρηση. Εσύ στο μεταξύ έχεις χάσει 15 χρόνια ζωής.

The-Devil-Wears-Prada 31d81

10. Κλαις μπροστά στο διευθυντή! Ναι το έχουν κάνει περισσότεροι από όσοι το παραδέχονται αλλα σε ξορκίζουμε: Προσπάθησε να συγκρατηθείς! Όχι τίποτα άλλο, θα φέρεις σε αμηχανία και τον ίδιο-α, με αποτέλεσμα να νιώσει άσχημα. Ε άμα σου χτυπήσει και φιλικά την πλάτη, έχεις πετύχει το απόλυτο αφεντικό!