Αυτά είναι τα 5 βιβλία που μας έχουν σημαδέψει περισσότερο στη ζωή μας

Αυτά είναι τα 5 βιβλία που μας έχουν σημαδέψει περισσότερο στη ζωή μας

Μια έρευνα του Facebook βρήκε τα βιβλία που θεωρούμε σημαντικά

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, προσπάθησε, με νέα του έρευνα, να απαντήσει στο ερώτημα που πολλοί έχουν προσπαθήσει να απαντήσουν στο παρελθόν. Τελικά, ποια είναι τα βιβλία που έχουν σημαδέψει περισσότερο τη ζωή μας. Το Facebook ανέλυσε 130.000 status και τα πιο διαβασμένα βιβλία του πλανήτη, είναι αυτά με τα περισσότερα "like". Ποια είναι αυτά; Δείτε την πρώτη πεντάδα!

5. Jane Austen, Περηφάνια και προκατάληψη

Το βιβλίο αυτό έχει βρεθεί σε πολλές λίστες με τα καλύτερα του πλανήτη και μάλιστα έχει γίνει ταινία, θεατρική παράσταση, αλλά και έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για άλλους, μεγάλους συγγραφείς.

4. J. R. R. Tolkien, Το Χόμπιτ

Το βιβλίο έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα, όμως μαζί με την παρακάτω τριλογία, έγινε ακόμη πιο δημοφιλές λόγω της πολύ επιτυχημένης κινηματογραφικής του μεταφοράς.

3. J. R. R. Tolkien, Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών

Η τριλογία ολόκληρη περιείχε τα πιο εμπορικά, καλογραμμένα και κλασικά βιβλία που έχουμε διαβάσει τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός πως το πρώτο βιβλίο της σειράς κυκλοφόρησε το 1954.

2. Harper Lee, Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια

Έχει κερδίσει βραβείο Πούλιτζερ και θεωρείται ένα από τα πιο κλασικά βιβλία της αμερικανικής λογοτεχνίας, όμως ο λόγος που βρέθηκε στη δεύτερη θέση(πιστεύουμε πως) είναι επειδή οι χρήστες του Facebook των ΗΠΑ το διδάσκονται στο σχολείο.

1. J. K. Rowling, Χάρι Πότερ

Ακόμη και σήμερα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την πολύ καλά και σφιχτά δομημένη ιστορία του γενναίου μάγου. Η συγγραφέας έκανε καλή δουλειά και το κοινό του Facebook ανέδειξε την τριλογία ως τα σημαντικότερα βιβλία του πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα

«Τα Φιλαράκια»: Αυτή είναι η κομμένη σκηνή που έγινε viral στο διαδίκτυο

Fans της ταινίας «Το Ημερολόγιο», αυτό το νέο θα σας ενθουσιάσει!