Queen Loves: Τα αγαπημένα μας μέρη στην Αθήνα για φαγητό

Queen Loves: Τα αγαπημένα μας μέρη στην Αθήνα για φαγητό

Μεξικάνικο, αυθεντικό αμερικάνικο burger, απίστευτη ελληνική κουζίνα, sushi - ό,τι κι αν ψάχνεις, σου έχουμε τα καλύτερα εδώ!

Πού θα πας για φαγητό σήμερα; Όλα τα κορίτσια στην ομάδα του Queen, τις ώρες που δε βρίσκονται μπροστά στον υπολογιστή(τις ελάχιστες αυτές ώρες) έχουν μια κοινή αγάπη: Το φαγητό. Στο Κέντρο, στα Δυτικά, στα Βόρεια, αλλά και στα Νότια Προάστια, σου προτείνουμε τα δικά μας αγαπημένα εστιατόρια και σου ευχόμαστε καλή όρεξη!

Μαριλού Ρεπαπή

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι λατρεύω το sushi. Πεθαίνω γι’ αυτό, θα μπορούσα να μην ξαναφάω ποτέ οτιδήποτε άλλο. Θυμάμαι ακριβώς πού ήμουν (βράδυ στην παραλία στο Καβούρι), με ποιους (μια μεγάλη παρέα sushi lovers που έφεραν άπειρο sushi takeout ) και πότε το δοκίμασα (Ιούλιο του 2000) για πρώτη φορά. Αφού λοιπόν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, εγώ στην πρώτη μπουκιά sushi roll πραγματικά κεραυνοβολήθηκα. Και να σκεφτείς ότι το δοκίμασα με ξινισμένη μούρη και αφού είχα περάσει μία ώρα λέγοντας «μπλιαχ, ωμό ψάρι» στον τότε κολλητό μου που προσπαθούσε να με πείσει να το δοκιμάσω. Έκτοτε, πραγματικά το ψάχνω όπου πάω. Σε καινούρια μαγαζιά που ανοίγουν στην Αθήνα, όποτε ταξιδεύω στο εξωτερικό και πάντα έχω ένα εστιατόριο sushi που πηγαίνω πιο συχνά, μέχρι να το αλλάξω με κάποιο άλλο είτε γιατί χάλασε ή γιατί βρήκα καλύτερο. Το μόνο μαγαζί για sushi που είναι σταθερή αξία στις προτιμήσεις μου και αλήθεια όταν έχω να πάω καιρό, μου λείπει είναι το Furin Kazan στο κέντρο της Αθήνας. Είναι τόσο οικονομικό όσο πρέπει για να έχει ποικιλία και άποψη – τα φθηνότερα που έχουν προκύψει, έχουν πολύ περιορισμένο κατάλογο-, αυτό που ονειρεύεσαι να φας είναι κάθε φορά όπως το αγάπησες, χωρίς να σε απογοητεύει και δεν αντέχω πολύ καιρό χωρίς να λαχταρίσω το Shake Kawa Maki, το Prawn Tempura Maki και το Salmon Tataki με σως wasabi. Μου αρέσουν τόσο πολύ που γράφοντας αυτά, ήδη νιώθω ένα κενό μέσα μου.

furin-kazan b9453



Furin Kazan, Απόλλωνος 2, Αθήνα

Δήμητρα Τσιγγενέ

Αγαπώ τον Μελίλωτο, πίσω από την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Έχει πρωτότυπες, πεντανόστιμες σαλάτες και τέλειο σνίτσελ κοτόπουλου με πατάτες τηγανιτές και σπιτική μαγιονέζα(νομ νομ!). Όταν θέλω να φάω παρεΐστικα και να απολαύσω πολλά και διαφορετικά μεζεδάκια τότε τρέχω στο Δράμι στη Γλυφάδα. Έχει πλούσιο κατάλογο και θυμίζει μπακάλικο. Κάθε φορά που πηγαίνω επιλέγω την τηγανιά κοτόπουλο με μοσχολέμονο και πιπεριές Φλωρίνης, καθώς και την δροσερή σαλάτα Λωξάνδρα. Για πιο gourmet γεύματα, επιλέγω την Coocoovaya. To βοδινό rib eye με πουρέ πατάτας είναι απλά κόλαση! Η τάρτα αχλάδι με καραμέλα βουτύρου για το τέλος, είναι ό,τι πρέπει για να κλείσει τέλεια η βραδιά.

coocoovaya 1231f

Coocoovaya, Χατζηγιάννη Μέξη 2, Αθήνα

Βιβή Αγγελάκη

Είμαι λαίμαργη, μισώ τις δίαιτες(ακόμη και την ιδέα της διαίτας), μπορώ να χαζεύω άπειρες ώρες τις εκπομπές μαγειρικής (αλλά στην πραγματικότητα οι μαγειρικές γνώσεις μου να περιορίζονται στην προετοιμασία ενός τηγανητού αυγού), αλλά για να γευτώ στον ουρανίσκο μου κάτι που μου έχει «καρφωθεί» στο μυαλό (από burger έως βελουτέ σούπα, ακόμη και λουκουμάδες), μπορώ να φτάσω και στην άλλη άκρη της Αθήνας. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, δεν έχω ένα μόνο σταθερό στέκι... Ενδεικτικά θα αναφέρω, λοιπόν, food spots που επισκέφτηκα τον τελευταίο μήνα, ξεκινώντας από τα μέρη μου, τον Πειραιά -για ψαράκι με θέα τη θάλασσα, ειδικά τις ηλιόλουστες Κυριακές είναι ό,τι πρέπει- στην Πειραϊκή, στο Κουνούπι για τέλεια κεφτεδάκια της Ειρήνης και τηγανιά κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα (απαραιτήτως να τα συνοδευσετε με οινόμελο), στο Κελάρι ζητήστε πατάτες με κρέμα κατσικίσιου τυριού και Χιώτικη σαλάτα με πετιμέζι, μαστέλο σχάρας και σύκα σε γλυκό κρασί, συνεχίζοντας στο κέντρο για τέλειο λαχματζούν στην κυρία Φεϊρούζ, στην Αγία Παρασκευή για κινέζικο στο Nama, στο Παγκράτι για πιτάκια Καισαρείας στο Μαύρο Πρόβατο.

12207886 959440277461343 109486739 n 090e0

Κουνούπι, Αγίου Γεωργίου 73, Κορυδαλλός

Ερμιόνη Σαρρή

Μπορεί κατά καιρούς εδώ στο Queen.gr να γράφω για δίαιτες και προγράμματα γυμναστικής, αλλά δε θα κρυφτώ πίσω από το δαχτυλάκι μου. Ναι, λατρεύω το φαγητό και ας γκρινιάζω κάθε φορά που πάω να δοκιμάσω το στενό μου τζιν. Η νέα μου, λοιπόν, λατρεία βρίσκεται στη Ν.Ερυθραία και λέγεται Sakana. Ίσως ένα από τα πιο ωραία (και οικονομικά) sushi restaurants της πόλης. Το φαγητό είναι καταπληκτικό και οι ιδιοκτήτες του πολύ φιλικοί(αξίζει να γνωρίσεις τον Τάσο). Θα λατρέψεις το τηγανιτό volcano (miam miam) και αν τυχόν κάνεις τη βόλτα σου προς τα εκεί, μην ξεχάσεις να πιεις την ασιατική εκδοχή του… ρακόμελου με το sake.

unnamed 93307

Sakana, Χαρίλαου Τρικούπη 146 & Στροοφυλίου, Ν. Ερυθραία

Γωγώ Φούντα

Το ανακάλυψα πριν ένα χρόνο και ενθουσιάστηκα με το απίστευτο φαγητό και την καταπληκτική ατμόσφαιρα. Μιλάω για το Mama Roux-ναι στο κέντρο κι αυτό-το οποίο σίγουρα διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα εστιατόρια που έχετε πάει. Kαλό φαγητό, φωτεινή ατμόσφαιρα και οι ανεπιτήδευτοι τύποι στα διπλανά τραπέζια. Όχι τίποτα άλλο, αλλά δε λέει να γίνεσαι υπερπαραγωγή για να φας μια μπουκιά. Α και τώρα που είπα μπουκιά, θα αναφέρω, για τους λάτρεις του κρέατος το Base Grill στην πλατεία Μπουρναζίου, το οποίο μπορεί να μην είναι ό,τι πιο οικονομικό, αλλά μια φορά στο τόσο... αξίζει! Ό, τι καλύτερο και πιο χορταστικό έχω φάει. Βάλτε το στο πρόγραμμα και θα με θυμηθείτε(η σπεσιαλιτέ του είναι η παρακάτω).

basegrill 338d6

Base Grill, Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι

Ζωή Πατσιώλη

Είναι αρκετά, αλλά θα ξεχωρίσω τρία:
1.Το Salero, στα Εξάρχεια, με ισπανική και μεσογειακή κουζίνα, είναι μία από τις αγαπημένες μου επιλογές στο κέντρο. Από τον κατάλογο ξεχωρίζω τα ρεβύθια με σπανάκι, τα χειροποίητα ραβιόλια και την υπέροχη βελουτέ κολοκυθόσουπα. Φημίζεται επίσης για το χοιρινό του κότσι με πατάτες φούρνου (το οποίο δεν τρώω, οπότε και δεν έχω δοκιμάσει – αλλά το έχω δει και φαίνεται τουλάχιστον εντυπωσιακό).
2. Το Albion, στο Νέο Ψυχικό. Λίγο πιο τσιμπημένο στις τιμές από τα άλλα δύο, αλλά έχει πραγματικά νόστιμα πιάτα - και την πιο γευστική ταλιάτα που έχω δοκιμάσει. Ωραίος χώρος, τόσο για καλοκαίρι, όσο και για χειμώνα. Α! Και μην ξεχάσω: Μην φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις καλτσόνε σοκολάτας με παγωτό.
3. Το Indian Masala στην Ερμού, στο Μοναστηράκι, είναι, για μένα, το πιο value for money Ινδικό στην Αθήνα. Τηγανητό ρύζι με λαχανικά, πιτούλες naan σε διάφορες γεύσεις, και η δική τους σως γιαουρτιού, που θα βρεις στη λίστα με τις σαλάτες με το όνομα Raita, είναι αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να παραγγείλεις από τα πρώτα, ενώ το καυτερό Chicken Madras είναι το πιάτο που προτιμώ από τα κυρίως. Extra tip: Παράγγειλε, από τα ποτά, ένα Mango Lassi. Μοιάζει λίγο με milkshake και, εκτός από νόστιμο, είναι ιδανικό για να «σβήνεις» τις καυτερές γεύσεις.

unnamed 3407f

The Albion, Ομήρου 6, Νέο Ψυχικό

Ελίνα Μακροδημήτρη

Είμαι λάτρης του καλού φαγητού, δεν προτιμώ τις πολύ παράξενες γεύσεις, έχω όμως ιδιαίτερη αδυναμία στα burgers(όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι ποτέ δεν μπορώ να πω όχι σε μια τέτοια πρόσκληση και πως αυτός είναι ο λόγος που σπάω τη δίαιτα που ξεκινάω κάθε Δευτέρα), αλλά και τη μεξικάνικη κουζίνα. Πεθαίνω για οτιδήποτε μπορεί να έχει πάνω bacon και onion rings, αλλά και για μεξικάνικα fajitas. Το καλύτερο μεξικάνικο φαγητό τρώω στο Amigos στη Γλυφάδα, ένα μαγαζί με πολύ ζεστό, φιλόξενο χώρο, όπου δύσκολα κρατιέμαι να μην παραγγείλω και μαργαρίτα μαζί με το κυρίως πιάτο - που συνήθως είναι είτε fajitas με κοτόπουλο, είτε κλασικό burrito. Το πιο αυθεντικό, σπιτικό, αμερικάνικο φαγητό, το έχω βρει σε ένα μικρό μαγαζάκι στη Γλυφάδα, το The Burger Times: Εκεί θα δοκιμάσεις τέλειες deluxe πατάτες, burgers με ολόφρεσκα υλικά και λαχταριστή coleslaw σαλάτα. Must επιλογές το Old Western Burger, αλλά και το Philly Cheeseburger. Για τις Κυριακές, ιδανικός προορισμός για brunch είναι το Malconi's(απαραίτητη η κράτηση), όπου θα δοκιμάσεις πραγματικά yummy επιλογές(δε θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις), σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον, ιδανικό για να περάσεις μια τέλεια, παρεΐστικη μέρα. Μετά το φαγητό, παράγγειλε οπωσδήποτε pancakes.

1736718 743404025728689 584574514 n 9e777

Amigos, Κύπρου 65, Γλυφάδα