Συνέντευξη: Ακούσαμε το νέο άλμπουμ από τις 48 ώρες και είναι ΤΕΛΕΙΟ

Ερμιόνη Σαρρή
Συνέντευξη: Ακούσαμε το νέο άλμπουμ από τις 48 ώρες και είναι ΤΕΛΕΙΟ

Το μεγάλο ραντεβού δίνεται σήμερα το βράδυ!

Το συγκρότημα 48 Ώρες έγινε γνωστό από την συμμετοχή του στο X- Factor και κατέκτησε την τρίτη θέση στην καρδιά του κοινού. Είναι άνθρωποι φιλόδοξοι, νέοι και πολύ ταλαντούχοι, οι οποίοι καταφέρνουν με κάθε τους τραγούδι να μας ταξιδεύουν.

Εμείς συναντηθήκαμε με τον Βαγγέλη Παναγόπουλο και μάθαμε όλα όσα κρύβονται πίσω από την επιτυχία τους αυτή. Τους τελευταίους 2 μήνες προκαλούν τον απόλυτο πανικό με τις εμφανίσεις τους στο Bourbon και σήμερα γιορτάζουν την κυκλοφορία του νέους τους άλμπουμ.

Πότε και πώς γεννήθηκαν οι 48 ώρες;

Γεννήθηκαν το 2003 από συμμαθητές σε ωδείο που έφτιαξαν ένα συγκρότημα και είχαν δύο μέρες (48 ώρες) προθεσμία να προβάρουν για την πρώτη τους συναυλία. Η προθεσμία έγινε το όνομά μας και το άγχος γι αυτήν, η ενέργεια που μας συνοδεύει όταν ανεβαίνουμε στη σκηνή!

Περάσατε στιγμές που θέλατε να τα παρατήσετε και να ακολουθήσει ο καθένας το δικό του δρόμο;

Άπειρες. Να συνυπάρχεις σε μια ομάδα, να ποντάρεις το μέλλον σου σε αυτή και να αντιμετωπίζεις όλες τις δυσκολίες της εποχής μας προκαλεί φθορές. Αλλά όπως λέει και η ερώτηση σου, είναι στιγμές και μόνο. Αυτό που μετράει και μας έχει φέρει μέχρι εδώ είναι η επιμονή μας στο να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο και να "ποντάρουμε" στην ομαδικότητα μας.

Πολλοί κατηγορούν τα μουσικά reality και μιλούν για εφήμερη δόξα και επιτυχία, εσείς τι αποκομίσατε από τη συμμετοχή σας στο X­FACTOR;

Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι πήραμε μέρος σε ένα talent show. Από κει και πέρα είδαμε εκ των έσω ότι το αν θα μετατρέπεται το talent show σε reality TV, έγκειται απολύτως στη διακριτική ευχέρεια του "παίχτη". Όποιος θέλει "πουλάει" το ταλέντο του ή το καλό του γούστο ή την ομορφιά του ή την τρέλα του ή την τραγική του ιστορία... Από εκεί και πέρα όμως πορεύεσαι με τη ρότα που χάραξες.

Τώρα όσον αφορά την εφήμερη δόξα των reality, αυτού του τύπου οι εκπομπές για έναν διαγωνιζόμενο, δεδομένου ότι πάνε καλά και αυτός κάνει αίσθηση μέσα στο παιχνίδι, λειτουργούν ως "καταπέλτης". Τον εκτοξεύουν ψηλά στον αέρα, αλλάζοντας του τη ζωή. Τώρα αν αυτός ξέρει να πετάει ή μάθει όσο είναι στον αέρα έχει καλώς, αλλιώς θα πέσει πάλι με τα μούτρα κάτω. Εδώ μεγάλη σημασία πιστεύω έχει περισσότερο ο χαρακτήρας και λιγότερο το ταλέντο ή η ομορφιά. Όταν λοιπόν βλέπει κανείς σε αυτές τις εκπομπές, παιδιά 16­18 άντε 20 χρόνων, πως περιμένει κάνεις να έχουν το χαρακτήρα ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν όλη αυτή την ξαφνική δημοσιότητα; Ακόμα κι αν έχουν ταλέντο και ομορφιά, ο κόσμος εκεί έξω είναι άγριος και τίποτα δε σου δίνεται αν δεν το κερδίσεις με αγώνα.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τηλεόραση. Άλλο πράγμα η τηλεόραση και άλλο η μουσική. Το ότι πέτυχες σε μια εκπομπή στην τηλεόραση δε σημαίνει καθόλου ότι θα πετύχεις και στη μουσική. Για λόγους τηλεθέασης οι εκπομπές αυτές αποθεώνουν τους πρωταγωνιστές τους μέχρι να σβήσουν τα φώτα και να έρθουν οι επόμενοι. Μετά είσαι μόνος σου μέσα στον ωκεανό...

Βαγγέλη παλαιότερα είχες δηλώσει σε συνέντευξή σου πως μικρός είχες καταντήσει... «πειραματόζωο». Τι γεύση σου έχει μείνει από εκείνα τα χρόνια;

Ναι, αφορά στην αλωπεκία (alopecia universalis) που έχω από 11 χρόνων και σε αυτήν οφείλεται η εμφάνιση μου. Αυτή επειδή συνέβη σε μικρή ηλικία, προκάλεσε αναστάτωση στην οικογένειά μου, με αποτέλεσμα να πάρουμε σβάρνα τους γιατρούς για να ξαναβγάλω μαλλιά. Έκανα διάφορες θεραπείες με προσωρινά ή μηδαμινά αποτελέσματα μέχρι να καταλάβουμε οτι δεν αξίζει να καταστρέψω την υγεία μου για... τρίχες. Από τη στιγμή που δέχτηκα τον εαυτό μου όπως είναι, ένιωσα ελεύθερος και με πραγματική αυτοπεποίθηση. Ναι, και bullying έφαγα και περιφρόνηση, αλλά και οικογένεια και πραγματικούς φίλους είχα, που με στήριξαν, ώστε η εμπειρία αυτή να με κάνει δυνατότερο.

Ο μόνος λόγος που αναφέρομαι δημόσια σε αυτό είναι γιατί ξέρω ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν αυτό που έχω κι εγώ και πρέπει να μην το αφήσουν να "εξουσιάζει" τη ζωή τους. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και είναι στο χέρι του τη διαφορετικότητα να την κάνει προτέρημα και προσόν του.

48 wres vaggelis panagopoulos a3194

Έχεις μπει εσύ ή κάποιο άλλο μέλος του συγκροτήματος στον πειρασμό να ενδώσει σε κάποιο πιο λαϊκό­εμπορικό κομμάτι;

Λαϊκό σίγουρα όχι γιατί δεν έχω τα βιώματα και τα ακούσματα για να το τραγουδήσω. Εμπορικό, αν με αυτό τον όρο εννοούμε ένα πετυχημένο τραγούδι, σίγουρα αυτός δεν είναι ο στόχος;

Πώς είναι το συναίσθημα οι φίλοι σου να γίνονται συνεργάτες; Μπορούν να υπάρξουν όρια μεταξύ φιλίας και συνεργασίας;

Στους 48 Ώρες έγινε το αντίστροφο. Φτιάξαμε τους 48 Ώρες ως συνεργάτες και στην πορεία γίναμε φίλοι ή εχθροί. Άλλωστε το συγκρότημα έχει αλλάξει μέλη μέσα στα χρόνια. Τώρα, 12 χρόνια μετά λέμε ότι είμαστε σαν οικογένεια. Επιστρέφω σε αυτό που είπα νωρίτερα. Η επαγγελματική σχέση προκαλεί φθορές, όπως όλες οι μακροχρόνιες. Επιβιώνει και βαθαίνει όταν δουλεύουμε όλοι γι' αυτήν.

Τα όρια μεταξύ φιλίας και συνεργασίας είναι πάντα συγκεχυμένα. Ειδικά μετά από τόσα χρόνια, δεν μπορείς να είσαι απόλυτα επαγγελματίας και σαφέστατα ούτε απόλυτα χαβαλές! Πάντως σε αυτή την "παρέα" δεν διστάζουμε να γίνουμε δυσάρεστοι ενίοτε, προκειμένου να ανέβει η ομάδα.

Που μπορούμε να πετύχουμε τις 48 ώρες ;

Σήμερα ολοκληρώνονται οι εμφανίσεις μας στο Bourbon στη Γλυφάδα. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη το Bourbon: Πήγαμε να κάνουμε ένα live για τα εγκαίνια της χειμερινής σεζόν στις 25 Σεπτεμβρίου και είμαστε τώρα 2 μήνες μετά και μετά από τόσες Παρασκευές που τα κάναμε λίμπα να πρέπει να διακόψουμε. Αυτό γιατί αρχές Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμφανίσεις μας με τον Νότη Σφακιανάκη, την Ειρήνη Παπαδόπουλου και την Πωλίνα Χριστοδούλου στο Fantasia. Με την Πωλίνα ειδικά είναι ένα ευχάριστο reunion, καθώς ήμασταν συναγωνιζóμενοι στο X­ Factor! Με την Ειρήνη είχαμε συνεργαστεί στο Thalassa όταν εμφανιζόμασταν με τη Δέσποινα Βανδή. Τέλος με το Νότη είχαμε κάνει μια εξαιρετική συνεργασία το 2010­-11 σε Αθήνα-­Θεσσαλονίκη, που οι εντυπώσεις και οι αναμνήσεις που άφησε μας έκαναν να την επαναλάβουμε και φέτος.

Τι έκπληξη μας επιφυλάσσετε σήμερα;

Το σημερινό και τελευταίο μας live στο Bourbon θα μεταδοθεί ζωντανά σε live streaming από το localstage.gr. Έτσι κάποιος από υπολογιστή/tablet/smartphone, εντελώς δωρεάν, θα μπορεί να μπει μέσα στη συναυλία μας!

Το νέο σας άλμπουμ από πού το εμπνευστήκατε;

Καθημερινές ιστορίες της ζωής μας, ερεθίσματα από τα γεγονότα που μας περιβάλλουν. Μπορεί να είναι κάτι που έζησε κάποιος από μας ή όλοι μαζί και μας έδωσε την έμπνευση να γράψουμε. Σίγουρα έχει πολλές εναλλαγές συναισθημάτων και βιωμάτων.

Στο videoclip του Sweet Hot Lovin' βλέπουμε την περιπετειώδη έξοδο ενός νεαρού άντρα, εσείς πιστεύετε πως οι άντρες πια έχουν γίνει πιο ντροπαλοί από τις γυναίκες;

Εγώ βάσει προσωπικής εμπειρίας είμαι της άποψης ότι πλέον η γυναίκα ελέγχει το παιχνίδι στο φλερτ. Δίνει ένα έμμεσο σημάδι ότι "πήρες έγκριση να προχωρήσεις" και από κει και πέρα επιλέγεις τι θα κάνεις. Έχουν ελαχιστοποιηθεί οι περιπτώσεις ανδρών που καμακώνουν οπως ας πούμε στα 80's. Θες γιατί υπάρχει υπερπροσφορά γυναικών, θες γιατί τώρα έχουμε τα social media όπου μεταφέρθηκε εκεί το παιχνίδι. Όσο πάντως προχωράει ο καιρός τόσο πιο δύσκολο είναι να επικοινωνήσεις πραγματικά.

{youtube}6bioeHRw8nE{/youtube}

Πιστεύετε πως οι γυναίκες προτιμούν τα «κακά» παιδιά ή τα ντροπαλά;

Και οι δύο "ομάδες" έχουν φίλους και εχθρούς. Ένα πράγμα που ξέρω ότι δεν προτιμούν οι γυναίκες είναι το δήθεν και η υποκρισία. Ακόμα κι αν αρχικά τις γοητεύει, όταν βγαίνει η αλήθεια στην επιφάνεια, επισκιάζει όλα τα πιθανά προσόντα ενός άντρα.

Τι συναισθήματα σου προκαλούνται όταν παίζεις σε prive party για τον Πάολο Κοέλιο;

Εχουμε ένα ρητό μέσα στο συγκρότημα: "Μία καλή συναυλία πάντα γεννάει άλλες". Αυτό μας κάνει να αντιμετωπίζουμε τα live μας με τον ίδιο τρόπο. Να καταναλώνουμε την ίδια ενέργεια είτε έχουμε 3 άτομα κοινό, είτε 3.000.

Όταν λοιπόν βρίσκεσαι να κάνεις συναυλία κάπου έξω από τη Λισαβόνα σ' ένα κάστρο του 16ου αιώνα, στις όχθες του Ατλαντικού ή ένα χρόνο μετά σε μια μεσαιωνική πόλη της Γαλικίας λες ότι μάλλον είχες δίκιο να το αντιμετωπίζεις έτσι και νιώθεις μια αίσθηση ανταμοιβής και ικανοποίησης.

48ores coelio 0567b

Τα πάρτι του Paulo Coelho, από το 2013, που παίξαμε για πρώτη φορά και έγινε η γνωριμία μας, είναι για μας το γεγονός της χρονιάς και προσδοκούνται με μεγάλη ανυπομονησία. Παρόλο που έχουμε συμμετάσχει 3 φορές συνεχόμενα δεν το παίρνουμε καθόλου, μα καθόλου δεδομένο και γι' αυτό έσκασε σα βόμβα το email που μας προσκαλούσε το Μάρτιο του 2016 στην Πράγα όπου θα κάνει το πάρτι του ο Paulo αυτή τη χρονιά!

Ευχαριστούμε πολύ τον Βαγγέλη Παναγόπουλο για το χρόνο που μας αφιέρωσε και δίνουμε ραντεβού απόψε στο Bourbon!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις 48 ώρες, μπορείτε να ενημερώνεστε μέσα από τη σελίδα τους στο facebook