5 πράγματα που θα αντιμετωπίσεις ως single κορίτσι αυτά τα Χριστούγεννα

Ερμιόνη Σαρρή
5 πράγματα που θα αντιμετωπίσεις ως single κορίτσι αυτά τα Χριστούγεννα

Ποια είναι η πιο κλασσική ατάκα που ακούς και πώς είναι πραγματικά τα πρωινά σου;

Τα Χριστούγεννα είναι ύπουλη γιορτή και θα σου εξηγήσω αμέσως το γιατί. Ενώ γενικώς όλοι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, οι μισοί σχεδόν πέφτουμε σε μελαγχολία. Αυτό το κλίμα των Χριστουγέννων είναι βαρύ ιδιαίτερα κιόλας αν είσαι ένα από τα ελεύθερα κορίτσια που κυκλοφορούν μέσα στην πόλη.

Ξέρεις πως οι δεσμευμένες θα χαθούν μέσα σε κάποια αγκαλιά, θα χουζουρέψουν κάτω από τα σκεπάσματα, ενώ εσύ θα ψάχνεις στο facebook πριν από πόση ώρα ήταν ο πρώην ή ο τύπος που θες online. Αν δεν υπάρχει κάποια φωτογραφία μαρτύριο για το πού πέρασε τη χθεσινή βραδιά, το μυαλό σου κάνει εκατοντάδες σενάρια, κινηματογραφικού τύπου πάντα.

Ποια είναι, λοιπόν, τα 5 «χτυπήματα» που δέχεται ένα single κορίτσι τις ημέρες των Χριστουγέννων;

Άντε και του χρόνου... διπλή: Ατάκα που ακούει κάθε ελεύθερη κοπέλα κατά τα πρώτο τσούγκρισμα των ποτηριών του κρασιού στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Προέρχεται κυρίως από γυναίκα, δηλαδή τη μαμά, τη θεία ή τη γιαγιά σου. Εσύ από την άλλη χαμογελώντας τις καθησυχάζεις ή κλασσικά τους απαντάς πως είσαι ακόμα μικρή. Μερικές φορές το ξέρεις πως δεν είσαι, αλλά πού να τους εξηγείς τώρα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην καρδιά σου. Λες και η θεία θα καταλάβει γιατί ο Σπυράκος δε θέλει να μπει σε σχέση και γιατί σε παίρνει τηλέφωνο πάντα μετά τις 12.00 π.μ.

Το τραπέζι των δεσμευμένων: Αν η πλειονότητα της παρέας έχει βρει το άλλο του μισό (για πάντα ή για αυτό το μήνα τουλάχιστον) τότε ξέρεις πως το βράδυ δε θα χαρακτηριστεί και από αχαλίνωτο clubbing και ξέφρενο χορό. Οι δεσμευμένοι σου φίλοι ίσως προτιμήσουν να μαζευτούν σε κάποιο σπίτι ή να πιουν χαλαρά ένα ποτάκι σε κάποιο κοντινό μπαράκι. Ναι, εσύ θέλεις να φλερτάρεις, να βάλεις το μικροσκοπικό σου μαύρο φόρεμα και να μη γυρίσεις στο σπίτι αν το ρολόι δε δείξει... 7!

Το κορίτσι του γραφείου: Τα δεσμευμένα κορίτσια του γραφείου το πιο πιθανόν είναι να έχουν κανονίσει κάποια μικρή απόδραση με το έτερον ήμισυ τους και έτσι οι γιορτές σε βρίσκουν συνήθως στο γραφείο. Ε ναι, αφού εσύ δεν έχεις ιδιαίτερα σχέδια για αυτές τις γιορτές, γιατί να τους το χαλάσεις. Άσε που μερικές φορές προτιμάς να βρίσκεσαι μπροστά από τον υπολογιστή από το να βλέπεις ερωτευμένα ζευγαράκια να περπατούν χεράκι χεράκι στους δρόμους.

Το κουδουνάκι της μελαγχολίας: Όσο ωραία και αν περνάς με τις κολλητές σου, μία μελαγχολία κυρίως για τα ερωτικά σε πιάνει. Γιατί ο πρώην έχει άλλη, γιατί ο Μιχάλης δε σε θέλει, γιατί... γιατί... γιατί. Εγώ πάντως θα σου έλεγα να σταματήσεις να γεμίζεις με αρνητική ενέργεια τη σκέψη σου και να σκεφτείς εντελώς διαφορετικά. Μην ξεχνάς πως εσύ έχεις την ευκαιρία να περάσεις μερικές ξέφρενες βραδιές στα μπαράκια της πόλης, ενώ η αρραβωνιασμένη σου φίλη θα πρέπει να πάει στο σπίτι της πεθεράς της για... δείπνο.

Hangover, το αγαπημένο: Δε γινόταν να λείψει το hangover από τη λίστα αυτή. Όπως είπαμε και προηγουμένως στα μπαράκια μετά τις 4 το πρωί κυκλοφορούν κατά κύριο λόγο οι αδέσμευτοι (γυναίκες και άντρες). Όλες αυτές, λοιπόν, τις ημέρες δεν ξέρεις πως ακριβώς αλλά με έναν μαγικό τρόπο ξυπνάς με πονοκέφαλο, πόνους στο στομάχι και μαύρους κύκλους. Τώρα πίνεις για να ξεχάσεις, για να γιορτάσεις την ελευθερία σου, δεν το ξέρω.