#Dear Daddy: Το συγκινητικό video που OΛΟΙ πρέπει να δούμε!

#Dear Daddy: Το συγκινητικό video που OΛΟΙ πρέπει να δούμε!

Ήρθε η ώρα οι μπαμπάδες όλου του κόσμου να δημιουργήσουν ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για τις κόρες τους

Μπορεί ένα video να μας βοηθήσει να δούμε τα πράγματα διαφορετικά; Σαφώς! Ένα βίντεο 5 μόλις λεπτών μπορεί να μας ευαισθητοποιήσει και να μας βοηθήσει να αλλάξουμε πολλά πράγματα γύρω μας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το παρακολουθήσουμε με προσοχή και φυσικά να του δώσουμε πολλή σημασία.

{youtube}dP7OXDWof30{/youtube}

Στο παραπάνω, λοιπόν, βίντεο, η Care Norway ζητά από τους πατέρες όλου του κόσμου να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τις κόρες τους κάθε ηλικίας, υιοθετώντας μια στάση μηδενικής ανοχής έναντι στη λεκτική αλλά και σωματική βία κατά των κοριτσιών αλλά και των γυναικών. Εκπαιδεύοντας οι ίδιοι τους γιους, τους φίλους αλλά και τον εαυτό τους να σέβονται το γυναικείο φύλο, η βία θα εξαλειφθεί.


Στο υπέροχο βίντεο με τίτλο «Dear Daddy», παρουσιάζεται η ιστορία ενός αγέννητου κοριτσιού, το οποίο απαριθμεί ένα-ένα όλα τα πιθανά (κακά) πράγματα που θα μπορούσαν να του συμβούν στο πέρασμα των χρόνων, δίπλα σε... άνδρες!

Μέχρι τα 14 της, λοιπόν, κάποιο αγόρι θα την έχει αποκαλέσει "σκύλα" ή "πόρνη"

pulling down skirt dear daddy video ed3c8

Στα 16 της ένα τουλάχιστον αγόρι θα την πιέσει να κάνει σεξ μαζί της

pressured c01cb

Στα 21 της μπορεί να έχει πέσει ήδη θύμα βιασμού

she might be raped 3d004

Και τέλος, μπορεί να καταλήξει να διατηρεί σχέση με έναν άνθρωπο που θα βάζει καθημερινά τη ζωή της σε κίνδυνο.

domestic violence 61c94

Σίγουρα ένα από όλα αυτά τα γεγονότα κάτι σας θυμίζει. Σίγουρα έχετε πληγωθεί κι εσείς από ένα αγόρι, έναν συγγενή, έναν άντρα. Κι επειδή το παρελθόν δεν αλλάζει αλλά τουλάχιστον διδάσκει (για αυτό κρατήστε καλά στο μυαλό σας ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1 στις 3 γυναίκες σε όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν φυσική ή σεξουαλική βία έστω μία φορά κατά την διάρκεια της ζωής τους), ήρθε η ώρα να δώσουμε βάση στο παρόν και στο μέλλον.

Όλοι οι μπαμπάδες και οι... επίδοξοι μπαμπάδες θα πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλό τους τις τελευταίες λέξεις του βίντεο: "Αγαπητέ μπαμπά, θα γεννηθώ κορίτσι, παρακαλώ κάνε ό,τι μπορείς, ώστε αυτός να μην είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος".