«Η Επιστροφή»: Γιατί ο DiCaprio πρέπει να πάρει φέτος το Όσκαρ

«Η Επιστροφή»: Γιατί ο DiCaprio πρέπει να πάρει φέτος το Όσκαρ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ταινία που μιλά όλος ο πλανήτης

Οι κριτικοί μιλούν ήδη για πολλά Όσκαρ, όμως το απλό κοινό μοιάζει διχασμένο. Οι "ειδικοί" του κινηματογράφου δίνουν στον Alejandro González Iñárritu εύσημα για την εκπληκτική δουλειά που έκανε σε ακόμη μια ταινία του, ενώ οι θεατές βγαίνουν λιγάκι μπερδεμένοι από τις κινηματογραφικές αίθουσες. Τι συμβαίνει, τελικά για το "The Revenant"; Είδαμε την ταινία και συνοψίζουμε σε μερικές προτάσεις τις δικές μας(ταπεινές) απόψεις, χωρίς να σου κάνουμε spoiler για την ταινία.

Στα θετικά:
-Η ερμηνεία του Leonardo DiCaprio. Ο Leo πέρασε πολλά για να γυρίσει αυτό το φιλμ, αυτό φαίνεται και η ερμηνεία του, τόσο καθ' όλη τη διάρκεια, όσο και στο τέλος της ταινίας, είναι συγκινητική.
-Η ερμηνεία του Tom Hardy. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύει περίτρανα πόσο καλός και πόσο αδικημένος ηθοποιός είναι.
-Η σκηνοθεσία. Ο Iñárritu είναι όντως τόσο καλός όσο λένε οι κριτικές και θα το καταλάβεις μέσα από τα αριστοτεχνικά πλάνα του.
-Η φωτογραφία. Υπέροχα, παγωμένα τοπία και η μεγαλειώδης ομορφιά της φύσης, σε αφήνουν να χαζεύεις την οθόνη.
-Η μουσική. Τρομερή ενορχήστρωση, ατμοσφαιρικές μελωδίες, που σε κάνουν να απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο ορισμένες από τις σκηνές της ταινίας.

Στα αρνητικά:
-Η διάρκεια. Η ταινία θα μπορούσε να βγει λίγο πιο "σφιχτή", ας πούμε στα 120-130 λεπτά, αντί για 156.

Θα το πάρει τελικά; Τα κανάλια Novacinema προβάλλουν ζωντανά & σε αποκλειστικότητα & την τελετή των Oscars, την πιο λαμπρή γιορτή του κινηματογράφου στις 28 Φεβρουαρίου! Επίσης για τους συνδρομητές των καναλιών Novacinema η τελετή είναι διαθέσιμη σε tablet, laptop ή smartphone στο Nova GO τόσο live όσο και Οn demand, και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

All in all, ο Leo δείχνει ξανά πόσο καλός ηθοποιός είναι και φέτος σίγουρα του αξίζει να πάρει το Όσκαρ. Η προσπάθειά ενός ανθρώπου για επιβίωση και εκδίκηση δίνονται στο θεατή μέσα από έναν αριστοτεχνικό τρόπο και οι δυσκολίες που πέρασε ο ηθοποιός για να γυρίσει αυτή την ταινία, αν μη τι άλλο, άξιζαν τον κόπο.