Οι πιο σεξιστικές, και άκρως ξεκαρδιστικές, διαφημίσεις της δεκαετίας του '50

Γωγώ Φούντα
Οι πιο σεξιστικές, και άκρως ξεκαρδιστικές, διαφημίσεις της δεκαετίας του '50

Ένα σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο δοσμένο με χιούμορ!

Θυμάστε που στη δεκαετία του '50 η γυναίκα θεωρείτο κατώτερο ον με αποκλειστικό σκοπό στη ζωή να γεννάει παιδιά και να φροντίζει τον άντρα της; Το τεράστιο αυτό κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο ευτυχώς, σε αρκετές πια κοινωνίες δεν υφίσταται, αποτυπωνόταν σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας και μάλιστα με άκρως γλαφυρό τρόπο.

Από τις ταινίες, την μουσική, ακόμα και τις διαφημίσεις, η υποτίμηση της γυναίκας δινόταν με άκρως σεξιστικό αλλά ταυτόχρονα καυστικό και χιουμοριστικό τρόπο, σε μία προσπάθεια στηλίτευσης της άδικης κοινωνίας και φυσικά την εξασφάλιση δικαιότερης μεταχείρησης του αδύναμου φύλου.

Παρά το γεγονός, ότι είμαστε κι εμείς υπέρμαχοι της γυναικείας ισότητας, και πώς θα μπορούσαμε να μην είμαστε άλλωστε, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε μερικές άκρως πετυχημένες, ξεκαρδιστικές και φυσικά χιουμοριστικές σεξιστικές διαφημίσεις οι οποίες δίνουν το δικό τους μήνυμα κατά της γυναικείας κακομεταχείρησης. Γυναίκες που τιμωρούνται επειδή δεν πέτυχαν τον καφέ του συζύγου τους, άλλες που απεικονίζονται ως... χαλί και άλλες που πετούν από τη χαρά τους όταν παίρνουν ως δώρο μία ηλεκτρική σκούπα...

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό...

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα 10 δημοφιλέστερα video στην Ελλάδα για το 2012

Μην ανάβετε τζάκια! Γιατί το Υπουργείο Περιβάλλοντος συμβουλεύει να μην τα χρησιμοποιείτε;

Η συγκινητική ιστορία του ζευγαριού που μετά από 72 χρόνια αγάπης, πέθαναν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου!