Aπίστευτο: Διάσημος παρουσιαστής του BBC βίαζε επί δεκαετίες εκατοντάδες παιδιά

Γωγώ Φούντα
Aπίστευτο: Διάσημος παρουσιαστής του BBC βίαζε επί δεκαετίες εκατοντάδες παιδιά

Tα εγκλήματα του διάσημου παρουσιαστή εξακολουθούν να σοκάρουν την βρετανική κοινή γνώμη!

To διάσημο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC περνά δύσκολες ώρες και ο λόγος δεν είναι άλλος από τον αποθανόντα διάσημο τηλεπαρουσιαστή Jimmy Savile, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με δημοφιλείς παιδικές εκπομπές αλλά και την έντονη φιλανθρωπική του δραστηριότητα!

Μία δραστηριότητα η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν μία πολύ καλά στημένη βιτρίνα για τα αποτρόπαια εγκλήματα τα οποία και έκανε ο Savile σε διάστημα μεγαλύτερο από μισό αιώνα! Λίγο μετά το θάνατό του τον Οκτώβριο του 2011 και με αφορμή μία έρευνα του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ΙTV, βγήκαν στη φόρα τα σεξουαλικά εγκλήματα του «αγίου», όπως μέχρι τότε πίστευαν, της αγγλικής τηλεόρασης! 600 άνθρωποι έσπευσαν στις βρετανικές αρχές προκειμένου να καταγγείλουν εγκλήματα του διάσημου παρουσιαστή σε βάρος τους, εκ των οποίων 450 επιβεβαιώθηκαν με τα 214 από αυτά να αφορούν σε βιασμούς.

Η δράση του διεστραμμένου παρουσιαστή εξαπλώθηκε από το 1955 μέχρι το 2009, περιλαμβάνοντας βιασμούς μικρών κοριτσιών και όχι μόνο! Σύμφωνα με έρευνες, το νεαρότερο θύμα του ήταν ένα κορίτσι 8 ετών ενώ το γηραιότερο μία 47χρονη γυναίκα. Ο Savile, τον οποίο είχε τιμήσει με τον τίτλο του Sir η βασίλισσα Ελισάβετ για το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο, ήταν ευρέως αποδεκτός ως ένας εκκεντρικός ταλαντούχος άνθρωπος, με ιδιαίτερη εμφάνιση και μεγάλη αγάπη προς τα παιδιά.

Ιδρύματα, σχολεία και νοσοκομεία, χτίστηκαν έπειτα από δική του πρωτοβουλία και αγώνα, για να αποδειχθεί μισό αιώνα μετά ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από καταφύγια προκειμένου ο διάσημος παρουσιαστής να ικανοποιεί τα αρρωστημένα του γούστα. Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων του ήταν κακοποιήσεις και βιασμοί με το 73% να είναι σε βάρος ανήλικων κοριτσιών. Μάλιστα, τον τελευταίο του βιασμό, τον έκανε μόλις 2 χρόνια πριν το θάνατό του δηλαδή σε ηλικία 82 ετών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BBC έχει ήδη απολογηθεί δημόσια στα θύματα του Savile ενώ οι έρευνες των βρετανικών αρχών και όχι μόνο, συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς προκειμένου να βγουν στην επιφάνεια ακόμα περισσότερα αποτρόπαια και σοκαριστικά εγκλήματα.

Διαβάστε επίσης:

Το πιο τρομαχτικό καραόκε που έχετε δει ποτέ

Mύθοι του Hollywood: Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα;

Είδηση σοκ: διάσημος ηθοποιός βίαζε την κόρη του κατ΄εξακολούθηση