4 δείγματα ευφυίας που όμως μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς!

Γωγώ Φούντα
4 δείγματα ευφυίας που όμως μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς!

Όποιος το παίζει έξυπνος να ξέρετε πως δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο!

Σίγουρα στον κόσμο, υπάρχουν άνθρωποι με υψηλή νοημοσύνη και άνθρωποι με χαμηλή. Aυτό είναι αποδεδειγμένο και δεν χωράει καμία αμφιβολία. Aν ωστόσο πιστεύετε ότι το IQ σας, αγγίζει επίπεδα επιστήμονα της NASA μόνο και μόνο επειδή μπορείτε να λύσετε τον... κύβο του Rubik ή διάφορα άλλα παρόμοια, πλανάσθαι πλάνην οικτρά. Παρακάτω, αποδεικνύεται περίτρανα ότι όλα είναι απλά μία μεγάλη... φούσκα, και κατ' επέκταση καταρρίπτονται 4 μύθοι γύρω από τον δείκτη νοημοσύνης. Μη χαίρεστε λοιπόν άδικα, γιατί είστε απλά κάποιος από τους... πολλούς!

1. Η γρήγορη ανάγνωση: Ελάτε τώρα, δεν ήμαστε στο δημοτικό όπου όποιο παιδάκι τελείωνε πρώτο την ανάγνωση του κειμένου το βροντοφώναζε λες και έφτασε πετώντας στο διάστημα ενώ ταυτόχρονα συγκέντρωνε βλέμματα θαυμασμού από τους υπόλοιπους, λίγο χαζούληδες συμμαθητές! Όλα είναι θέμα οργάνωσης και κυρίως όρασης. Σύμφωνα με μελέτες, το 30% του χρόνου μας κατά την ανάγνωση σπαταλάται στο να διαβάζουμε τις ίδιες και τις ίδιες σειρές! Αυτό λοιπόν που βοηθά, και μάλιστα πολύ, είναι πολύ απλά να ακολουθούμε με ένα μολύβι κάθε γραμμή που διαβάζουμε. Επιπλέον, οι περισσότεροι τείνουμε να διαβάζουμε κάτι και στη συνέχεια να το επαναλαμβάνουμε από μέσα μας. Είναι σαν φωνές στο μυαλό μας δηλαδή. Το μυστικό είναι απλά να εξαφανίσουμε τις... φωνές!

2. Το να λύσετε τον κύβο του Rubik: Ειδικά σε αμερικανικές παραγωγές, ο κύβος του Rubik παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, κυρίως για να αποδείξει την νοημοσύνη και την ευστροφία του πρωταγωνιστή. Αν μάλιστα, τον λύσει και μέσα σε κάποια κλάσματα δευτερολέπτου, τότε θεωρείται φωστήρας! Αν λοιπόν έχετε επιχειρήσει κι εσείς να λύσετε τον κύβο του Rubik και δεν τα έχετε καταφέρει, ψυχραιμία, δεν είστε χαζοί, αλλά πολύ απλά δεν... έχετε διαβάσει τις οδηγίες χρήσης! Αυτό λοιπόν που χρειάζεται, είναι το manual και ελάχιστη ικανότητα απομνημόνευσης! Ελάτε τώρα, το 90% από εμάς έχει δώσει Πανελλήνιες. Είναι δυνατόν;

3. Παρτίδα σκάκι στα... γρήγορα: Το σκάκι είναι ευρέως γνωστό ως το απόλυτο παιχνίδι μυαλού. Εμείς λοιπόν έχουμε να πούμε ότι αν ήταν τόσο δύσκολο δεν θα ήταν σε θέση τόσο μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να παίζει για να... χαλαρώσει! Το παν, δεν είναι να προβλέπεις κινήσεις και το μυαλό σου να δουλεύει ακατάπαυστα κατά τη διάρκεια της παρτίδας. Αυτό που έχει σημασία, είναι να μάθεις τρία-τέσσερα συγκεκριμένα κολπάκια τα οποία και θα σε βοηθήσουν να κερδίζεις και να φαίνεσαι στους αντιπάλους ο master του παιχνιδιού. Είπαμε, δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

4. Περίπλοκες μαθηματικές πράξεις με το μυαλό: Αν είστε ένας από αυτούς, που μπορούν να κάνουν προσθέσεις και πολλαπλασιασμούς στο λεπτό, τότε σίγουρα ξέρετε το κόλπο! Το να χρησιμοποιεί κάποιος το μυαλό του ως κομπιουτεράκι, δεν απαιτεί υψηλή νοημοσύνη αλλά... δουλίτσα. Πολύ απλά, αυτοί που έχουν ανακαλύψει το εν λόγω... χάρισμα, όταν έρχονται αντιμέτωποι με μία δύσκολη πράξη με μεγάλους αριθμούς, τείνουν να τους... στρογγυλοποιούν! Δείτε ένα παράδειγμα:

32 x 125 = Ορίστε;
16 x 250 = Δύσκολο ακόμα
8 x 500 = Άλλο λίγο...
4 x 1,000 = 4.000!!!

Απλά τα πράγματα... Αν το δουλέψετε φυσικά!

Διαβάστε επίσης:

Οι 5 πιο παράξενες ψυχικές ασθένειες στον κόσμο!

Too good to be true: 9 χαρακτήρες αντρών που δεν... υπάρχουν!

10 σεξουαλικά έθιμα και συνήθειες που σοκάρουν!