Είμαστε όλοι ίσοι: Ένας φωτογράφος προσπαθεί να μας ενώσει μέσα από τη διαφορετικότητα

Είμαστε όλοι ίσοι: Ένας φωτογράφος προσπαθεί να μας ενώσει μέσα από τη διαφορετικότητα

Ασπρόμαυρες εικόνες που συγκινούν και μας ξυπνάνε

Created Equal είναι το όνομα του φωτογραφικού project που πήρε σάρκα και οστά μέσα από τον θαυματουργό φακό του Mark Laita ο οποίος αρέσκεται να εστιάζει στις διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους.

Οι διαφορές αυτές μπορεί να εντοπίζονται στην εξωτερική εμφάνιση, στην κουλτούρα, την εθνικότητα, την οικονομική επιφάνεια, την ηλικία, την πολιτική κατεύθυνση κλπ. Ο φωτογράφος, αποτυπώνει εικόνες διαφορετικών ανθρώπων από όλο τον κόσμο σε ασπρόμαυρο καμβά.

Επιχειρεί να τονίσει, να υπογραμμίσει ίσως τη διαφορετικότητα που υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους ανάλογα με την καταγωγή, το επάγγελμα, τις πεποιθήσεις κ.ο.κ. Μέσα από τις έντονες αντιθέσεις όμως, βαθύτερός του στόχος, είναι να πείσει το κοινό πως παρά τις διαφορές, παραμένουμε ίσοι. Μπορεί να μην είμαστε ίδιοι, όμοιοι- αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένουμε άνθρωποι και έχουμε την ίδια αξία είτε είμαστε σαν μοντέλα, είτε είμαστε παχύσαρκοι. Παιδιά, νέοι, μεσήλικες και γέροι... Εικόνες πλουσίων και ζητιάνων δίπλα δίπλα, ιερωμένων και σφαγέων, εγκληματιών και πολιτικών, εθνικιστών και αναρχικών, μας κάνουν να εντοπίσουμε τις διαφορές των ρόλων και να επιλέξουμε ακόμη, χωρίς να ξεχνάμε πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και πως όλα θα μπορούσαν να είναι αλλιώς! Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε.

Διαβάστε ακόμη:

Σοκ: Ολόγυμνο μοντέλο κυκλοφορεί στην πόλη! Πώς αντέδρασε ο κόσμος;(βίντεο)

Bill Hicks: Η προσωπικότητα και οι θρυλικές ατάκες που έμειναν στην ιστορία!(βίντεο)