Σάλος με το απόσπασμα από το βιβλίο της Α’ Γυμνασίου που παρουσιάζει σχέση 15χρονης με 25χρονο ηλεκτρολόγο! (φωτό)

Σάλος με το απόσπασμα από το βιβλίο της Α’ Γυμνασίου που παρουσιάζει σχέση 15χρονης με 25χρονο ηλεκτρολόγο! (φωτό)

Συνδέθηκε έντονα με την περίπτωση της Χριστίνας και του 23χρονου Αλβανού

Πολύς σάλος έχει γίνει με την αρπαγή της 13χρονης Χριστίνας. Τα σχόλια ποικίλα. Οι αντιδράσεις ακόμη περισσότερες. Ποια τα πρότυπα τη σήμερον ημέρα; Ποιος ορίζει τι είναι σωστό και τι όχι; Μήπως τελικά υπάρχουν παντού διάχυτα κακά πρότυπα; Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το απόσπασμα που εντόπισε ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Μπεϊνάς , μέσα σε βιβλίο της Α' γυμνασίου.


Σε ενότητα του τετραδίου εργασιών της Νεοελληνικής Γλώσσας της Ά γυμνασίου (Ενότητα 2η, σελίδα 16, κείμενο 6 [Οσάκις] ) οι μαθητές καλούνται μέσα από ένα κείμενο της Ρούλας Κακλαμανάκη να κάνουν κάποιες ασκήσεις. Κανείς όμως δεν έχει σχολιάσει το απόσπασμα που θέλει μια 15χρονη μαθήτρια εν ονόματι Αλέκα, να δημιουργεί σχέση με 25χρονο ηλεκτρολόγο εν ονόματι Σάκη! Όπως τονίζεται στο κείμενο, είναι ο πρώτος της έρωτας.


Τόσα χρόνια, λοιπόν, κανείς φιλόλογος δεν έχει διαμαρτυρηθεί, ώστε να αφαιρεθεί το κείμενο. Και καταλήγουμε στο εξής ερώτημα. Τελικά είναι κακό να επισυνάπτουν τα νεαρά κορίτσια σχέση με μεγαλύτερους; Και αν, λοιπόν, αυτό θεωρείται κατακριτέο, γιατί προβάλλεται ως φυσιολογικό από τα βιβλία της Α' γυμνασίου; Άραγε έχουμε καταλάβει ότι τα βιβλία αυτά απευθύνονται σε 13χρονα παιδιά;


Μήπως τελικά ευθυνόμαστε όλοι για την κατάσταση που επικρατεί; Μήπως θα πρέπει να προσέχουμε τα πρότυπα που δίνουμε στα παιδιά μας; Ας σταματήσουμε να κατηγορούμε πάντα τους άλλους (στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Αλβανό) και ας κοιτάξουμε τι κάνουμε εμείς για να βελτιώσουμε το μέλλον της κοινωνίας μας! Μην περιμένουμε να μη δημιουργούνται ειδύλλια τύπου Χριστίνας Κρασσά (13ετών) και του Αλβανού 23χρονου, όταν διδάσκονται και προβάλλονται στα σχολικά βιβλία!! Δείτε το απόσπασμα παρακάτω:

13cf87cf81cebfcebdceb7-ceb2ceb9ceb2cebbceb9cebf

Διαβάστε ακόμα

«Αγάπη μου...συρρίκνωσα το έργο τέχνης μου!»: Τα πιο λιλιπούτεια έργα τέχνης στα πιο απίθανα σημεία

Ενθέματα στήθους Hello Kitty! Τι άλλο θα δούμε;

Τι συμβαίνει πραγματικά τώρα στην Τουρκία