Ένα φωτογραφικό project που συγκλονίζει: Χιλιάδες θύματα βιασμού μοιράζονται τις εφιαλτικές αναμνήσεις τους (photos)

Ένα φωτογραφικό project που συγκλονίζει: Χιλιάδες θύματα βιασμού μοιράζονται τις εφιαλτικές αναμνήσεις τους (photos)

Όταν τα θύματα βιασμού σπάνε τη σιωπή τους και αποτυπώνουν τον πόνο τους στο χαρτί

Βιασμός. Πόσες γυναίκες αλλά και άντρες έχουν βιώσει τον απόλυτο φόβο και θλίψη και ποτέ δεν βρήκαν το θάρρος να το πουν; Πόσα παιδάκια έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά μέχρι και από συγγενείς ή και τους ίδιους τους γονείς τους και δεν έχουν ανοίξει ποτέ το στόμα τους; Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.


Μια 20χρονη φοιτήτρια, εν ονόματι Grace Brown, που σπουδάζει στο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης, εμπνευσμένη από την τραγική εμπειρία μιας φίλης της, είπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να αναδείξει με... art τρόπο ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα. Πήρε την φωτογραφική της κάμερα ανά χείρας και απαθανάτισε θύματα βιασμού, τα οποία κρατούσαν στα χέρια τους ένα τετράδιο στο οποίο είχαν καταγράψει τις απειλές των βιαστών τους. Το «Project Unbreakable», όπως το ονόμασε, δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 και έχει σα στόχο να δώσει δύναμη στα θύματα. Μέσα από τις αποτυπωμένες λέξεις τους στο χαρτί, δημοσιοποιούν τον πόνο τους και τον βγάζουν μια για πάντα από μέσα τους. Επιπλέον με αυτή τους την κίνηση δίνουν κουράγιο και δύναμη σε άλλους ανθρώπους να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους!


Η Grace έχει φωτογραφήσει εκατοντάδες ανθρώπους και συνεχίζει μέχρι σήμερα! Το TIME magazine έχει κατατάξει το Project Unbreakable, στα top 30 Tumblr blogs για να ακολουθήσετε. Μπορείτε να το δείτε εδώ. Ένα μεγάλο μπράβο στους νέους ανθρώπους με τις πρωτότυπες ιδέες. Δείτε στην παραπάνω gallery μερικά από τα πιο θλιβερά μηνύματα των θυμάτων, όπως οι ίδιοι τα αποτύπωσαν πάνω στο χαρτί... Από πατέρα, μέχρι και παππού... Υπάρχουν γυναίκες που έχουν βιαστεί από τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους...

Διαβάστε ακόμα

Απίστευτο βίντεο: Δασκάλα κάνει τους μαθητές της να μισήσουν ο ένας τον άλλον για καλό σκοπό!

Το απόλυτο fashion icon είναι μόλις 5 και κάνει θραύση στο διαδίκτυο!