25χρονη ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο μετά από 8χρόνια solarium

25χρονη ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο μετά από 8χρόνια solarium

Το πάθος, ο εθισμός και ο καρκίνος του δέρματος

Η 25χρονη Leanne Atherton από την ηλικία των 17 ετών κοιτώντας τον εαυτό της στον καθρέπτη ήθελε να αποβάλει από πάνω της, το χλωμό- λευκό δέρμα της και να δείχνει ηλιοκαμένη.

Πριν από 8 χρόνια, λοιπόν, επέλεξε την μέθοδο του solarium κάνοντας μέχρι και 20 λεπτά την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα; Διαγνώστηκε με κακοήθες μελάνωμα και τον Ιούνιο έκανε βιοψία για να διαπιστώσει ένας ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί.

Όπως παραδέχεται η ίδια άρχισε να χρησιμοποιεί το solarium σε ηλικία 17 ετών κάνοντας τακτικές επισκέψεις σε σημείο που το μαύρισμα της έγινε εθισμός. Χαρακτηριστικά λέει η ίδια: «Το μαύρισμα είναι μέρος της καλής εμφάνισης και μπορεί να γίνει εθιστικό. Αν έχετε συνηθίσει τον εαυτό σας μαυρισμένο όταν αυτό αρχίζει να ξεθωριάζει πάς πάλι να κάνεις από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Υπήρχαν φορές που έκανα 20 λεπτά την εβδομάδα ενώ αγόρασα και πρόγραμμα 42 λεπτών που έπρεπε να το κάνω μέσα σε ένα μήνα. Τώρα ξέρω ότι είναι πολύς χρόνος να κάνεις solarium σε διάστημα μόλις τεσσάρων εβδομάδων. Έχοντας μάλιστα το λευκό δέρμα, με μπλε μάτια αλλά και πολλές κρεατοελιές, κανονικά δεν έπρεπε να κάνω καθόλου».

Έρευνα που έχει γίνει για το solarium έχει αποδείξει ότι αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος έως και 75%.

Όπως λεει η Leanne « Είχα ακούσει ότι το solarium μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος αλλά δεν είχα καταλάβει το μέγεθος του κινδύνου. Στα 8 χρόνια που έκανα ούτε μια φορά δεν με κάλεσαν να συμπληρώσω ένα έντυπο σχετικά με τον τύπο του δέρματός μου ή την ηλικία μου. Για μένα κανένα μαύρισμα δεν αξίζει όλο αυτό καθώς περιμένω τα αποτελέσματα της βιοψίας».

Διαβάστε επίσης:

4 τρόποι για να προστατευτείτε από τον καρκίνο του δέρματος

Πώς θα αντιμετωπίσετε τα ηλιακά εγκαύματα;