Το 1/3 θέλει να διαγράψει φίλους στο Facebook αλλά η περιέργεια δεν τους αφήνει

Το 1/3 θέλει να διαγράψει φίλους στο Facebook αλλά η περιέργεια δεν τους αφήνει

Δείτε μια έρευνα που μάλλον σας αντιπροσωπεύει

Σύμφωνα με έρευνα που ασχολήθηκε με το Facebook το 34 % των Βρετανών παραδέχθηκε ότι έχουν φίλους που στην πραγματική τους ζωή θα τους αγνοούσαν. Μόλις το 10% είναι πραγματικοί φίλοι ενώ πάνω από το 50% δήλωσαν ότι κρατούν αυτή την... φιλία επειδή είναι αδιάκριτοι. Μάλιστα το 26 % ανησυχεί το τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση που διαγράψει κάποιον.

Περίπου 2.000 άνθρωποι ηλικίας 18 ετών και άνω ρωτήθηκαν για το πόσους φίλους έχουν σήμερα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης . Πιο συγκεκριμένα παραδέχθηκαν ότι δεν είναι πραγματικοί φίλοι οι περισσότεροι από αυτούς και μάλιστα αν τους συναντούσαν έξω στο δρόμο το πιο πιθανό είναι να τους απέφευγαν.
Η περιέργεια και το κουτσομπολιό φαίνεται πως είναι η κύρια αιτία που έχουν «φίλους» στο facebook με σκοπό να βλέπου φωτογραφίες και να μαθαίνουν γενικότερα διάφορα για αυτούς.
Το 36% δήλωσαν παραδέχθηκαν ότι διατηρούν επικοινωνία με τους συναδέλφους ή τους πρώην συναδέλφους του σε περίπτωση που χρειαστούν κάτι για το μέλλον.
Το ανησυχητικό είναι πως το 26% παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να διαγράψει τους «ψεύτικους φίλους» επειδή δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει τυχόν συνέπειες από τη διαγραφή τους .

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΕΥΝΑ: To Google κάνει κακό στην υγεία, όταν αντικαθιστά τον γιατρό

ΕΡΕΥΝΑ: Οι πολλές ώρες ύπνου μας αρρωσταίνουν