Αποκάλυψη σοκ: Ο τρελός επιστήμονας που έδινε ναρκωτικά σε όλο το παλιό Χρυσό Hollywood

Γωγώ Φούντα
Αποκάλυψη σοκ: Ο τρελός επιστήμονας που έδινε ναρκωτικά σε όλο το παλιό Χρυσό Hollywood

Από τον Πρόεδρο Kennedy μέχρι την Marilyn, ήταν όλοι εθισμένοι στα ενέσιμα μείγματά του

Μπορεί ο θαυμαστός κόσμος του Hollywood και γενικά των πλούσιων και ισχυρών να γοητεύει και να συγκινεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνον της δεκαετίας του '60 όπου μερικά από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα της ανθρωπότητας, ζούσαν και δρούσαν, συντηρώντας τον μύθο τους στο έπακρον!

Με αφορμή λοιπόν την 50ή επέτειο από το θάνατο του John Kennedy, οι Richard Lertzman και William Birnes δημοσίευσαν ένα βιβλίο σε μία προσπάθεια να κάνουν αυτό που μέχρι στιγμής δεν μπόρεσε κανείς: Να βγάλουν άκρη με τη δολοφονία του Προέδρου. Ωστόσο, ένα κεφάλαιο του βιβλίου που προκαλεί εντύπωση καθώς περίεχει την απαραίτητη δόση, glamour, ίντριγκας και παρανομίας, είναι αυτό που περιγράφει τις σχέσεις του JFK αλλά και άλλων stars της εποχής όπως της Marilyn Monroe, της Elizabeth Taylor, της Judy Garland, της συζύγου του προέδρου Jackie αλλά και άλλων επιφανών πολιτικών της εποχής, με έναν μυστηριώδη Γερμανό γιατρό ο οποίος ήταν γνωστός στους κύκλους της showbiz, ως Miracle Max ή Dr Needles.

Ο άνθρωπος αυτός, του οποίου το κανονικό όνομα ήταν Max Jacobson μεγάλωσε στο Βερολίνο και δούλεψε ως γιατρός κατά τη διάρκεια του 'Α Παγκοσμίου Πολέμου. Έδειξε ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη βιοχημεία με αποτέλεσμα να περνάει ατελείωτες ώρες στο εργαστήριό του κάνοντας πειράματα! Και εδώ κάπου συνδέεται με όλες αυτές τις προσωπικότητες, μιας και ο Πρόεδρος Kennedy ο οποίος υπέφερε από πόνους στην πλάτη λόγω παλαιότερου τραυματισμού, τον πλησίασε ώστε να του συστήσει θεραπεία. Σύμφωνα πάντα με τους συγγραφείς του βιβλίου, ο γιατρός άρχισε να χορηγεί ενέσιμα μείγματα στον ασθενή του, με βάση την μεθαμφεταμίνη στα οποία επίσης προσέθετε πλακούντα ζώων(!) και συστατικά ανθρώπινου αίματος, δίνοντάς τους την ικανότητα να εξαφανίζουν ως διά μαγείας τον πόνο και να προκαλούν συναισθήματα ευφορίας στον ασθενή.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, τα μείγματα αυτά ήταν τόσο δυνατά, που αφαιρούσαν από τον ασθενή οποιαδήποτε ανάγκη για τροφή και ύπνο και του δημιουργούσαν από την άλλη τεράστια σεξουαλική υπερδιέγερση! Ο Kennedy μάλιστα ήταν τόσο εθισμένος στα μαγικά παρασκευάσματα του γιατρού που γλίτωσε πολλές φορές κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το δημόσιο διασυρμό με την παράλογη και σχιζοφρενή συμπεριφορά του!