Τα ζευγάρια που πίνουν αλκοόλ μαζί, μένουν και μαζί;

Τα ζευγάρια που πίνουν αλκοόλ μαζί, μένουν και μαζί;

Αντίθετα αν ο ένας από τους δυο πίνει πάρα πολύ είναι πιθανό να χωρίσουν

Πραγματικά τι άλλο πεδίο θα βρουν οι επιστήμονες να ερευνήσουν! Αυτή τη φορά οι ερευνητές παρακολούθησαν 634 ζευγάρια κατά τη διάρκεια των εννέα πρώτων χρόνων του γάμου τους. Σχεδόν τα μισά ζευγάρια από εκείνα όπου ο ένας από τους δυο έπινε πάρα πολύ αλκοόλ κατέληξαν στο διαζύγιο ενώ αντίθετα στα ζευγάρια που έπιναν το ίδιο αλκοόλ και οι δυο σύζυγοι το ποσοστό διαζυγίων άγγιξε μόλις το 30%.

Άραγε είναι το αλκοόλ και ο γάμος ένας τοξικός συνδυασμός; Αυτό εξαρτάται από το ποιος πίνει και πόσο πίνει σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική μελέτη. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Kenneth Leonard "τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι η διαφορά μεταξύ των συνηθειών -σχετικά με το ποτό- του ζευγαριού, και όχι τόσο η κατανάλωση αλκοόλ από μόνη της, οδηγεί στην συζυγική δυσαρέσκεια, τον χωρισμό και το διαζύγιο. Αυτή η έρευνα ενισχύει την αντίληψη ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ από έναν σύντροφο μπορεί να οδηγήσει σε διαζύγιο".

Ποιους πιστεύουν οι επιστήμονες ότι θα βοηθήσει αυτή η μελέτη; Τους συμβούλους γάμου και τους ψυχολόγους σχετικά με τα ζευγάρια που έρχονται να ζητήσουν βοήθεια.

Διαβάστε επίσης:

Οι γυναίκες περνούν ένα μήνα της ζωής τους στο κομμωτήριο